incepator

Creat de johnyyy, Aprilie 12, 2021, 07:43:20 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

junior9007

N-ar strica,zic eu sa incerci sa obti referinte si despre barca AN 430.Eu personal detin un AN 510, de care sunt f multumit.Sunt absolut sigur ca o sa-ti satisfaca majoritatea cerintelor.Spor.

johnyyy

multumesc pentru sfat, nu am gasit absolut nimic despre aceasta barca, mentionez ca nu am permis asa ca voi folosi un motor de 5cp, deci imi trebuie o barca de maxim 110 kg si intrucat piata second e foarte slaba, caut ceva nou

junior9007

Daca dai o cautare pe acest forum,vei gasi informatii despre barcile AN 510/430.

johnyyy

junior9007  din pacate nici google  nici cautarea pe forum nu dau nici un rezultat pentru acest gen de barca. poate asta e o prescurtare poate exista un nume complet si un producator al modelului respectiv

Vali

Oare e de bine sau de rău ;)? Uite, din cauză că îl cunosc pe cel care face acele bărci, pot să-ți spun că mai bine cauți altceva. Nu din cauză că bărcile n-ar fi bune, ci deoarece e cerere mare și listă lungă de așteptare. In plus, omul e selectiv, nu stă după unul sau altul, ci lucrează pentru cunoscători.

Apropo, chiar acum este la Brăila o barcă AN 510 de vânzare, dar e la un buget mult mai mare decât ești dispus să investești. Eu în locul tau aș face probe pe apă cu cat mai multe bărci, și abia apoi aș hotărî ce și cum.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

johnyyy

multumesc Vali. nu prea am spre ce altceva sa ma indrept. ori ceva din gama Micro, ori un Solitar de 3,8 de care nu sunt foarte incantat, ori un B 5 despre care nu am vazut nici video nici review-uri prea convingatoare. in rest nu mai e mai nimic, mai e lotus dar e scump, 1750 euro

Vali

De ce excluzi totuși sh-urile? Dacă găsești o Laguna 480 bună, cu un 15 cai in 2t îți faci treaba la maxim. E adevărat că îți va trebui permis. Dar consideră asta o investiție inițială cu efect pe termen lung, fiindcă mai devreme sau mai târziu tot vei dori un motor mai mare și o barcă mai serioasă.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

johnyyy

pai Vali, exclud sh-urile pentru ca sunt putine in zona si de proasta calitate, iar ca sa ma deplasez in tara sa vad barci m-ar costa destul de mult. deci doar ca sa vad o barca fara sa o iau m-ar costa 3-4 sute de lei, daca fac 4-5 drumuri fara sa iau nimic e-am facut, am chetuir 1000-1200 de lei, bani pe care as putea sa ii adaug  la achizitia unei barci noi, iar legat de investitia in permis, la noi obtinerea unui permis implica o spaga de2500 de lei, iar asta eu nu o vad ca pe o investitie, plus ca ma deplasez maxim 10 km, deci nu mi-ar trebui ceva de mare viteza. fin principu caut cea mai buna potrivire motor 5cp-barca. degeaba primesc diferite incurajari si sfaturi sa aleg ceva mai puternic, eu asta simt ca  mi se potriveste. multumesc!

kama3

Du-te si la Bratesul la Galati. Daca nu stii unde e, e la trecere bac.
Au si site de prezentare, aveau si preturi. Arunca un ochi si acolo.

johnyyy

multumesc de sfat Kama3! am fost cu ochii pe ei. cei de la Bratesul nu cred ca mai fabrica barci. site-ul arata  rudimentar, nu au preturi afisate si nici nu sunt finctionale datele de contact

nepotu

Citat din: johnyyy din Aprilie 16, 2021, 03:02:19 PM
...
iar legat de investitia in permis, la noi obtinerea unui permis implica o spaga de2500 de lei, iar asta eu nu o vad ca pe o investitie
...
Nu te obliga nimeni sa dai spaga si nici nu cred ca e normal sa discutam de asa ceva. Pentru scolarizare (doar cat. D) cred ca sunt suficiente oferte sub 1000 lei, la care mai adaugi aproximativ 550 lei (taxa examinare + eliberare permis) + costul deplasarilor.

Edit: + ~100 lei pentru avizul psihologic si cele doua poze.

johnyyy

deacord cu tine si nu prea Nepotu. deci din ce am studiat eu si din ce ai spus si tu, ma costa in jur de 2000 de lei doar sa fac cursurile si sa sustin examenul. la asta trebuie sa mai adaug peste 2000 spaga, pentru ca chiar daca nu ma obliga nimeni sa dau spaga, fara sa o dau nu ma aleg cu permis. reamintesc ca sunt din Braila, iar cel mai apropiat loc unde as putea face cursuri si as putea sustine un examen este Galati, iar acolo nu ia nimeni permis de ambarcatiune daca nu da spaga. totusi nu inteleg de ce discutam pe tema asta din moment ce am spus ca nu doresc sa obtin permis pentru ambaratiune...

johnyyy

despre Mini Solitar 3,8 m facut de Fibromarine stie cineva ceva? as obtine performante bunicele daca l-as imperechea cu un 5cp 4t/.

johnyyy

novice fiinde, sau nici macar novice , as mai avea o intrebare catre cunoscatori. cand cineva spune ca brca lui merge cu X km/h, motorul la viteza respectiva cat de turat este, sau mansa este la maxim? din cate am inteles este recomandat sa se circule u motoru/mansa la 3/4. cat de turat este motorul cand pescarii discuta despre aceste viteze, la maxim sau la 3/4?

dany

Greu de raspuns la ultima intrebare..Unii merg la blana,adica cu mansa la maxim cu 5000-5500 rot/min ,cam asa au marea majoritate a motoarelor.Altii sunt mai blanzi cu ele si merg la 3/4 din mansa ,adica se duc la 3500-4500...Pt. probe ,sa vada maximum de viteza se da cu cotul in mansa...asta e o vorba a barcagiilor mai doritori de adrenalina.Eu am mers cu un Arrow si 50 cp 2t ,cu 65 la ora si nu aveam chef sa ma mai uit la altceva......Aveam un zambet nefiresc ;D ;D.
Tu cu 5 cai ,pe o barca de genul cum vrei tu sa -ti iei poti zambi cat vrei!Nu te v-a baga nimeni in seama!Deci pt. 5 cai orienteaza-te la o barca de deplasament,daca vrei de fibra,gen lotca.Sunt mai sigure decat ce ai enumerat tu mai sus.Vezi la Bratesul,cum au spus colegii,fac si lotci destul de solide.Trebuie sa faci compromisuri.Nu poti avea barca perfecta cu limita de putere,buget redus ,s.a.m.d.