A doua zi am plecat de la plaja de nisip intre Rasova si Cochirleni, unde am reusit sa-mi incarc telefonul ca sa pot inregistra progresul pe gps pentru ziua in curs. Aveam de facut undeva la 85 km pana in dreptul localitatii Marasu, asa ca dimineata la mal a fost destul de scurta, am strans garsoniera si am plecat la drum. Vremea super faina, vant cam deloc si soare toata ziua, asa ca am prins curaj si am lasat motorul sa bazaie apasat si constant. Am trecut pe sub podul de la Cernavoda, apoi pe langa Seimeni, Dunarea, Capidava, Ghindaresti, Harsova, Giurgeni, Magureni, Marasu. Ziua a fost super linistita, nimic notabil care sa strice mult asteptatul voiaj, agitatia normala pe Dunare, multe barje si doar in dreptul localitatii Giurgeni si-au facut aparitia ceva barci de agrement.
Din pacate parghia cu care actionez directia motorului e ceva cam scurta, profilarea axului vertical al motorului mi-a facut viata mult mai usoara, actionand ca o carma si tinand barca pe pozitie, insa odata cu cresterea vitezei motorul devenea mult mai greu de carmit, deabia miscam teava milimetric (trebuie sa gasesc o varianta mai buna de carmire), cu toate astea surubul de 6mm a tinut fara probleme.
Dupa aproape 10 ore ajungeam la Marasu, pe un calm incredibil, pun in sfarsit piceorul la mal (bateria undeva la 63%), iar seara o petrec in compania a doi oameni minunati la fel de dornici de aventura pe apa cu care am reusit sa schimb multe impresii, pareri cat si o minunata de zeama de stei la ceaun (colegul nostru de pe forum DeltaSub si Mitica). Apoi am dormit pe catamaranul Pescar Hoinar.