Critici la Buster L

Creat de Zodiac, Septembrie 17, 2023, 10:29:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Zodiac

Am facut ce trebuia sa fac de la inceput !

1) Am inceput sa dau telefoane si am primit toate informatiile necesare !
2) Importatorul este MOTODYNAMICS SRL , cel din Tulcea e cel mai important dealer al lor .
3) Mai devreme sau mai tarziu...conform importatorului , intrebarile mele despre Buster au ajuns la ei .
4) Am aflat si problema principala pentru care nu au raspuns , precum si motivul principal pentru care sunt putine barci Buster in Romania . E obligatoriu motor Yamaha pe ele...desigur NOU  ;D , de aia barcile se vand prin reprezentantele Yamaha , toata pregatirea pe barci este pentru modele Yamaha iar eu am mentionat in chestionarul lor ca vreau sa imi pastrez motorul Honda BF 50 .
5) La preturi am avut si eu si @Nessy dreptate  ;D, barcile Buster L fara motor sunt pe la 23 K , cu motor pe la 30K ambele preturi cu TVA inclus !

In concluzie este extrem de greu pentru mine sa cred ca voi merge in continuare pe acest proiect , eu motorul Honda mare nu vreau sa-l vand iar inca un motor si o barca in plus , nu reprezinta o solutie viabila pentru mine !

Multumesc tuturor celor care s-au implicat pe topic !

Zodiac

Topicul nu este inchis , poate continua cu ''criticile'' si calitatile barcilor Buster !
Cu siguranta exista multi interesati de subiect , poate si eu in cativa ani  ;D !

Intersect

In afara topicului daca nu mai ai nevoie de motor ma intereseaza pe mine :)
Born to fish,forced to work!!!

Zodiac

Salut ! Acum am vazut postarea ! Din pacate nu vreau sa dau nici un motor , zilele trecute le-am trecut la iernat .
Cu scos benzina , curatat filtrele , montat elice noua la cel mare , curatat cu sampon si putin Calgon traseul de apa , dat cu ''toate alea'' plus anti-UV , curatat inclusiv cu betisoare de urechi  ;D , bagat sub 2 huse de protectie !

Zodiac

In primul rand va urez tuturor LA MULTI ANI si TOATE CELE BUNE !!!
Pentru mine anul a inceput cu o minune ;D !
''Echipa adversa'' mi-a transmis ca ea nu a fost total impotriva 1000% ... ca am inteles eu gresit :D , ci e o draguta iar subiectul nu e inchis .
Asa ca sper sa revin in proiect , mi-am stabilit ca termen de finalizare Mai 2025 !
Deci RIB-ul cu motor ar putea ajunge la vanzare , dupa ce tocmai in postarea anterioara am fost atat de categoric  ;D  ;D  ;D !

@Intersect , daca vrei si esti interesat , putem discuta pe PM , sau chiar pe telefon , sa vedem la ce te gandesti !

Am descoperit ca Buster nu face numai ''tigai'' ci si barci serioase de la XL in sus ! Pentru delectarea celor interesati https://www.youtube.com/@BusterAluminiumBoats

Zodiac

Off-topic ! Nu mai sunt asa sigur de perioade , ca anii trec rapid dar prin 2015 , am inceput sa visez la un VW T6 .
Pentru pescuit si camping am studiat vreo 2 ani formula van , alti vreo 2 ani cum il voi prepara eu in autorulota , deja voiam un 4X4 , apoi alti vreo 2 ani variantele de California !
Prin 2021 abia , m-am dus sa il studiez in reprezentanta si IN 10 MINUTE mi-am dat seama ca NU IL VREAU...NU E CE IMI TREBUIE , e mult de povestit dar principalele 2 motive au fost pozitia la volan si spatiul de incarcare similar cu o remorca usoara . Am luat remorca  ;D  ;D  ;D !

On-topic ! Inca de prin 2016/2017 m-am uitat la barci de aluminiu , printre care si la Buster . Mai serios la Buster de prin 2021 . La inceput am cercetat timid varianta M1 , apoi M2 , foarte serios L1 prin 2022 , apoi L2 in 2023 , culminand cu LX inainte de inceperea topicului .
Deci ani de studiu , desigur din fata calculatorului  ;D .
Am fost azi la reprezentanta si in 15 minute am tras concluzia finala ! Din mai multe motive , capitolul Buster , pentru mine e INCHIS TOTAL 100% !!!

MORALA ! Anii de studiu din fata calculatorului , nu valoreaza cat 20 de minute in fata ''obiectivului'' de achizitie !

byteworks

Asta chiar a fost buna!
Ne spui si noua motivele?

Zodiac

Stiu ca a fost ''buna'' ! Sunt si eu dezamagit si putin nervos...sau mai mult !
Motivele mele sunt strict personale , nu contest neaparat barcile Buster . Barca vazuta e un M1 !

1 ) Mie mi se pare ca grupul care detine barcile Buster , nu prea insista pe aceste barci , aproape parca i-ar deranja vanzarea , nu cred ca au targete de vanzare . Destul de putine si sumare informatii pe net . Destul de multa indiferenta !

2 ) Domnul respectiv din reprezentanta a fost foarte interesat de promovarea modelului M1 de pe stoc , cand am spus ca eu vreau un model LX...deci alta barca , a devenit sa zicem...mai putin interesat . Mi-a spus ca va trebui eu sa platesc transportul , am spus ca nu ar fi problema mea , se pare ca e un bun negociator...nu m-a contrazis dar cand am cerut o cotatie de pret , mi-a spus rapid ca s-au scumpit de curand  ;D ...ce sa vezi exact cu un aproximativ 3500 de euro...adica EXACT TRANSPORTUL !

3 ) Barca arata foarte solid dar pare facuta cam din topor , finisarile...din nou in opinia mea sunt departe de pretul la care ajunge !

4 ) Dupa cum am mai spus , barca suporta numai motor Yamaha...pentru alt motor trebuie schimbate inclusiv ceasurile de bord ! Iar pentru mine un al 4-lea motor ar fi deja...dileala maxima !

5 ) Volanul e foarte mic , pare de jucarie , iar pentru mine pozitia de condus pare mai inconfortabila decat la RIB-ul meu . La 1.80 metri ai mei trebuie sa stau pe jumatate de bancheta si aplecat mult in fata . Poate unul de 2 m cu maini foarte lungi s-ar simti bine . De la +50 de ani in sus incepi sa apreciezi la adevarata valoare a unui spatar de scaun/bancheta , dar sa-l poti folosi...nu numai sa ''fie acolo'' degeaba  ;D !

6 ) Modelul LX fiind o barca destul de grea necesita alt peridoc , de 1000 kg cu frana , deci bani suplimentari seriosi iar cu 2 peridocuri prin curte devine dificil .

7 ) Din nou o parere strict personala , nu m-a impresionat podina dintr-un tego antiderapant , estimez pe la 12 mm . Intelesesem ca la LX ar fi din aluminiu dar domnul respectiv mi-a spus ca e tot la fel .

8 ) Poate anumite chestii le-am repetat anterior , intentionam sa trec peste ele dar acum vine ''nucleara''...sa vorbesc ca la TV  ;D ! Nu vazusem nicaieri la modul detaliat cum arata carena . Ce sa vezi e aproape PLATA din bord in bord ! Se apropie de un ponton militar cu diferenta ca prova se ingusteaza in fata ! Probabil de aia functioneaza cu motoare de putere mica ! Peste asta NU POT TRECE !

9) Derivat din punctul #8 , eu nu cred ca barca poate obtine un glisaj de calitate . Si desi nu am vrut sa cred , am spus ca sunt greseli de pilotaj sau de distributia incarcaturii , se pare ca exista un ''porpoising'' mai accentuat decat la RIB-ul meu !

https://www.youtube.com/watch?v=YvNLtgqO9dc&ab_channel=PetriKein%C3%A4nen

https://www.youtube.com/watch?v=KzkszAj83hw&ab_channel=husokki

Posibil ca la barcile din aluminiu de acest gen , zgomotul de la ''porpoising'' sa fie maximizat . In video nr. 2 a se asculta cu sonorul la maxim , zgomotul parca e basul din discoteca !

10) Ca un fel de concluzie , barca pare foarte solida , ofera senzatia de siguranta pe care nu mi-o dau tuburile , ofera spatiul serios pe care nu il am in RIB , DAR NU imi ofera confortul de condus...glisaj...taierea valurilor...si implicit lipsa porpoisingului ! Daca mai adaug si pretul serios + transport , un alt motor , un alt peridoc mai mare , ajung la concluzia din postarea precedenta !