Forum > Veliere

Reducere pescaj velier

(1/1)

deltasub:
Am tăiat derivorul bărcii mele, reducând pescajul cu 40cm, in ideea de a putea folosi barca pe ape mici pe Dunăre și Delta Dunării. Am scos 650kg și am pus cam tot atât în interiorul bărcii. Apoi am făcut probe și sunt foarte mulțumit de stabilitatea bărcii. Pun câteva foto.

bobinuta:
Salutare!
Pe de o parte, imi pare rau ca a trebuit sa recurgi la o astfel de solutie.
Pe de alta parte, atat timp cat nu te mai gandesti la plimbari pe vele pe vanturi serioase, cred ca era compromisul cel mai la indemana intre a vinde barca (asa cum te-ai straduit o vreme sa o faci) si a o folosi in continuare pentru plimbari pe Dunare si ape care nu necesita utilizarea velelor.
Cred ca asta aduce o anume economie la bugetul personal, plus scutirea de balamucul reacomodarii cu o noua ambarcatiune si dupa caz - eventuala sa inmatriculare, alaturi de regretele fata de cea veche si munca de reamenajare a uneia noi.
Am vazut lestul construit dedesubt, imi place ideea cu buloanele respective si sunt convins ca ai framantat destul de mult ideea.

Ne spuneai ca ai făcut probe și ca esti foarte mulțumit de stabilitatea bărcii - OK ; pe mine m-ar interesa sa inteleg conditiile in care ai facut probele respective: ai avut vant, apa agitata sau o zi cu apa relativ calma ?

Intreb asta, deoarece am vazut un velier de categorie mica (6.60m cu lest de vreo 280Kg) care dansa pe Dunare in ritm de Charleston, cand se montase apa (valuri de 80-100cm). Bine, la tine sunt 650Kg, alta masa, e drept.

Raman pe receptie! :)
Sa te serveasca multi ani si cu bine, distractie faina si ape line !

Cezar

deltasub:
Cam pe la mijlocul lunii iunie intenționez să merg in deltă, pe lacul Razim și dacă am timp, poate până la Mangalia.
Mi-ar face plăcere să întâlnesc pe cineva din forum.

syRebekah:
Vă aştept la Limanu :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă