Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

NessyRO

Salut Corsare!
Eu bat zona de ceva ani și, cel mai adesea, am mers cu mașina.
Drumul este practicabil, în viteza întâia și a doua, dacă nu a plouat recent.
Situația pe care o descrii, survine pe linia dreaptă de după Partizani, unde un fermier, uită că și utilajele lui au distrus digul și își protejează culturile.
După porțiunea aceea, până la Maliuc (travers) este relativ O.k. Mai este o "punte a suspinelor suspensiei" pe ultimul kilometru la intrarea în sat.
Și repet: dacă nu a plouat în ultimele 3 zile. Dacă a plouat... ei... să zicem că s-ar putea să descoperi că dintre toți caii putere din lume, cei mai importanți sunt cei doi ai lui Paraschiv (este un localnic).
În concluzie: drumul (nu mai este drum public deși pe hartă scrie altceva) se poate parcurge cu răbdare și atenție. Eu am parcurs Nufăru - Gorgova, în medie, în 2 ore. Sunt 28 Km.
Dacă vezi bălți, nu pleca singur, măcar două mașini.
Distracție plăcută! Te invidiez din toată inima.
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

Alex1958

Salut,
M-am intors ieri.
Pe la Obrize -am fost la Obrizul 3 pe un loc ales si pe criterii de umbra...- de sambata 30 iulie s-a limpezit apa. Se prinde ciortan si somotel dar caldura te incearca din greu. Mi-a murit pestele in sacul de pastrare....
Dupa 5 zile de plaja am incercat din nou o partida de 40 ore pe la Obrizul 1- tot de ciortan am dat.
Astept o racorire...
Fire intinse!

corsarul

Citat din: NessyRO din August 09, 2016, 08:31:33 AM
Salut Corsare!

Salut Nessy !
Multumesc pentru rabdarea de a-mi raspunde !
Deci, situatia este neschimbata...
Eu am ajuns de cateva ori la Gorgova cu auto, dar ultima data am intalnit cele relatate de mine in prima postare...
Fermier zici !?...un tampit de om care in loc sa lase 2m de teren pe langa dig sa poti trece cu masina... in lacomia lui, este in stare sa-si puna porumbul si pe apa.....si-ti " buseste" si toate rotile...TAMPIT !

Mai este un drum si prin liziere, dar tot dai de tampitul ala cu porumbul lui....

ionpescarul

Anul trecut am vazut pescari cu masina mult mai jos de gorgova,i-am intrebat cum au ajuns acolo ,si au zis ,cu atentie,nu era nociun drum ,pe dig erau pietroaie cat capul si masina lor era acolo

NessyRO

Da, Nea' Ioane
Se poate trece încă vreo 4 Km dincolo de Gorgova, dar depinde de cât de mare este apa în ce a rămas după taluzare din canalul care făcea legătura dintre Bara Sulina și Babinți.
Se mai practică și dusul cu bacul până acolo și lăsatul/luatul pe/de pe mal, în special pentru cei cu rulote și care stau mai mult. În ultima vreme însă nu prea, din motive eco...
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

Intersect

Citat din: corsarul din August 09, 2016, 01:05:58 PM
Salut Nessy !
Multumesc pentru rabdarea de a-mi raspunde !
Deci, situatia este neschimbata...
Eu am ajuns de cateva ori la Gorgova cu auto, dar ultima data am intalnit cele relatate de mine in prima postare...
Fermier zici !?...un tampit de om care in loc sa lase 2m de teren pe langa dig sa poti trece cu masina... in lacomia lui, este in stare sa-si puna porumbul si pe apa.....si-ti " buseste" si toate rotile...TAMPIT !

Mai este un drum si prin liziere, dar tot dai de tampitul ala cu porumbul lui....

