Am tot cautat o versiune mai mare cu care sa impac si calitatile nautice si spatiul de depozitare ... deocamdata m-am oprit la lungimea asta si consider ca pentru nevoile mele de acum ar fi cea mai potrivita.
Eu o compar cu Alaska 390s si cu linder 400 sportsman. Fata de astea gasesc urmatoarele avantaje: forma operei vii pentru glisaj, lateralele mai inalte, podina plata, se poate accesoriza pe sub coca interioara (nu la vedere), partea din spate inchisa, ma astept sa stropeasca mai putin si sa taie mai bine valurile sa zicem pana in jumatate de metru. Din punct de vedere spatiu nu il vad un impediment, de obicei chiar daca mergem mai multi mergem fiecare cu barca lui, deci majoritar voi fi singur in barca.
Ca stabilitate nu stiu ce sa zic, fata de alaska cred ca va fi mai bine, avea doar 113cm la gurne. Fata de sportsman cred ca mai rau dar singur nu vad un impediment.
Apoi, ajung la dunare/delta rar, am fost de 3 ori in 5 ani, vreau sa am si optiunea sa ma duc in Ungaria ca e mult mai aproape. La ei se inmatriculeaza tot ce e peste 10cp, din discutii cu amicii mei ori ai barca inmatriculata ori ai motor de 9,9cp. As lua un 9,9cp sau varianta ungureasca, un 15-20cp sugrumat la 10cp care se poate mari ulterior.
Apoi pentru lacurile si raurile interioare eu cred ca e suficienta dimensiunea.
Un criteriu important e si pretul. Alternativa ar fi barci de aluminiu: Porter 370 pro sau un Kimple hunter 395 dar sunt de >4 ori pretul. E adevarat ca la porter nu mai am nimic de facut si e zdravana, aluminiu gros, e si asta un criteriu.