Inter 630

Creat de Lucian Cîrlig, Octombrie 22, 2020, 08:45:08 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Lucian Cîrlig

Salutare!
După multe căutări pe acest forum și de asemenea pe piața de bărci sh și noi din țara noastră si din ue, mi-am dat seama ce tip de barcă mi s-ar potrivi nevoilor mele având în vedere bineînțeles și posibilitățile pe care le am. Cred că cel mai potrivit tip de barcă este "motocruiserul", adică (dacă am înțeles eu bine) acea barcă cu cabină destinată ieșirilor de câteva zile pe apă. Investigând ofertele am văzut că piața noastră e foarte săracă la acest capitol, conaționalii noștri preferând motoare de mare capacitate și viteză mare de deplasare însă pentru mine contează confortul în primul rând și de asemenea costuri cât mai mici de exploatare. Degeaba îmi cumpăr o barcă cu motor mare dacă fiecare ieșire cu ea ma costă mai mult decât îmi pot permite. Prefer să fac mai multe ieșiri pe an și să ma bucur de natură, peisaje, etc. Sper că v-ați făcut o idee despre ce așteptări am de la viitoarea mea barcă. Cu această ocazie apelez la priceperea și experiența dvs și vă rog să mă sfătuiți deoarece sunt sigur că sunt multe aspecte pe care nu le-am luat în considerare deoarece experiența mea se limitează la 3-4 concedii cu o barcă si un motor de 5 CP închiriate în deltă. M-am gândit la acest tip de barcă:
https://www.google.com/amp/s/www.botentekoop.nl/motorjachten-en-motorkruisers/inter--630/acbc77e4-a19c-40f8-a800-a51d76236b6a%3famp=true
Sper să funcționeze link-ul, in caz contrar, modelul este Inter 630.
In primul rând mă interesează să știu dacă o pot lansa/scoate din apă cu o mașină normală, de ex. mașina mea de serviciu actuală e skoda octavia. Din ce m-am interesat barca are 900 kg cu tot cu motor și nu am idee ce mașină ar trebui să folosesc. De asemenea aș dori părerea voastră în legătură cu avantajele/dezavantajele acestui tip de barcă.
Vă mulțumesc pentru cumulul de informații pe care am avut ocazia să-l găsesc pe acest forum și abia aștept să citesc părerile voastre.
Cu deosebită considerație,
Lucian
PS. Am uitat să precizez că sunt din București și scopul achiziționării bărcii este pescuit și agrement 1-2 ieșiri pe an în deltă și 4-5 weekenduri pe Dunăre zona Oltenița.

Alex1958

Salut!
Bine ai venit in comunitatea noastra!
Barca pe care ai ales-o este interesanta! Iti va oferi confort la un pescuit de cateva zile, daca asta urmaresti. Ar trebui sa-i mai pui un panou solar sa-ti incarce bateriile si o pompa de apa din garla.
Daca tot ai cabina de toaleta as inlocui Porta Ponti cu un WC cu evacuare.
Insa cu  motor de 10 HP te vei deplasa foarte lent -in regim de deplasament -10-12 km/h. Daca ai timp e foarte ok.
Daca vrei mai repede iti trebuie un motor mare si un rezervor pe masura.
Barca sta in apa, ceea ce pentru o barca veche de 30+ ani nu e cel mai bun lucru. Daca te duci dupa ea sa nu o cumperi inainte de o inspectie riguroasa a chilei si infrastructurii cu barca afara- atentie la osmoza si putregai.
Nu cred ca o scoti pe peridoc (vad ca n-are, deci iti trebuie unul!) cu o Skoda Octavia decat poate pe o rampa foarte lina si cu riscuri majore pentru ambreiajul masinii. Ti-ar trebui un 4x4 mai greu.
Multa bafta!

AdrianZUZ

Peridoc minim 1500 kg MMA pe o axa. De preferat 2 axe 2000kg.

