Sunt noutati despre navigatia cu barci cu motor in Europa?

Creat de Alex1958, Martie 21, 2024, 09:38:57 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Alex1958

Salutare tuturor,

Am trecut la o barca mai mare si ma gandesc la o vacanta in Grecia / Croatia / Albania sau Muntenegru.

Am rugamintea catre cei care au aceasta experienta sa actualizeze cerintele autoritatilor in aceasta chestiune.

Eu am carnet de conducator de ambarcatiune categoria C si D dar barca este apta pentru M/3 - Maritima in limita a 20Mm.

Ma gandesc sa fac cursul si sa-mi iau B-ul si atestatul de comunicare prin radio.

Este nevoie de vre-un permis de acces al barcii? Asigurare? Este nevoie de un motor de rezerva la barcile cu motor care ies pe mare?

Multumesc anticipat!

Florio

Salut Alex. Spune-ne ce plutitoare ai acum, ce înseamnă "barcă mai mare"?  :)
În apele Greciei va trebui barca mai mare să aibă plătite taxa TEPAI și asigurarea cu trei valențe (viață, barcă și poluare).
Dacă ajungi în Sporade (Alonissos, Peristera, Kyra Panagia...) trebuie plătită intrarea în acel areal considerat rezervație.
În rest, vânt, carburant și distracție.
Baftă!

Alex1958

Salut Florio,
Mai mare inseamna un PARKER 660 WEEKEND.
Are bazin de apa uzata si toaleta incorporata.
Zona Sporade cu lansare la Volos suna foarte atractiv.
Trebuie sa am obligatoriu motor auxiliar?
Gasesc undeva vre-un soi de platforma de servicii -gen spalare peridoc cu apa dulce dupa lansarea/ recuperarea barcii din mare, ajutor la lansare/ recuperare? (Nu cred ca sotia poate fi de mare ajutor la chestia asta!)
Sunt locuri de parcare a masinii si peridocului pe timpul sejurului?
Multumesc mult de ajutor si scuze de intrebarile de neofit!
Toate cele bune!