Roga

Creat de jack, Septembrie 28, 2012, 07:39:16 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jack

Am achizitionat aceasta barcuta http://www.roga.com/f310aux.htm careia intentionez sa ii pun un motor . In fisa ei recomanda motoare de la 5 la 15 cp . Ce imi recomandati , avand in vedere ca ea are 70 kg si oglinda de 50 cm . Totusi un motor de 15 cp mi se pare prea mult , ansamblul va cantari prea mult la pupa , daca adaugam si greutatea conducatorului ambarcatiunii ...

Vali

Salutare si bun venit pe capcompas.ro.

Cel mai bine ar fi sa poti face o proba cu un motor de 15 cai, care in varianta 4 timpi se duce totusi in jur de 45-50 kg, insa nu e diferenta mare fata de greutatea unuia de 8 sau 10 cai de exemplu. La dimensiunile barcii, e posibil sa se apupeze cu o persoana, si cred ca se aseaza cel mai bine cu 2 oameni la motorul de 15 cai.

Dpdv structural nu e vreo problema vizavi de motorul de 15 cai, toate barcile comercializate in UE au marcajul CE, si sunt deci conforme cu toate standardele industriale aplicabile la ambarcatiuni de agrement.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

jack

Nu stiu daca se refera la un motor in 2 sau 4 timpi . La un motor de 10 cp care ar fi diferenţa de greutate intre 2 si 4 t ?

gvincentiu

Ganduri bune !

jack

Multumesc ! Trebuie neaparat sa fac o proba cu un motor , asa o sa ma orientez cel mai bine .

Mihaif99

Eu i-as pune ori un motor de 26 kg in doi timpi - Jojhson/Evirude sau Yamaha 8cp, sau Tohatsu/Nissan 9.8 CP

Ori un motor de 36 kg in doi timpi de 15 CP Yamaha, Mercury etc

Ori un motor de 48 kg in patru timpi Honda 20CP. Pe care il poti folosi si la barca urmatoare. Tine cont ca honda 8, 10 si 15 cantareste la fel.

Doar nu trebuie sa dai acceleratia la maximum he he he he.

Cu motorul in patru timpi va consuma cel mai putin.

O alta varianta at fi motoarele de 9.9 CP in patru timpi intre 37 si 40 kg, varianta care aici la mine are sens pentru ca este limita de motorizare  neinmatriculabila., dar in Romania aceasta limita e 20CP.

Mihai Irimia

Parerea mea e sa nu fortezi nota cu un motor mai mare de 15, eu m-am rasturnat cu una la fel cu un mercury de 20CP