Zodiac

Bun venit pe forum ! Acest tip de barca este foarte apreciat .
In teorie totul e minunat , cu un mic exercitiu de imaginatie te vezi linistit , pescuind , facand plimbari cu familia sau prietenii , sa dormi in ea , etc .
Nu cred ca exista cineva sa nu isi doreasca o cabinata marisoara in care esti independent de cazari , etc. .
''Conationalii nostri'' isi doresc asemenea barci dar nu au locuri de ''parcare'' , impozitele sunt mari , furturile sunt dese .
In realitate problemele incep cand descoperi ca ai nevoie de un loc pazit in care sa tii barca la apa .
Nu prea e o barca cu care sa faci lansari la apa in weekenduri . Acel 900 de kg e la ''chel'' , fara benzina , apa si o gramada de alte chestii necesare . Inca vreo 300 de kile se aduna fara sa iti dai seama . Barca mea are vreo 300 de kile si cateodata nu plec pe apa pentru ca pregatirea dureaza cateva ore la dus si cateva ore la intors , plus drumul respectiv , plus lansarea .
La simpla cautare pe Google de ''peridoc de 1500 kg'' apare asta :
http://www.remorci-ieftine.ro/peridoc-barca/Peridoc-1500kg-cu-dimensiune-680x220cm
Are MMA de 1500 kg dar sarcina utila e de 1170 kg , atentie si la pret .
La Octavia ai grija la MMA , media e pe la 2100 kg si daca aduni MMA remorca de 1500 de kg depasesti 3500 kg pentru permis categoria B si tine cont si de masa maxima de tractare , din cate stiu Octaviile sunt pe la 1300 kg si nu ai voie sa tractezi remorca mai grea decat tragatorul .
Eu nu as avea curajul sa lansez barca asta la apa cu o Octavia , poate doar la 2 rampe de pe Snagov .
Motorul de 10 cai mi se pare mic , nu stiu cum s-ar comporta la Oltenita in amonte .
Nu stiu cum s-ar comporta o barca de 30 de ani pe peridoc in gropile de la noi .
Succes !

gabriel.c

Salut,zic și eu câte ceva fiind posesor de cabinata .
Barca e super acum dar nu are motor decât de rezerva(10cp). Nu o sa poți merge  cu 10 cai decât in deplasament așa cum ziceau colegii mai sus. Când pleci in Delta cu 10 Cp e cam greu ,distantele fiind cam mari de parcurs. Ma gândesc ca vrei sa pescuiești departe de Civilizație ca doar de asta îți cumperi cabinata.
Asta cu scosul din apa in delta e relativa treaba deoarece acum cu 40 RON o scoate și o lasa la apa cu mașina lui cel la care lași mașina și peridocul pe perioada de pescuit.
Dar.....rămâne transportul care cred ca cu Octavia nu prea merge. Poate ai vreun partener de pescuit (dacă nu îți faci) care are ceva  mașina 4x4 .
Dar eu fiind mai mult cu pescuitul staționar sincer nu văd cum as pescui fără cabinata mea. .....Avantaje și dezavantaje

crysty

Pe talonul masinii (sau cartea de identitate) este trecuta capacitatea de tractare a masinii (maxima) cu si fara franare.
Politia, cand te opreste iti cere taloanele ambelor vehicule si verifica capacitatea de tractare a masinii cu MTMA remorca,iar daca MTMA este mai mare te lipesti de o amenda sau chiar mai rau. Ce spun colegii este adevarat ca MTMA remorca plus greutatea masinii maxima >3500kg ai nevoie de cat E pe permis - nu o ai poti intra la conducere fara permis....

Barcile pe afara sunt bine intretinute de regula,dar totusi mergi cu un cunoscator care poate identifica eventualele probleme atat la coca navei cat si la interior, paiol etc. Cat despre lansare si recuperare, sunt masini la fiecare rampa care se ofera (contra cost) sa faca acest serviciu pentru niste bani. Exclus sa lansezi/recuperezi cu Octavia acest tip de barca (parerea mea). Eu cred ca poti transporta cu masina ta o asemenea barca daca (inca odata) MTMA<= cu capacitatea de tractare din talon a masinii.

