Traseu tulcea-chilia veche-periprava

Creat de dany, Martie 28, 2021, 08:55:16 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Salutare.Am de gand sa ies la pescuit ,mergand cu barca de la Tulcea spre Periprava.Nu as ocoli Chilia veche caci as dori sa vizitez pe cineva in zona.Voi merge cu pilotina echipata cu 10 cai si bagaj pe o saptamana,avand pescajul undeva la 50 cm .Am avut o discutie ieri cu Gabi.C ,cand a trecut pe la mine si l-am ascultat cu gura cascata caci cunoaste binisor delta,dar as dori sa am posibilitatea sa detin cat mai multe informatii in acest sens,eventual o''harta de hartie'' sa o am in fata ochilor.O harta virtuala mi-ar fi de ajutor bineinteles,sa-mi spune-ti de unde sa o descarc sau sa o accesez de pe telefon.As putea opta si pt. traseu Murighiol-chilia veche-periprava,daca e mai atractiv[asta tinanad cont ca merg cu masina pana la Murighiol].Ma duc sa pescuiesc,asta e clar,dar vreau sa ma bucur de traseul in sine fara a avea probleme,sa raman pe undeva blocat de apa mica sau obstacole de orice natura.Va multumesc!

Alex1958

Salut,
De la Murighiol traseul ar fi: Uzlina, intrare pe canal Uzlina, Lac Uzlina, Lac Isac, Canalul Isac, Canalul Litcov, stg pe Canal Ceamurlia, stg pe Canal Caraorman, Crisan, Stg pe Dunarea Veche la Mila 23, dreapta pe Canal Elacle pana la capat (atentie ca aici e intinsura), la stanga pe Lopatna, primul canal mare la dreapta, ajungi la o intersectie de 5 canale, al doilea la stanga te scoate la manastirea Sf. Atanasie si de acolo o tii drept pe canalul Pardina pana la Chilia Veche pe sub podul de pe DC1, in canalul Tataru si stanga pe bratul Chilia.
Apa este destul de mare acum. Totusi am strans din fese puternic cand am trecut ieri pe Litcov. Sunt o gramada de pomi rupti cazuti in apa. Dar cu 50 cm pescaj si mai ales la relanti cu 10 CP se poate trece.
Distractie placuta!

bradutzu

Salut Dani,
La cota asta poti trece cam pe unde vrei pe canalele medii si mari. Weekendul asta am venit prin lacuri de la Chilia si a fost super.
Ca si aplicatie foloseste cu incredere Google Maps - "cunoaste bine delta"
Sa auzim numai de bine!

dany

Alex1958

Salut,
Ca sa indic numele canalelor am incercat sa accesez Ghidul Deltei Dunarii a lui Pupezica!
Nu m-a lasat sa intru anti-virusul!
Mai stie cineva ceva de Pupezica?
Toate cele bune!

ionut.constantin89

Citat din: Alex1958 din Martie 29, 2021, 03:12:01 PM
Salut,
De la Murighiol traseul ar fi: Uzlina, intrare pe canal Uzlina, Lac Uzlina, Lac Isac, Canalul Isac, Canalul Litcov, stg pe Canal Ceamurlia, stg pe Canal Caraorman, Crisan, Stg pe Dunarea Veche la Mila 23, dreapta pe Canal Elacle pana la capat (atentie ca aici e intinsura), la stanga pe Lopatna, primul canal mare la dreapta, ajungi la o intersectie de 5 canale, al doilea la stanga te scoate la manastirea Sf. Atanasie si de acolo o tii drept pe canalul Pardina pana la Chilia Veche pe sub podul de pe DC1, in canalul Tataru si stanga pe bratul Chilia.
Apa este destul de mare acum. Totusi am strans din fese puternic cand am trecut ieri pe Litcov. Sunt o gramada de pomi rupti cazuti in apa. Dar cu 50 cm pescaj si mai ales la relanti cu 10 CP se poate trece.
Distractie placuta!

Toamna trecuta m'am jurat ca nu mai intru in veci pe Litcov, din acelasi motiv.. Sa nu cumva sa fac febra musculara de la prea mult strans din fese. Groznica experienta. In perioada asta am intalnit copaci cazuti si buturugi periculoase, chiar si pe canalele mai circulate cum ar fi Sontea si Candura. Cat despre expediatia lui Dany, eu i'as recomanda sa ia in calcul si o varianta ocolitoare via Crisan (Bratul Sf. Gheorghe -> Canalul Erenciuc -> Lacul Erenciuc -> Canalul Mocansca -> Lacul Puiu -> Canalul Caraorman -> Crisan) sau chiar Sulina (Bratul Sf. Gheorghe -> Canalul de Centura -> Canalul Sondelor -> Lacul Rosu -> Lacul Rosulet -> Canalul Rosu - Imputita -> Canalul Busurca -> Sulina). Ambele variante sunt mai lungi, dar foarte bogate in peisaje si locuri bune de bibaneala, exact ce ne'a prescris doctorul si anul acesta pentru suflete libere chinuite de pandemie.

Distractie placuta si vant din pupa!
Ionut