Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Noiembrie 15, 2016, 12:52:30 PM
Nea Ioane,
Daca vrei sa-ti incerci motorul au niste barci de inchiriat la debarcaderul de langa fostul strand (zona El Capitan).
Treaba cu Snagovul  nu i-mi rezolva dilemele mele ,legate de caruta mea.Motorul e ok.,restul voi vedea pe teren.

bradutzu

Crapul inceteaza hranirea de la 4 grade in schimb ii scade metabolismul. daca imi aduc aminte bine digera proteina pe timp de vara la o temperature de 23 - 28 grade in 4-5 ore in timp ce la 10 grade o face in 16 - 18 ore.
Informatiile le-am retinut dintr-un tratat de crestere a crapului la nivel industrial (piscicultura)
Luand in calcul cele de mai sus atentie la cantitatea de nada oferita!

Sa auzim numai de bine!

ionpescarul

Citat din: bradutzu din Noiembrie 15, 2016, 03:11:39 PM
Crapul inceteaza hranirea de la 4 grade in schimb ii scade metabolismul. daca imi aduc aminte bine digera proteina pe timp de vara la o temperature de 23 - 28 grade in 4-5 ore in timp ce la 10 grade o face in 16 - 18 ore.
Informatiile le-am retinut dintr-un tratat de crestere a crapului la nivel industrial (piscicultura)
Luand in calcul cele de mai sus atentie la cantitatea de nada oferita!
Foarte adevarat ,cu mici excepti ,pe apa de  3,5 grade am prins crap binisor pe Musura ,acum vreo 3 ani in decembrie ,la iesirea cand sa pierdut  Intersect intr-o noapte prin balta. ,Dorin Forgo a prins crap si pe apa de 1 grad ,Atuul situatiei era ca la vremea aia era foarte mult crap in zona la timpul ala ,anul trecut in decembrie nu i-am vazut culoarea
practic nu era peste in zona .

A fost o nebunie atunci Intersect ma lasat pe mine la Cardon seara ,pe la 5,6 si au plecat ,chipurile la mila 23 ,el si prieteni erau sprituiti corespunzator nu se intelegea nimeni cu ei si au orbecait prin zona pe canale toata noaptea ,spre dimineata,probabil pe la 3,4 Au ajuns la un bar la Sulina ,de unde au plecat cand sa luminat .Nu i-am condamnat cu nimic ,eu pe vremuri eram mai nebun.
Acu poate se supara ca am dat din casa? Dar sunt amintiri frumoase .

bradutzu

Nu este frumos sa dai din casa, mai ales povestile din delta!
Atentie: apa are alta temperatura la suprafata fata de straturiile inferioare unde creste cu un grad la fiecare metru pana la un plafon(nu mai stiu care) de unde ramane constanta!
Cred ca cea mai buna scula care te poate ajuta sa prinzi crap in Decebrie ar fi un termometru care sa iti dea temperatura in diverse straturi ale apei.
Oricum ar fi, pescuitul pe timp de iarna este superb si eu personal merg in sezonul rece mai des la pescuit decat vara cand este canicula cand prefer aerul conditionat!
Sa auzim numai de bine!

Alex1958

Salut,
Acum o dam pe stiinta. Densitatea cea mai mare a apei (1kg/l) este la 4 gc C. Cand scade temperature sub 4 gd apa e mai usoara se duce la suprafata unde la 0 gd ingheata. Pe partea cealalta cu cat creste temperatura peste 4 gd apa e mai usoara. Deci in acest sezon avem cca 9 gd la suprafata si cand coboram pe coloana de apa scade temperatura. Nu cred ca s-a ajuns acum ca temperatura la fundul apei sa fie 4 gd C dar cand ingheata Dunarea la fund sunt sigur 4 gd.
Dar daca e tulbure- cum e acuma....

