elice tractiune yamaha 25cp

Creat de tommy, Martie 11, 2012, 03:43:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tommy

buna ziua la toata lumea.va urmaresc de ceva timp pe acest forum si am decis sa ma inregistrez si eu in speranta ca voi fii ajutat intr-o problema.de 2 ani sunt posesorul unui motor de 25cp in 2 timpi din 2008 de care sunt mai mult decat incantat.motorul il folosesc mai ales in delta de unde ichiriez o laguna 480 de pe faleza din tulcea si o incarc cu 2 prieteni maricei,hehe,si bagajele aferente camparii.motorul se compara extraordinar cu aceasta incarcatura cand merg inspre sulina,mila 23,etc.problema intervine la intoarcere cand merg impotriva curentului si anume cam trag de motor umpicut si mie cam mila de el,tin mult la el il bibilesc si il tin numai in casa sa nu care cumva sa pateasca ceva,hahha.momentan este echipat cu elicea standard 9-7/8x11-1/4 F.acum ma bate gandul sa achizitionez o a doua elice de rezerva care sa fie de tractiune dar nu stiu ce indicativ trebuie sa aiba.mestionez ca cineva de la yamaha din bucuresti de la vanzari a cam strambat din umeri cand i-am cerut asa ceva si nu vreau sa risc sa dau banii pe ceva de care nu e sigur nici vanzatorul ca e ceea ce-mi trebuie.ps.cei care vand solas in bucuresti,la fel nu mi sau parut siguri cand am stat de vb cu ei.ma poate ajuta cineva in aceasta problema?va multumesc si daca cineva vrea sa stie mai multe despre acest tip de motor ii stau la dispozitie.

HOME MADE

spune turatia maxima a motorului si raportul motor/elice,adica :la 1000 ture motor cite ture ai la axul elicei?

Vali

Salut Tommy si bun venit pe forum.
Personal nu cunosc momentan raspunsul exact la problema ta, dar pentru a o rezolva, trebuie sa ne informam, in primul rand web-ul fiind cea mai vasta resursa. Cateva exemple aici, pentru cine are timp de citit (eu momentan sunt cam aglomerat :)):
http://forums.iboats.com/showthread.php?t=531956
http://forums.iboats.com/Yamaha-Outboards/Diagram
La vanzatorii romani nici eu n-am avut prea mare succes, fiindca una e sa vinzi, alta e sa te si pricepi la ce vinzi.

Ideea e ca intotdeauna elicea trebuie adaptata in functie de caracteristica putere-cuplu a motorului. Astfel, un motor in 2 timpi, functionand eficient cand e mai turat decat unul in 4 timpi, va avea randamentul optim de trasmitere a puterii de la propulsor la mediu (apa) la respectivele turatii ridicate. Asta ne arata ca intervalul de eficienta a turatiilor la 2 timpi e relativ ingust, deci elicea nu se poate schimba decat intre parametri (diametru si pas) relativ apropiati.

Cel mai bine ar fi sa cautam direct pe site-uri straine, mai ales ca japonezii sunt super-meticulosi cand e vorba de adaptarea motoarelor outboard la diferitele sarcini. Deci ramane sa detaliem in timp, dupa ce vom studia ce mai scriu baietii de pe alte meleaguri.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

tommy

salut home made,sincer nu cunosc turatia maxima a motorului avand comanda la maner daar din ce spune fabricantul se situeaza undeva la 6000rpm,.vreau sa precizez ca nu ma intereseaza foarte mult viteza de deplasare ci doar sa glisez mai repede si fara sa fortez f mult motorul(daca so putea ,normal).ii multumesc oricum si lui vali pentru raspuns,ramane sa mai ma documentez,cine stie poate gasesc raspunsul care ma intereseaza.

