Relatia dintre inaltimea corpului si lungimea padelei

Creat de kmbh69, Decembrie 22, 2011, 05:29:49 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Thor

Scuze, n-am vazut postarea anterioara.
Dupa ce ca este perimat ce ti-am scris mai este si "tardiv de tarziu" fata de a lui OldRat.
Ar trebui stearsa postarea mea.

OldRat

Citat din: Thor din Decembrie 27, 2011, 01:41:58 AM
Probabil ca este desuet ce-ti spun

Nu este. Si postarea nu tre' stearsa. Pana la coada, cred ca e mai mult o conventie lexicala decat altceva si daca iei peste spinare o conventie lexicala si nu doare asa tare ca si cand ti-ai lua-o cu obiectul propriu-zis, totul este in regula  :)
Ca, vorba cantecului:"Pai, zica lumea orisiceeeee "  cata vreme kmbh69, studiind ce-i scriem precum si altceva, isi va gasi obiectul de care are nevoie si ne va dovedi de multe ori ca acesta ii este util, ne vom bucura cu totii  ;)

kmbh69

Multumesc foarte mult tuturor pentru sfaturi !
Acum, mai am de fapt inca o intrebare (ce mai, nu cunosc domeniul, dar aici multi se dau cu asa ceva) : cum ar fi indicat sa stam, care din noi sa stea in fata, care in spate, care la mijloc ?

bogdanbuciu

ar trebui sa tineti cont de greutatea voastra si a bagajelor, astfel incat barca sa stea aproape orizontala, si dupa ceva experienta cel mai dibaci sa stea in spate(observa cum influenteaza ceilalti barca, si intervine cel mai eficient asupra directiei barcii, ca sa numai spun ca este mai usor sa impingi greutatea barcii decat sa o tragi dupa tine)


@Thor: felicitari pentru pasiunea cu cartile despre apa. Cartea cu pricina se poate xeroxa?
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

Thor

<<@Thor: felicitari pentru pasiunea cu cartile despre apa. Cartea cu pricina se poate xeroxa?>>

Se poate dar nu am aparat. Pot sa o scanez si sa o pun. Mos Craciun a trecut.  Daca am timp poate vine Mos Gerila cu ea ca asta vine pe 31.

Vali

Thor, la cate fapte bune ai facut si vei mai face pentru noi, trebuie sa facem de multe ori in fata ta :D.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Thor


bogdanbuciu:   <<Cartea cu pricina se poate xeroxa?>>

De Ziua Republicii a venit Mos Gerila de la rusi si a adus cartea sovietica "SPORTURI NAUTICE - Indrumator pentru sectiile colectivelor sportive - 1953".

Dl. Profesor Buciu, poate va este totusi utila.

Succesuri tuturor (sau tutulor cum zicea cineva).

http://wtrns.fr/dbrcbcUAWVYnem

bogdanbuciu

Sa fi iubit Thor,
multumesc mult de tot. Mi se inchid ochii dar nu ma culc pana nu citesc sectiunea caiac-canoe.
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

Thor

Cu multa placere.

Este interesant ca, in nici 200 de pagini, incearca sa acopere o tematica foarte larga, de la "canotajul popular" pana la "turismul nautic" inclusiv "alegerea biroului de conducere de catre adunarea generala a membrilor".
Despre continut - ce sa comentez la: "echipele noastre fruntase, folosind inaintata experienta sovietica, si-au ridicat cu mult nivelul maiestriei lor sportive". In schimb am gasit multe prezentari tehnice pe care nu le-am mai intalnit in alte carti romanesti sau traduse vandute in librariile de la noi. Nu stiu daca mai sunt toate valabile...
In orice caz, interesanta chiar si prin limbajul si atmosfera transmisa. Sa ne fereasca Dumnezeu.

Alex78

Salut
Topicul este vechi dar am sa zic si eu doua vorbe ca se adune "know how". Eu vorbesc din punct de vedere traditional si nu sportiv. Adica ce foloseau indienii :-).

Cea mai simpla metoda de a alege lungimea pagaii este sa iti ajunga pana la barbie (sau aproape de barbie daca nu gasesti exact) pentru pasagerul din fata si pana la nas sau barbie pentru pasagerul din spate. Dar cel mai sigur e sa alegi pana la barbie indiferent unde stai. Aceasta lungime asigura scufundarea completa a palei pagaii. Evident ca poti naviga si cu o pagaie de un metru dar este incomod.

Ca forma sunt mai multe. E chestie de gusturi si in principiu de ce vrei sa faci. Dar trebuie sa testezi forme. Din pacate in Romania nu ai optiuni prea multe in magazine.
- O pagaie cu varful plat este pentru ape putin adanci si ape repezi. Dar daca iti place cum arata si iti este confortabila te dai unde vor muschii tai cu ea.
- pagaile cu pala lunga si captul rotunjit cele mai cunoscute sunt: beaver tail (cea mai populara afara- preferata mea), otter tail (este usor mai ingusta si este buna pentru calatorii mai lungi sau pentru "canoe ballet") si algonquin (asemanatoare cu otter tail).

Sa nu crezi ca daca faci pala mai mare o sa mergi mai repede. Este un raport intre marimea palei si efortul depus. Negustorii de blanuri din Canada care mergeau sute de kilometri cu canoea preferau pagaile inguste si lungi.

Oricum nu te speria de multitudinea de forme. Pana la urma si cu o scandura in mana te poti deplasa. Doar sa aiba lungimea buna :-).

Recomand youtube-ul pentru a invata manevrarea canoei singur sau in doi. Experienta va fi alta daca inveti miscarile.