Intersect

Citat din: ionpescarul din Noiembrie 15, 2016, 09:17:12 PM

A fost o nebunie atunci Intersect ma lasat pe mine la Cardon seara ,pe la 5,6 si au plecat ,chipurile la mila 23 ,el si prieteni erau sprituiti corespunzator nu se intelegea nimeni cu ei si au orbecait prin zona pe canale toata noaptea ,spre dimineata,probabil pe la 3,4 Au ajuns la un bar la Sulina ,de unde au plecat cand sa luminat .Nu i-am condamnat cu nimic ,eu pe vremuri eram mai nebun.
Acu poate se supara ca am dat din casa? Dar sunt amintiri frumoase .

Ei Nea Ioane ma supar eu dintr-atat pai ma sti.
Nu m-am suparat eu cand am incarcat barca la Tulcea cu nimicuri pentru pescuit , motor termic,nada de cateva zeci de kile si scule de pescuit de nu am putut glisa deloc si am mers pe burta pana la Mila 23,atunci am dat in patima alcoolului :).Bine ca nu am venit incarcat cu bagaje de la Galati si ne-ai luat rucsacii in duba.
M-am suparat eu sau amicii mei ca am pierdut 2 zile de pescuit ? Ca deh am lasat omul in balta trebuie sa il si iau nu?
M-am suparat eu cand am carat pana la Tulcea de la Sulina vreo 50-70 de kile de peste fiindu-ti teama de politia care poate astepta la pasager?Eu spunandu-ti ca nu prea imi convine sa se care din balta peste cu sutele de kile si politia este indrepatatita sa taie in carne vie .Dar deh pestele era congelat ,in balta nu se putea arunca si nici ca pictoru sa arunc cu benzina pe el,parca prea era de porc.Noi dupa cum sti aveam cate 4 stiuci de persoana, ce sa spun,ca noi.Nu traiam cu regretul ca nu am retinut mai mult si nici ca erau nus care pe nu stiu ce loc de pescuit si au plecat cu 200 de kile de crap.
Nu m-am suparat ca ai vrut sa ma ajuti si te-ai oferit sa scoti barca dar cu peridocul fara barca ai ras toate semnele de circulatie din sensul giratoriu de la bac "Nu credeam ca vine atat de repede dupa mine" si a trebuit sa refac toata instalatia electrica cablul rupt in mai multe bucati si a facut scurt.(iti sarise o siguranta de la masina pe care ti-am schimbat-o).
Nu m-am suparat nici cand te-am ajutat cu bagajele si mi-ai dat o galeata cu peste "Asa sa ne scadem din datoria de la benzina" galeata pe care ti-am returnat-o.
De suparat nu prea ma supar eu asa de usor dar eu nu prea ma regasesc in amintirile frumoase.

Born to fish,forced to work!!!

ionpescarul

Citat din: Intersect din Noiembrie 16, 2016, 09:11:17 PM
Ei Nea Ioane ma supar eu dintr-atat pai ma sti.
Nu m-am suparat eu cand am incarcat barca la Tulcea cu nimicuri pentru pescuit , motor termic,nada de cateva zeci de kile si scule de pescuit de nu am putut glisa deloc si am mers pe burta pana la Mila 23,atunci am dat in patima alcoolului :).Bine ca nu am venit incarcat cu bagaje de la Galati si ne-ai luat rucsacii in duba.
M-am suparat eu sau amicii mei ca am pierdut 2 zile de pescuit ? Ca deh am lasat omul in balta trebuie sa il si iau nu?
M-am suparat eu cand am carat pana la Tulcea de la Sulina vreo 50-70 de kile de peste fiindu-ti teama de politia care poate astepta la pasager?Eu spunandu-ti ca nu prea imi convine sa se care din balta peste cu sutele de kile si politia este indrepatatita sa taie in carne vie .Dar deh pestele era congelat ,in balta nu se putea arunca si nici ca pictoru sa arunc cu benzina pe el,parca prea era de porc.Noi dupa cum sti aveam cate 4 stiuci de persoana, ce sa spun,ca noi.Nu traiam cu regretul ca nu am retinut mai mult si nici ca erau nus care pe nu stiu ce loc de pescuit si au plecat cu 200 de kile de crap.
Nu m-am suparat ca ai vrut sa ma ajuti si te-ai oferit sa scoti barca dar cu peridocul fara barca ai ras toate semnele de circulatie din sensul giratoriu de la bac "Nu credeam ca vine atat de repede dupa mine" si a trebuit sa refac toata instalatia electrica cablul rupt in mai multe bucati si a facut scurt.(iti sarise o siguranta de la masina pe care ti-am schimbat-o).
Nu m-am suparat nici cand te-am ajutat cu bagajele si mi-ai dat o galeata cu peste "Asa sa ne scadem din datoria de la benzina" galeata pe care ti-am returnat-o.
De suparat nu prea ma supar eu asa de usor dar eu nu prea ma regasesc in amintirile frumoase.

