CEA MAI BUNA BARCA PENTRU COMPLEXUL RAZELM - SINOE

Creat de Zodiac, Ianuarie 12, 2024, 01:46:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Zodiac

Citat din: pelicanul din Ianuarie 18, 2024, 08:28:45 PMCa să nu o mai lungim, cam astea ar fi cauzele pentru care se moare pe orice apă:
- barcă necorespunzătoare
- barcă încărcată necorespunzător (bord liber prea mic sau barca neechilibrată)
- barcă echipată necorespunzător (ancoră, ispol, veste de salvare, mijloace comunicatie etc)
- barcă condusă necorespunzător (viteză prea mare sau direcție greșită față de val din cauză de lipsă de experiență / alcool / bravadă)
- hărți / informații necorespunzătoare
- ignorarea / lipsa informațiilor meteo (combinată de multe ori cu graba sau cu dorința de a ieși neapărat pe apă)

Multumesc din nou pentru informatiile la modul detaliat ! Desi topicul nu este despre mine , fara falsa modestie , cred ca stau bine la majoritatea punctelor enumerate .

Am permis D si C , RIB-ul e clasa C...conform producatorului...nescufundabil si urmatoarea barca va fi clasa C tot cu mentiunea nescufundabil .

Nu prea am loc de incarcare in RIB , asta fiind una dintre putinele neajunsuri , oricum nu voi face ''slep''niciodata...cu orice barca as fi .

Am pe barca permanent 2 ancore , ''100'' de parame , iluminare legala fata spate + ilegale  :D 2 proiectoare fixe + unul mobil + alte lumini de salvare , 2 ispoluri , 2 pompe de santina , vasle , 2 cangi , 2 veste de salvare pentru ape interioare...+ 2 veste offshore + intotdeauna 2  veste suplimentare pentru musafiri sau salvare , GPS/sonar cu Navionix&Lowrance , 4 telefoane pe 3 retele diferite + alt telefon ;D...pe care as vrea sa il schimb cu un Inreach , 2 genti impermeabile mari...etc. !
La mine nici cateii nu ies fara veste speciale de salvare !

Nu sunt un vitezist , am fost in tinerete cu masinile , nu merg nici incet...cam la 4500 de ture unde e loc...unde nu e loc chiar ma las depasit de marea majoritate , desigur cateodata am mai pus la punct cativa nesimtiti si skyjetisti care considerau ca pot face misto de o ''gonflabila'' in mintea lor si care nu vedeau acel 0 de langa 5 de pe motorul barcii ! In mod majoritar ma uit la traseu...conditii si imi stabilesc singur viteza...ce fac altii , nu ma intereseaza .

De baut , nu pot sa zic ca nu beau dar NICIODATA...nici macar 1 bere cand ma urc la volanul masinii sau al barcii ! Se bea dupa ce s-a incheiat orice traseu pe ziua in curs iar cu bravada...a trecut varsta , cel mai bun sofer e ala care ajunge in siguranta la destinatie !

Programez traseele din timp pe Google Maps si Navionix , citesc peste tot informatii de la cei care au parcurs acel traseu !

Cu prognozele meteo dadeam ceva rateuri din cauza prostiilor de la tv/radio , dar acum promit ca o sa devin mai informat ! Exemplu concret , anul trecut la Vadu , am carat Zodiacul cu Honda de 5 cai&multe altele , am stat 7 zile , am montat barca si motorul langa corturi , din cauza valurilor...nu am intrat 1 secunda cu ea in apa !!!
Acum am gasit si postarea ta de aici https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1004.0.html

In mare , cam stiu ce tip de barca vreau , problema e ca nu sunt ieftine ;D si achizitia se poate amana !

Zodiac

Am terminat de citit topicul de pe eurosail , recunosc...la chestiile despre nave mari si cele de concurs , mai pe sarite ! Foarte interesant si generator de concluzii !
Acum trebuie sa mai cumpar una...alta  ;D !
Cred ca l-am mai citit o data prin 2018 .

pelicanul

Da, de pe Eurosail sînt de reținut regulile de circulație pentru Dunăre și Deltă scrise de ,,sss":

-nu pleci niciodata pe apa cu gatul uscat si nici fara sa ai ceva de citit la tine, ca drumu-i lung;
-nu folosesti lumini, ca stii drumul;
-un bastinas nu poarta niciodata vesta de salvare, ca ajunge de rasul satului;
-nu reduci niciodata cand te intalnesti cu alt barcaz;
-ii ignori pe cei mai mici decat tine, sa se fereasca, da-i drak...

