R.I.P. Evinrude E-TEC, E-TEC G2

Creat de ionut.constantin89, Mai 28, 2020, 02:59:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionut.constantin89

Salutare,

Dupa ce mi'am petrecut toata dimineata cautand surse oficiale de stiri, cu parere de rau constat ca vestea inchiderii liniilor de productie pentru motoarele Evinrude ETEC si ETEC G2 este cat se poate de adevarata. Pe langa update'ul de pe pagina de wikipedia, intre timp a aparut si stirea pe Yahoo Finance preluata de pe pagina oficiala a BRP :

http://news.brp.com/news-releases/news-release-details/brp-advances-marine-strategy-focusing-boats-and-new-technologies

Mare pacat. Sa fie oare sfarsitul motoarelor de barca in 2 timpi?

Ionut Constantin

gabriel.c

Trist dar adevărat. Mare păcat de motoarele astea .

stefand600

Mai ramane Tohatsu cu TLDI-ul lor. Aceiasi tehnologie cu E-TEC.
Stefan D

bradutzu

cel mai probabil tehnologia va fi achizitionata/inghitita de unul din restul gigantilor din piata!
Sa auzim numai de bine!

diles

eu cred ca va disparea la fel ca pompe duse la wolsvagen,motoarele astea au pierdut avantajele vechilor motoare in 2 timpi,greutate scazuta,simplitate ,robustete, intretinere minima, nepretentioase la benzina ,etc.actualele etec uri sant mai pretentioase decat cele in 4 timpi asa ca nu isi mai au rostul.

Catalin

Inteleg ca sunt inchise doar din cauza covid-ului...nu sunt definitiv inchise

ionut.constantin89

Din pacate nu, au anuntat clar faptul ca productia de ETEC'uri a fost inchisa definitiv. Se mai fabrica piese inca 10 ani pentru G1 si pe termen nedefinit pentru G2. De zvonit se zvoneste ca cei de la BRP lucreaza intens la primul motor electric de serie pe un concent integrant cu tipurile lor de barci si pontoane (Project M si Project Ghost), insa nu se stie daca acestea vor fi comercializate sub brandul Evinrude, atunci cand vor iesi pe piata.

gabriel.c

Am citit și eu și e păcat .....ma unge la suflet motorul asta cum merge. Păcat ca nu o sa mai fie piese de schimb ca nu mi-aș lua altceva nicicum.