Atelier(e) scoala

Creat de charlie, Noiembrie 15, 2020, 02:36:56 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

drmarius

Ateliere scoala am vazut prin afara si aratau frumos ... un frumos nevazut la noi. Multe pentru copii culmea. 

Dar la noi totul este complicat de la om pana la legislatie.

Ce mi-a zis Aurelian de lotca parea o super idee ... dar se pare ca a murit ...

Ieri ma uitam la un suedez care crestea vite pe iarba si avea abator intr o rulota modificata. Totul legal si frumos. Doar la noi ai nevoie de o 1000 de spagi, 1000 de avize, 1000 de dosare, matusa la DSV, la prefectura, la ...

Vali

Citat din: drmarius din Noiembrie 20, 2020, 09:58:57 PM
Ce mi-a zis Aurelian de lotca parea o super idee ... dar se pare ca a murit ...

Eu vad situatia altfel. Ca sa reuseasca, o treaba de genul asta ar trebui organizata in mod diferit, imho.

Daca de exemplu se doreste alcatuirea unei categorii de barci, cu care sa se formeze un club al utilizatorilor, cel mai bine iese treaba atunci cand fiecare isi construieste de unul singur barca lui.

Asa s-a ajuns afara sa fie atatea si atatea cluburi diferite cu barci diferite. Se traseaza o directie generala, mai stricta sau mai laxa dupa cum se doreste, apoi cei interesati se apuca fiecare in dreptul lui sa-si faca barca si sa participe la actiuni.

La noi este foarte greu de facut asa ceva fiindca sunt extrem de putini cei care isi doresc barci facute de mana lor, lumea de obicei prefera sa cumpere la gata. Dintre acesti extrem de putini, fiecare are alte idei si alte gusturi despre barca dorita, astfel ca e cvasi-imposibil sa aduni o mana de oameni super-motivati de aceeasi idee - in cazul de fata lotca.

Eu sunt bucuros ca am reusit impreuna aici pe forum sa facem o treaba buna (desi cam eterogena) pe parte de constructii de barci. Important e sa ne traim pasiunea si sa gasim bucurie in aceasta activitate. Cred ca e inca devreme sa ne gandim la cluburi de barci dedicate, important e sa vina fiecare cu ce are, sa ne ajutam intre noi, si sa ne bucuram fiecare de jucaria lui plutitoare, indiferent de tip, dimensiune etc.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

drmarius

Si asa suna super ... totul este super dar in alte parti.

Storer a dat niste planuri destul de simple utilizate de cluburi. De exemplu cutia de OZ Goose.

Bogdan

Sincer? Cred ca ne invartim intr-un cerc vicios. Pe de o parte nu se face pentru ca nu exista cerere, iar pe de alta parte nu exista cerere pentru ca nu se face.
Pare cumva straniu ca avand deschidere la mare si un fluviu, nu suntem contaminati de constructia de barci, asa cum sunt de exemplu ungurii. Pana si elvetienii si austriecii au patima asta.
Recunosc, nici eu nu sunt fun boat building si as prefera sa cumpar una gata facuta pentru a scuti timp pretios. Dar daca o sa imi placa sa construiesc eu, dupa ce incep si termin proiectul 5.80? Daca ma "agata" si pe mine microbul asta? Greu de anticipat.

syRebekah

Sugerez abordarea lui Tom Sawyer: ce, iti pica in fiecare zi posibilitatea de a participa la constructia unui velier ca asta?
fost ghrt.

drmarius

Cred ca nu avem o istorie bogata in domeniu mai ales inainte de 90 ... barci Dunare ... barci Marea Neagra ...  :(

kama3

Eu nu cred ca in viitorul apropiat si la modul cum merg lucrurile vom vedea prea multi entuziasti care sa vrea sa-si construiasca ceva cu mana lor si sa mai si iasa treaba buna.
Uitati-va cat s-au inmultit masinile si ce procent infim au habar de minimele reparatii.
Majoritatea habar n -au sa faca o pana, sa schimbe un bec, nemai vorbind de ulei, bujii si alte consumabile.
Nu mai exista interes pentru tehnica practica , nu teorie, ca la teorii toti se pricep, pentru bricolaj, pt lucru manual.
La scoala nu mai exista ateliere, nu mai e incurajata munca efectiva macar la nivel de plantat un copac.
Si daca gasim oameni care au talent si pricepere intervin alte necunoscute in ecuatie. Spatiu de lucru, scule, materiale necesare, toate sunt mancatoare de resurse. Timp si bani.
Daca tu stai intr-un bloc la o margibe de oras si i un spatiu de lucru in celalalt capat, pana ajungi acolo iti piere cheful, mai ales dupa 8 ore de serviciu.
Toate astea adunate, si altele in plus ne au adus la nivelul la care suntem, adica o mana de romani care mai stiu sa bata un cui si sa schimbe un bec. Asta grosso modo vorbind.