Dacă le respecți pe astea n-ai probleme...  :o  :o  :o

Zodiac

Acum am inteles de ce se uitau urat localnicii la mine , ca nu respectam nici o regula de mai sus ;D ! Si as mai adauga o regula a localnicilor , sa mergi cu viteza maxima...cat duce motorul , peste tot si pe cele mai inguste canale .

O ''schema'' agresiva noua...cel putin pentru mine , a unui localnic , pe care am vazut-o in ultima vizita in delta ! Pentru ca am avut ''tupeul'' sa incetinesc in momentul in care faceam stanga...pe un canal de vreo 4 metri latime , sa intru in parcare , el cu o lotca imensa de vreo 7 metri de lemn clasica . Am incetinit pentru ca venea foarte tare din sens opus alt ''master'' si nu am vrut sa-i tai calea aluia !
M-a depasit EXACT pe stanga...pe romaneste mi-a taiat calea , cand a ajuns paralel cu mine a bagat brutal mansa la maxim , lotca s-a ridicat peste 1 metru la prova la un 45 de grade , apoi a redus mansa la maxim ! Lotca a revenit cu prova in forta plesnind puternic apa cu un zgomot asurzitor , asta la jumatate de metru de mine .

Zodiac

On topic as vrea sa primesc in continuare cateva sfaturi/propuneri de model de barca ! Pana nu cumpar , e ca si cum inca nu am luat o decizie finala  ;D !!! Vreau de aluminiu , altfel ar fi intrat si AN-urile !
Deci pana acum ar fi in carti Buster L si Linder ARKIP 530 BR ! Desigur cumparate din Germania sau din tarile nordice , unde cred ca se pot achizitiona si fara motor si la preturi mai bune !

Zodiac

Se pare ca s-a schimbat...schimbarea  ;D ! Detalii pe topicul cu Buster ! Nu sunt un tip nehotarat , din contra dar nu pot sa ma lupt cu realitatea !!!
Se pare ca mai raman o perioada nedeterminata pe RIB dar doresc pe HYPALON , sa vedem cum mai merg treburile ! Voiam sa car corturi , logistica serioasa cu barca , le am/detin dar se pare ca nu prea mai avem voie pe mai nicaieri !
Stie cineva vreo firma din Romania care face pe comanda tuburi de hypalon ?
Sa deschid topic separat ?

diles

pentru razlem ribul nu e o alegere buna,pe valuri te va salta mereu datorita baloanelor din fata care nu taie valul ci se urca pe el,cauta o barca cu carena mai adanca unghi de stelaj mai mare mai ales la prova,gen barcile facute pentru mare.dar orice barca ai avea daca mergi glisat vantul aduce stropii de apa in barca daca sufla din fata sau mai rau din lateral.

diles

vezi valurile aruncate de barca in lateral daca ai vant din lateral te faci ciuciulete

Zodiac

Pai cam asta am spus si eu in postarea #6 , asa este !
Am bagat 2 pompe de santina si ma voi imbraca/incalta ''antistropi''  ;D !
Cel putin pe moment , barca la care ma gandeam eu , nu poate rezolva aceste probleme !

alinm

Salut, nu stiu daca mai e de actualitate topicul asta dar asta o vad eu ca cea mai potrivita barca pentru situatia prezentata:

https://m.youtube.com/watch?v=VG35rl9s0PU

https://m.youtube.com/watch?v=FjCl3GmiDfI&pp=ygUWTW9ybmluZ3N0YXIgYmF5IHJvdmVyIA%3D%3D

Eu as prefera sport cuddy dar bay rover e mai de plimbare. Cred ca dca vb cu cei de la uniboat ai putea face si un testdrive.

In orice caz nu o barca open sau bowrider, mai degraba o barca gen pilotina.