Yamaha autolube 25 CP

Creat de FlorinG74, Decembrie 18, 2020, 09:48:46 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

FlorinG74

Salut!
Ce parere aveti despre Yamaha autolube 25 CP pe o barca fiba de 5 m, 200 kg?
Motorul sa fie folosit in regim ocazional, fericit voi fi daca voi face 50-100 de ore pe an.

Vali

Depinde de arhitectura carenei (operei vii) si de cat de tare incarci barca. Cata vreme nu avem nici un fel de date despre barca, e greu sa dam un pronostic.

Eu am un motor cvasi-identic, anume Yamaha Enduro 25, 2 cilindri si un carburator, pe cand al tau are in plus sistemul Autolube si inca un carburator. Sunt motoare foarte bune, extrem de fiabile, merg si cu cea mai proasta benzina, si n-ai ce mentenanta sa le faci, inafara de impeller, bujii si ulei in cizma atunci cand e cazul. La tine probabil ca va mai fi nevoie de o sincronizare de carburatoare la o anumita perioada.

Daca barca ta e glisoare si are 200 kile, cred ca s-ar descurca binisor cu acest motor, dar cu conditia sa nu o incarci prea tare. In 2 persoane si ceva bagaj cred ca s-ar descurca onorabil. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa incerci o proba cu motorul pe barca si sa vezi cum se misca avand la bord o persoana, 2 sau 3. Daca poti face asta, vei sti daca motorul e ceea ce-ti trebuie sau nu, si poti pune (daca vrei) si rezultatele aici pe forum. Succes.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

crysty

@FlorinG74
Imi permit sa iti dau 2 sfaturi gratuite pe cae eu nu le-am avut sau le-am desconsiderat la vremea aceea.
- barca trebuie sa aibe o placuta de timbru sau de identificare unde se mentioneaza puterea maxima pe care o suporta, aceasta este data de producator si trebuie avuta in vedere. O putere mai mica = posibil comportament nautic sub asteptari; iar o rezerva de putere este este binevenita mereu.
- daca faci proba cu motorul pe barca, nu uita sa iti asiguri motorul!!! (leaga-l cu o parama) daca initial nu faci gauri in oglinda barcii. Cel mai indicat este sa faci gauri de fixare in oglinda barcii - cel mai sigur! Altfel, pentru numai o proba, strange menghinele bine si de asemeni asigura motorul prin legare cu parama indeajuns de lunga, nu uita capatul liber al acesteia sa fie asigurat la randul lui. (Eu sunt patit)