Motorul de 10cP este ok la apa sarata dar la apa dulce...... ai nevoie de un motor mai mare mai ales ca va tebui sa urci si contra curentului pana la Tulcea.

dany

''Lenesa''mea,cu 8 cp i-mi aduce multa relaxare,...chiar prea multa  ! :)10-12 km la ora incarcata si pe vreme buna si pe vreme rea.La 5 m lungime este ca un maxi-taxi pe langa ''autobuzul''tau,daca-mi permiti exprimarea.Am iesit cu ea pe lacurile de pe siret si pe Bicaz.Valurile de 1m fac deranj prea putin...Neavand inca inchidere completa cu plase de tantari nu am indraznit sa ies cu ea in Delta ,inca .La anul v-a fi in stare.

gabriel.c

Valabil pentru toți colegii care nu știu încă ,pentru transport cu masa maxima autorizată mai mare de 3500 kg nu e nevoie de categoria E neaparat.
Pana la 4200 kg  poți circula cu B+ 96 .Dupa ce faci un curs la o școala de șoferi mergi la poliție și-ți schimbi permisul fără examen cu B+96 .

Lucian Cîrlig

Salutare!
Vă mulțumesc pentru părerile voastre care din păcate mă fac să mă trezesc la realitate. Mi-ar fi plăcut ideea unei bărci cabinate care așa cum zicea colegul Zodiac m-ar fi făcut să nu mai depind de cazare. De asemenea m-a încântat foarte mult ideea de a petrece câteva zile în natură, doar să ridic ancora atunci când vreau să mă deplasez și să nu fie nici o problemă dacă incepe o ploaie. Citind părerile voastre cred că ar fi mai indicat să aleg varianta cu o barcă gen laguna în care să iau cortul și toate celelalte bagaje. O să fie mai greu în DD că voi sta cu frică de amendă în cazul în care voi fi prins campând...însă am văzut destui făcând lucrul ăsta, ceea ce mă duce cu gândul că nu sunt așa de multe controale. În plus, până acum am mers cred că de vreo 30 de ori în deltă și nu a venit nici un reprezentant al vreunei autorități ca să mă întrebe de sănătate.
Revenind la subiect, momentan nu îmi permit o mașină 4x4 pe care să o cumpăr special pentru a lansa barca pe apă. De lăsat barca pe apă nici nu poate fi vorba, eu o vreau acasă ca să pot face mici reparații, operațiuni de întreținere, modificări la instalația electrică, etc. Ar mai rămâne varianta cu lansarea/scoaterea din apă de către o altă mașină însă rămâne problema masei totale... la mașina mea de exemplu masa proprie e 1970 kg, pot să un peridoc de 1500 kg. Din ăștia 1500 kg dacă scad masa peridocului și masa bărcii îmi rămân mai puțin de 300 kg disponibili pentru bagaje ceea ce mi se pare foarte restrictiv.

kama3

De tras la orizontala e simplu si nu trebuie facute f multe calcule.
Problema se schimba in momentul in care o scoti din apa.
Atunci se schimba drastic fortele si calculele, iar cateva grade inclinatie pot face diferența intre succes si esec.
In locul tau n-as renunta la ideea unei cabinate, dar m-as orienta la ceva mai mic.
Ceva pana in 5 m poti manevra cu Octavia. O Cranchi, o Gobi..
Fiind mai usoara in deplasament face fata cu 8 10 cai chiar si pe curentul Dunarii.
Vine iarna, preturile scad, nu mai e graba mare, nu te grabi.

gabriel.c

Are mare  dreptate kama 3 ,nici eu n-aș renunța la cabinata ,chiar dacă nu dorm tot timpul in ea. Mai gândește-te și nu te grăbi cu alegerea .Cauta una mai ușoară dar care să-ți dea eventual confortul atunci când pleci pe o ploaie sau vreme mai rece.
Mai rămâne totuși și varianta OPEN dar cu ceva închideri pentru cazuri extreme.

dany

Eu pe a mea o trag cu un Fiat Ducato,sau cu Opel 1,9 si merge brici.Peridocul e lat si stabil de 6,3m cu masa de 750.Deci se  poate si cu masini mai modeste ....Si nu vrei sa stii ce ''rampe'' sunt pe siret sau pe bistrita! >:( ???