Reconditionare barca fibra

Creat de Poolonik, Mai 05, 2022, 11:12:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Poolonik

Salut !

Am o barca de fibra cu ceva ani la bord. Barca are 5m lungime si 1.5m latime in partea cea mai lata. Habar nu am ce model este, mai degraba as zice ca nu are nume. Barca nu gliseaza, cu o persoana merge destul de rau, se ridica de varf in sus. Cu 2 persoane deja merge destul de bine. Am de gand sa o reconditionez si sa o cosmetizez. La valuri se comporta chiar mai bine decat o Laguna, dar cand este mai incarcata,4 persoane si ceva bagaje si sunt valuri maricele pe Dunare mai arunca inauntru un pic de apa pe la prova.

Daca tot am de gand sa o reconditionez, credeti ca ajuta daca o inalt din partea de la prova pana aproape de la mijloc cu 10 cm ?

Poolonik

M-am apucat de treaba la barca. O sa ii ridic pana la urma partea din fata cu 10-15 cm. Am taiat marginea , am inceput procesul de sflefuire totala a barcii. Dupa ce fac modificarile as dori sa ii dau o mana de fibra pe toata barca. E ok sa ii dau pe exterior o mana de stratimat de 300gr/mp si dupa o tesatura mai fina ? Bineinteles ca la final slefuit, chituit si vopsit.

diles

e ok 300 grame dar unde faci inaltarea prebuie date mai multe straturi ca sa se lege bucatile una de alta,verifica si oglinda sa nu fie putreda.

Poolonik

Am facut o belea. Dupa ce am comis-o m-am informat, prea tarziu.
Am refacut marginea barcii si am inaltat-o un pic. Inaltarea am facut-o cu placaj de 4 mm si copastia cu lemn, toate lipite cu epoxy. Aici intervine problema. Pe una din copastii am aplicat stratimat cu rasina epoxy iar cealalta am impregnat-o doar cu rasina (s-a terminat stocul). Deasupra bineinteles ca am venit cu un strat de stratimat cu poliesterica. Ati ghicit ce s-a intamplat. Nu a facut priza. A facut ea priza dar nu destula, cand am tras de margine se desprindea...pana am scos-o ca de pe matrita.

Na, eu acum nu prea mai vreau sa cumpar epoxy ca am cumparat poliesterica cam multa. Ce solutie am sa prind poliesterica peste rasina epoxidica ? Ca si pe partea unde am dat stratimat cu epoxidica vreu sa vin cu un rand de stratimat cu poliesterica asa care sa imbrace toata barca pe exterior. Este drept zona cu epoxidica nu a fost nici prea bine maturata doar 12 ore. Oare daca se matureaza cateva zile prinde poliesterica peste ea ?

Poolonik

Mai vin cu o intrebare. Am intors barca cu fundul in sus si am trecut la operatia de slefuire si pregatire pentru a o imbraca cu un rand de fibra si pe exterior. La chila am mai umblat cu alte ocazii si era cam deterioarata pe alocuri. Am decis sa o inlocuiesc.

Intrebare :

Chila trebuie sa aibe o anumita dimensiune in cazul acestor barci ?  Chila la aceasta barca spre pupa barcii prinde dimensiuni considerabile, ajunge in inaltime la 7/8 cm. In afara de rol structural ajuta si la altceva ?

diles

chila ajuta si la pasrtarea direchtiei si la balansul lateral.poliesterica nu merge peste epoxi,invers merge.