Da ,corect,am o  datorie catre tine,dar tu nu ai spus o suma ,eu m-am  retinut sa dau o cifra nerealista pentru ca nu stiu  cat consuma motorul tau  .Cred ca cel mai corect ar fi sa faci tu un calcul ,spui cat costa si platesc.Nu sunt de rea credinta.Telefonul meu e 0732422211,dar cred ca il sti de mult.Treaba asta a fost si putin incurcata ,planul iesiri a fost initial sa ducem barca de la tine de acasa pana la Tulcea pe peridoc cu masina mea ,acolo urmand sa o dam la apa ,iar la intoarcere sa procedam asemanator (daca spun ceva gresit te rog sa ma corectezi) Vizavi de planul asta eu nu am cerut nici-o plata de tractare ,peridoc + barca ,,pentru ca am crezut ca ne compensam ,eu duc barca pana la Tulcea si inapoi la tine acasa ,tu ma duci pana la Cardon si inapoi.Cand am ajuns la tine ai schimbat planul.Dam barca la apa la tine in oras ,tu cobori cu barca usoara cu prieteni tai pana la Tulcea ,sa vezi viteza si consumul  ,urmand ca eu sa vin cu masina cu toate  bagajele la Tulcea.Singurul bagaj care la-ti luat in barca a fost o traista cu sticle cu antigel ,era totusi decembrie .Cand ne-am intalnit la Tulcea  ,tu si prieteni tai ,erati aproape tepeni sprițuiți corespunzator.(apoi am incarcat bagajele in barca si am plecat ,) pe mine nu ma deranjat si nu ma va deranja vreodata ca tu si prieteni tai erati ranga de beti si ca de cateva ori era sa ne urcam pe digul de la Cardon ca adormisei la volan ,Sti de ce ?,pentru ,ca eu am fost ca voi si va inteleg ,inteleg oameni care ajung in delta si beau de bucuria eliberari ,beau pentru ca au ajuns  acolo ,acolo unde viseaza poate de un an sau mai mult,asa visam si eu si tot asa ma imbatam si eu ,de bucuria revederi deltei.Bineinteles ca greseam ,pericolul e langa noi ,dar uneori se zice ca exista un dumnezeu al betivilor.Sa nu crezi ca te-am caracterizat acuma ca un mare betiv, NU ,eu acasa nu beam deloc ,o luna ,poate doua ,pana ajungeam in delta ,acolo beam de bucurie.Oamenii de genul asta nu sunt betivi notori ,ei beau rar si cu placere ,doar de bucuria revederi a ceva frumos.Asa eram eu si probabil asa esti si tu.Hai sa trecem la peste .Ce era sa fac ,Eu sunt mancator de peste ,pescar inrait ,din pestele ala am mancat cateva luni cu mare placere ,de cate ori am avut pofta.Au fost si vremuri cand am eliberat in dunare si crap de 9Kg ,dar au trecut ,in ultimi ani ies in delta de maxim 6 ori pe an ,de vreo 2,3 ori nu prind aproape nimic ,rar se intampla ca atunci cand am fost impreuna  ,poate o data la 10 ani  sa prinzi ,2,3 saci.Pentru mine a fost o iesire ok ,frumoasa ,tu si prieteni tai i-mi aduceati aminte de cat de nebun eram si eu la varsta voastra,peste am prins cum nu mai prinsesem de multi ani.Dar datorita faptului ca tu ai schimbat planul sa nu mai ducem barca pe peridoc pana la Tulcea si inapoi trebuie sa faci  o recalculare ,pentru ca iti repet ,e barca ta , tu  sti cat consuma ,te rog sa calculezi si schimbarea sigurantei de la masina mea si cablul rupt de la peridoc..O poveste putin jenanta ,din cauza unor planuri schimbate.