Mihai Irimia

Citat din: tommy din Martie 11, 2012, 03:43:43 PM
buna ziua la toata lumea.va urmaresc de ceva timp pe acest forum si am decis sa ma inregistrez si eu in speranta ca voi fii ajutat intr-o problema.de 2 ani sunt posesorul unui motor de 25cp in 2 timpi din 2008 de care sunt mai mult decat incantat.motorul il folosesc mai ales in delta de unde ichiriez o laguna 480 de pe faleza din tulcea si o incarc cu 2 prieteni maricei,hehe,si bagajele aferente camparii.motorul se compara extraordinar cu aceasta incarcatura cand merg inspre sulina,mila 23,etc.problema intervine la intoarcere cand merg impotriva curentului si anume cam trag de motor umpicut si mie cam mila de el,tin mult la el il bibilesc si il tin numai in casa sa nu care cumva sa pateasca ceva,hahha.momentan este echipat cu elicea standard 9-7/8x11-1/4 F.acum ma bate gandul sa achizitionez o a doua elice de rezerva care sa fie de tractiune dar nu stiu ce indicativ trebuie sa aiba.mestionez ca cineva de la yamaha din bucuresti de la vanzari a cam strambat din umeri cand i-am cerut asa ceva si nu vreau sa risc sa dau banii pe ceva de care nu e sigur nici vanzatorul ca e ceea ce-mi trebuie.ps.cei care vand solas in bucuresti,la fel nu mi sau parut siguri cand am stat de vb cu ei.ma poate ajuta cineva in aceasta problema?va multumesc si daca cineva vrea sa stie mai multe despre acest tip de motor ii stau la dispozitie.

Raspunsul profesional il voi da in 3-4 zile

mario38

si eu sunt foarte interesat de aceasta problema , folosesc un YAMAHA 2 timpi 25 hp , pe o barca open de 5,5m cu V adinc  , de glisare , dar o folosesc in deplasament , supraincarcata , 1500 kg=> am nevoie de tractiune maxima ....SAU DE ALT MOTOR ,,, ;D

ionitzady

aoleu Mario dar ce puneti taticu in ea si sunt tare curios cum merge in deplasament si cat consumi asa, raspunde te rog.

mario38

de la costinesti la olimp , 7adulti +1 copil  , viteza constanta 6nod-uri  , rutare pe GPS  de telefon NOKIA N95 + GARMIN , nu stiu cit este de precis , la masina merge bine, mare 2 beaufort , 2ore , 15 minute , dus+ intors '  , 15 litri benzina + VALVOLINE 2 STROKE . de fapt traseul a fost COSTINESTI - OLIMP - 23 AUGUST (cherhana)- COSTINESTI .  maxim de  sarcina a fost 9 adulti + 6 copii  (aprox 1100 kg )navigare locala in golful de la COSTINESTI , pina la epava.

mario38

[/quote]nici o veste aici ?. respect

Mihai Irimia

Citat din: mario38 din Aprilie 05, 2012, 10:43:53 AM

nici o veste aici ?. respect
[/quote]

Am fost ca aocupat, dar marti trec sigur pe la Yamaha, e un tip bun acola Catalin Enachescu, o sa-mi spuna exact ce elice trebuie.

Vali

Mai bine il chemam pe Catalin pe forum :), el e doctorul nr.1 al motoarelor de barci.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Mihai Irimia

Citat din: Vali din Aprilie 12, 2012, 02:32:12 PM
Mai bine il chemam pe Catalin pe forum :), el e doctorul nr.1 al motoarelor de barci.

Nu stiu sa fie pe vreun forum, nu cred ca va intra, fiind vorba de reprezentanta Yamaha marine, ei au baza de date unde poti gasi tot ce doresti. Sunt sigur ca sunt si pe net, dar decat sa cautam o saptamana, mai bine merg pana acolo.

mario38

Vali

Citat din: Mihai Irimia din Aprilie 15, 2012, 10:29:06 AM
Nu stiu sa fie pe vreun forum, nu cred ca va intra, fiind vorba de reprezentanta Yamaha marine, ei au baza de date unde poti gasi tot ce doresti. Sunt sigur ca sunt si pe net, dar decat sa cautam o saptamana, mai bine merg pana acolo.

Eu glumeam, Catalin sigur n-are timp de forumuri. Mai degraba e de gasit la pontonul de langa Zatun decat pe Dogariei.