De unde va luati informatii despre starea traseelor in Delta Dunarii?

Creat de byteworks, Iunie 27, 2025, 08:41:09 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

byteworks

Acum zece ani era o bogatie de informatii aici si dincolo (scriu si acum in ambele), destul de multi utilizatori regulati impartaseau cum si pe unde sa navigam in Delta Dunarii, scriau de locuri frumoase si de locuri periculoase.

Azi avem zero informatii, a disparut interesul pentru Delta sau pentru impartasirea informatiilor? Nu mai sunt utilizatori activi care sa mearga in Delta?

Nici pe FB nu stiu niciun grup care sa faca asta.

Ma uit si pe pozele satelitare GMaps si este evidenta chiar si acolo ca situatia s-a schimbat mult in zece ani, canale de acces care nu mai sunt sau s-au mutat, insule de vegetatie total altfel.

Pe mine ma intereseaza in primul rand "autostrada" Murighiol (canal de iesire colmatat?) - Uzlina - Issacel (colmatare? canal de trecere?) - Isac - Caraorman (Ciamurlia e practicabil?) - Crisan - Sulina.

bradutzu

salut
Autostrada mentionata este exact in aceeasi situatia. "canalul" este mentinut de corsarele de la Lebada si celelalte pensiuni.
pe de alta parte, se pare ca intr-o saptamana ajuncem la o cota de 30 la Tulcea ceea ce din experienta mea ar pune probleme serioase de navigatie prin lacuri

personal, nu as lua in calcul sub nici o forma sa tranzitez zona aia pe cotele alea ci as merge pe Dunare

Sa auzim numai de bine!

byteworks

Mersi bradutzu, uite ca mai sunt utilizatorii vechi activi!

Oare Mahmudia - Carasuhat -Litcov - Caraorman - Crisan - Sulina tot problematic ar fi?

diles

autostrada a fost dragata si anul trecut era practicabila atata timp cat nu te abati de la traseu,canalul ala ingust care da din litcov in dunarea veche a fost de asemenea dragat,nu stiu cum se numeste dar anul trecut era latit si curat.

deltasub

Împreună cu Bogdan Nicoară am făcut un voiaj cu ambarcațiuni electrice (eu cu lotca, el catamaran) din Insula mică a Brăilei până la Sarichioi, Jurilovca.
Traseul a fost prin Isaccea,Mila 23,Crișan,canalul Perivolovca,canalul Dranov,lacul Razim.
Canalul Perivolovca nu recomand, e plin de copaci căzuti și iarbă.

bradutzu

Perivolovca este un canal superb ce merita parcurs cu putina atentie. nu mi se pare mai periculos decat Litcov, de exemplu
Problema este iesirea din perivolovca catre bratul Sf Ghe unde apa este f mica si trebuie sa cunosti traseul...
Sa auzim numai de bine!

byteworks

Va multumesc tuturor si declar subiectul in continuare deschis!

Va aduceti aminte de Pupezica cu ghidul Deltei Dunarii? Omul care a intreprins o munca de documentare activa (daca se poate numi munca ceva facut cu entuziasm, dedicatie si placere) adunat in acel site disparut acum - mai sunt fragmente in web archive. Sper ca e bine ...

byteworks

Am fost cu Bouboulaki pe Tulcea-Sulina cu plimbari in zona Sulina-Letea-Musura.

bradutzu

Sa auzim numai de bine!