Haiduc

Heii baieti nu e cazul sa ne impungem astea sunt amintiri si peripetii facute si traite cam de noi toti nu cred ca e cineva cu patima noastra sa fie sfânt ca vorba aia mai bem mai gustam mai mancam mai ne prostim dar tot noi suntem buni sau rai asa ca nu are rost.Si asa pentru amuzament sa stiti ca altii au oprit in petrom la Harsova sa alimenteze si sa faca o presiune la peridoc.....neputind manevra bine peridocul a fost dezgatat si acolo lasat pana la intrare in Tulcea cand cineva si a adus aminte "auziti dar barca nu a ti luat o"
Asa ca sa auzim numai de bine

Intersect

Nea Ioane ca sa incheiem orice discutie si poluare a topicului.Nu m-am suparat si nici nu o sa ma supar vreodata daca cineva ma face in vreun fel.Amicii mei da erau bauti cand am ajuns la Tulcea.Pana la iesire din Tulcea nu am beut deloc pentru ca nu am vrut si doar sti,dar mergem pe mana ta ca doar ai par alb pe cap.
Nu mai stau sa mai dezbat ce ai scris acolo pentru ca ar insemna sa ma manjesc iar si nu mai vreau.
Cu banii lasa-i,tine-i nu este problema,planuri schimbate deh.
Bine ca au fost aminitiri frumoase si ma bucur ca am putut fi parte din istorie.

pelicanul

Citat din: Haiduc din Noiembrie 17, 2016, 07:00:08 AM
Heii baieti nu e cazul sa ne impungem astea sunt amintiri si peripetii facute si traite cam de noi toti nu cred ca e cineva cu patima noastra sa fie sfânt ca vorba aia mai bem mai gustam mai mancam mai ne prostim dar tot noi suntem buni sau rai asa ca nu are rost.Si asa pentru amuzament sa stiti ca altii au oprit in petrom la Harsova sa alimenteze si sa faca o presiune la peridoc.....neputind manevra bine peridocul a fost dezgatat si acolo lasat pana la intrare in Tulcea cand cineva si a adus aminte "auziti dar barca nu a ti luat o"
Asa ca sa auzim numai de bine
:) :) :) :)
Asta cu peridocu' uitat (cu barca cu tot) in benzinarie e una din cele mai tari pe care am auzit-o vreodata!  ;D

