Reconditionare barca fibra

Creat de Gae, Mai 19, 2020, 08:29:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Gae

Buna seara dragi colegi..De vreo luna am luat o barca de la un baiat.Stiam ca o sa fie nevoie de munca la ea si mi-am asumat acest lucru.Am decapsat o,i am refacut oglinda,i am refacut spartura dar neputand(sau de frica) sa ii tai si podeaua si inca un strat de fibra sa ajung unde imi doream adica sa aplic pe interiorul barcii 2 straturi de fibra am ales calea cea ma grea si anume am slefuit o toata si i-am pus 2 straturi de fibra de 450g.
Acum vine distractia ::) ::)
Unii zic sa o slefui dupa care sa o chituiesc cu kit epoxy si dupa gelcoat.Altii zic sa o slefui putin fibra sa o indrept cat de cat si dupa sa dau gelcoat 2 maini,sa le slefui si dupa iar 2 maini si iese dreapta..
Voi cum ma sfatuiti avand in vedere ca la epixmarin mi-au facut calculul la kit epoxy si 700 e doar chitul.
Dupa care am si mici mici crapaturi panza de paianjen..La alta barca le-am adancit dupa care am dat kit si poliuretanica peste gelcoat si de 2 ani e ca noua..La mine crapaturile sunt mici si dese..Nu pot sa bag biaxul in ele stau 2 luni ;D ;D.
Atasez si niste poze si va tin la curent cu lucrarea poate mai ajuta si pe altii sau macar le da incredere ca se poate la mine fiind prima data cand lucrez cu fibra si prima barca reconditionata..momentan  ;D

dany

La dublu fund ai avut cum sa te uiti ? Nu ai putregai pe acolo?Munca cat china ,da'se face....
Baga la slefuit .Era bun ca stratimatul sa-l rupi nu taiat.Straturile s-ar fi asezat  mai bine fara a se cunoaste ..ma refer la ''pragurile'' alea .De chituit se  chituieste dupa ce slefuiesti bine fibra s-o aduci la adevar cat de cat..
cu ce gelcoat vrei tu sa chituiesti?Poate topcoat?!

Gae

salut dany..pai am o usa de vizitare cam de 150mm in podea rotunda si m-am uitat cu o camera..pare ok si curat..dupa care in fundul dublu la fel pare curat..m-am bucurat ca nu avea spuma doar niste ramforsari..dupa ce am facut o am vazut ca fibra se rupe si nu se mai vedea trecerea  :( asta e..sa imi fie invatatura de minte pe viitor..
Deci sa inteleg ca prima etapa de aici incolo e sa slefui fibra pana o aduc cat de cat la adevar..Dupa care?
Vreau sa spun ca gelcoat ul il ameste cu parafina si dupa intaritor deci o sa fie un topcoat..Eu am niste parafina de la cineva dar e tare si mi-a zis sa tai bucatele mici si sa o topesc si iau cu seringa cat am nevoie..Altii zic ca stiren e altceva si e special pentru topcoat..asa e??

dany

Dupa slefuirea fibrei ,chituiesti cu chit poliesteric gata preparat de la Polidys sau il prepari tu din rasina poliesterica amestecat cu pudra de talc de la syrus[sau sirius]ceva de genul ---pudra de talc la 1 kg uz medical.Slefuiesti iar si prepari topcoatul din gelcoat +stiren parafina lichida si intaritor .Dat la pistol cu duza mare sau la trafalet[mai problematic cu pistolul]
0746246216-suna sa te ajut cu ceva materiale .Furnizorii ti le dau la cantitati mari.

Gae

Seara buna colegi..dupa multe ore de munca am reusit sa indrept si sa iese aproape perfect fundul barcii..am slefuit fibra dupa care am facut chit cu rasina si pudra de talc..o mana dupa care slefuit si dupa iar alta mana si iar slefuit..m am hotarat sa ii dau gelcoat cu parafina cum m a invatat dl. Dany(multumesc pt kit si pt parafina)..am dat 4 maini de gelcoat cu trafaletul dar a iesit ca coaja de portocala >:(  >:( bine inteles ca nu mi a placut si m am apucat dr slefuit si gelcoat ul cu un 120..acum este super fin si aproape alb..doar un unele locuri am intrat mai mult cu slefuitorul..vreau sa dau gelcoat ul la pistol sau vopsea poliuretanica..ce ma sfatuiti? Gelcoat ul ramane mat si trebuie sa il slefui cu 400 600 si 1200 umed sa iese lucios..asa poliuretanica este deja lucioasa..

Gae

Alte poze sa vedeti ce a iesit..

SORIN70

Salut !
Felicitari, nu ma pricep eu prea bine dar se pare ca a iesit foarte bine.
Si eu am facut primii pasi in reconditionarea barcutei mele, Key Largo 17, 5m/2m . Am reusit o polisare pe zone mai afectate si sunt inca la mici reparatii. Am gasit in Dedeman un kit de reparatii fibra de sticla si acum caut o solutie urgenta pentru in topcoat care sa-l dau peste kit. As vrea sa ajung cat mai repede in port pentru o inspectie tehnica. Vezi ca ti-am trimis un mesaj, pe privat.

SORIN70

Am reusit si eu micile reparatii facute. Au iesit satisfacator pentru mine avand in vedere urgenta, a doua zi trebuia sa duc barca pentru inspectia tehnica. Multumesc pe aceasta cale lui Gae si lui Dany, doi oameni inimosi care au intins o mana de ajutor. In prezent barca este inmatriculata, cu carnet albastru.