:))) ,Corsarul transant am ras cu lacrimi :))
Born to fish,forced to work!!!

ziuamarinei

A mai fost cineva aval Periprava? Ceva vesti din zona...
Toamna se anunta lunga , apa e buna, ar cam fi timpul de crap.

bradutzu

Eu am fost dar in perioada in care toate vanturile au fost scapate de sub control si ne-a cam chinuit.
de prins.........18 crapi (3 -7 kg) in 9 zile in conditiile in care 12 buc au fost prinsi in zilele 2 si 3
Din pacate se pare ca eu pur si simplu nu pot nimeri o delta in care sa nu ma spulbere vantul: ori drumul este un cosmar ori pescuitul sau chiar amandoua  :-[
Sa auzim numai de bine!

ziuamarinei

Merci Cristi, asta stiam [emoji1] [emoji1] , ne-am intalnit pe apa si mi-ai mai povestit. Cautam ceva informatii cat mai proaspete gen apa limpede , trasaturi etc....

Alex1958

Salut,
Eu am fost la Obrize in August si am prins ciortan din care o parte mi-a murit de caldura.
Un amic a fost la Chilia -in zona Cernovca -saptamana trecuta.
Apa perfecta -limpede. Crapul a mers slab: rar si mic. Se pare ca mai bine a mers pe intinsura decat in butuci.
Alt amic a prins noaptea pe Dunarea Veche -pe intinsura. Tot el s-a inatalnit cu cineva care I-a spus ca la Rosu e apa imputita si nu se poate pescui. Nu prea imi vine a crede....
Ma duc si eu de joi, inca nu m-am hotarat unde... Oscilez intre Chilia si Sonde.

ziuamarinei

E bine de stiut ca e apa buna pe brat intr un final de an in care ploile au stricat multe partide. Cred ca pe weekend sau luni ajung si eu in zona. Mai studiez  prognoza de vant pe final de samptamana.

bradutzu

In acest moment, pe obrize apa este verzulie si plina de suspensii (cam cum era la Galati in weekend)
Un prieten este acolo de ieri de dimineata si inca nu a avut trasatura  :-[
probabil ca lucrurile se vor inbunatati in urmatoarele 2 saptamani dupa ce va mai scadea ceva temperature apei
si eu vreau sa mai fac o iesire undeva in jur de 15 Oct
salutari
Sa auzim numai de bine!

Alex1958

Salut,
Am fost pana la urma pe Dunarea Veche -Intinsura la indicatiile lui Marius- Multumesc!.
Am plecat joi dupa amiaza si am zis ca ne oprim acolo pentru noapte si crap la bile de la Decathlon. Am avut 5 prezentari din care 3 capturi si n-am mai plecat nicaieri. A tras crap numai noaptea.
Ziua prindeam caras frumos -cand se mai dizolvau bilele- si rosioara. Din pacate a doua noapte am rata de trei ori iar a treia 2 din 2. Nu mari, 2-3 kg.
Ne-am vazut cu Dragos si ii multumim pentru ajutor la ancorare!
Fire intinse!

ziuamarinei

Cu placere Alex. Eu am plecat catre Cernovca duminica pe o ceata groaznica. Sambata pt mine a fost un chin. Fiecare cu bidonul marcator, multe barci de turisti, pescari f multi si bineinteles tantarii prezenti si ziua si noaptea indiferent de ora. Acum sunt pe Cernovca , ploua frumos ca pe Amazon, drept si cu bulbuci. Apa superba. Am avut si ceva trasaturi timide dar azi noapte mi-a intrat unul pe la trei a facut ce a vrut el. 😈.

Alex1958

Da, asa e pe acolo- aglomeratie si multi ghiolbani, de aceea iubesc Chilia si te astept cu vesti!
Curios este ca a fost un amic la Ceatalchioi, a iesit tot duminica si la ei n-a fost ceata deloc.
Noi am plecat pe la 11:30 dupa ce s-a ridicat ceata, care a persistat deosebit de mult!
Apoi a venit zapuseala si canicula!
Fire intinse tuturor!