ionpescarul

Citat din: Intersect din Noiembrie 17, 2016, 07:04:23 AM
Nea Ioane ca sa incheiem orice discutie si poluare a topicului.Nu m-am suparat si nici nu o sa ma supar vreodata daca cineva ma face in vreun fel.Amicii mei da erau bauti cand am ajuns la Tulcea.Pana la iesire din Tulcea nu am beut deloc pentru ca nu am vrut si doar sti,dar mergem pe mana ta ca doar ai par alb pe cap.
Nu mai stau sa mai dezbat ce ai scris acolo pentru ca ar insemna sa ma manjesc iar si nu mai vreau.
Cu banii lasa-i,tine-i nu este problema,planuri schimbate deh.
Bine ca au fost aminitiri frumoase si ma bucur ca am putut fi parte din istorie.
Vezi ,daca tacem ,nu ne intelegem,dupa ce ai scris am inteles ,(cel putin asa cred ,ca am inteles) cred ca ai avut un motor prea mic pentru bagajul care se adunase.Ca o comparatie ,am iesit de cateva ori in delta cu un prieten cu o salupa  de  aproape 6 m ,cu motor de 90 cp .Eu ii adunam pe toti de acasa cu duba ,uneori vreo 4 insi ,se umplea duba de bagaj pana sus ,cand incarcam barca ancoram bagajul cu chingi ,ca era prea inalt si mult ,conducatoru barci nu mai statea pe canapea ,statea in picioare ca nu mai vedea sa conduca din cauza bagajelor ,se opintea motorul ala vreo 50 de metri ,apoi o scotea in glisare ,apoi o mai regla putin din trim si zbura pe deasupra ,niciodata nu am avut bagaj sa ingenuchem motorul ala,o honda de 90 cp.Acum inteleg ,supararea,tu erai cam in teste cu barca, ,parca aveai si o elice pusa atunci ,nu prea iti convenea cum merge ,iar eu aveam bagaj serios ,cred ca aveam chiar  2 saci cu porumb.Barca grea,bagaj mult ,motor prea mic pentru greutate totala
. Bagajul vostru la 3 insi nu cantarea nici cat lansetele mele.La antigel stateati totusi bine .Probabil faptul ca barca nu mai glisa a fost motivul petreceri care a urmat ,de fapt nu prea a fost petrecere ,a fost istorie .Cat am fost eu langa tine la carma si te-am supravegheat din umbra nu am fost ingrijorat ,de cateva ori am tras de volan sa nu sarim pe dig sau sa nu intram in stufuri ,v-am rugat sa dormiti cu mine la Cardon ,am insistat ,gazdele la fel ,voi nu si nu  ,apoi ati plecat si am intrat in panica totala ,pentru ca nu mai eram langa tine sa te supraveghez ,stiind in ce stare erati ( eu nu mai beau alcool din 2010 deloc ,vreau sa vad delta si cu alti ochi) .Dar uneori  exista un dumnezeu si in noaptea aia a fost pe aproape.Ce sa zic ,ai fost TOP ,asa cum ii sta bine unui om care se elibereaza de stres,A fost tare si parcarea de la mila 23 ,cand ai incercat sa urci salupa pe ponton ,sau cand sa incurcat elicea in plase noaptea pe la Cardon ,,sau cand sa incurcat elicea  din nou in aceleasi plase ,noroc ca erau proprietari lor in apropiere si ai avut cu ce sa ii cinstesti ,au descurcat elicea de doua ori apoi v-au scos din labirintul de canale si vau condus pe canalul principal ,spunandu-va ,daca tineti drept pe canalul asta ,ajungeti la Sulina .In tot acest timp pana pe la vreo 12, 1  noaptea ,;eu am stat pe mal la vreo 300 de metri ,si sunam si pe voi si pe Vali si pe pictoru si pe nu mai stiu cine  ,cand auzeam motorul ma bucuram ca sunteti vii si ca nu ati cazut in apa ,cand va auzeam urland iar ma bucuram .Asa se scrie istoria.
In concluzie ,crap se prinde cu sacu si la 3,4 grade daca e in zona iar ceilanti factori sunt pozitivi.

ionpescarul

Citat din: pelicanul din Noiembrie 17, 2016, 07:41:10 AM
:) :) :) :)
Asta cu peridocu' uitat (cu barca cu tot) in benzinarie e una din cele mai tari pe care am auzit-o vreodata!  ;D

Da ,si asta e TOP.

bradutzu

@ Ion Pescarul: cred ca este momentul sa te opresti
Sa auzim numai de bine!

Intersect

Citat din: bradutzu din Noiembrie 17, 2016, 09:04:42 AM
Las să continue ne mai înseninează ziua  ;D. Am scris și ne-am înțeles!!! Ca doar nu ne-am vorbit la telefon și înainte și după!!! Ori poate eram răgușit de la chiuit sau obosit după 14-18 ore de băut 🍻. Sau poate lipsa de antrenament, de asta am decis sa continui până la perfecțiune.  :o.
Ne închide Vali și ne ceartă, scuze dar nu m-am putut abține când m-au podidit amintirile frumoase, nu am să mai fac.

ionpescarul

Citat din: bradutzu din Noiembrie 17, 2016, 09:04:42 AM
Nu am vorbit cu rautate,daca ma apuc sa povestesc cate nebuni am facut pe dunare la bautura ,cred ca Vali ma exclude de tot de pe forum.Poate chestile astea ar trebui sterse ,poate nu ,de fapt spriturile in delta le facem toti ,dar putem baga gunoiul sub pres cu un simplu delete.O fi bine ,o fi rau ,Vali decide.