Prop Guard - garda elice

Creat de Mihaif99, Mai 14, 2012, 07:11:40 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionitzady

ma bag si eu ca nepriceputul , adica motoarele astea nu au nici-o protectie la un astfel de caz , pai NEPTUNUL vechi dadeai cu el in .... se rabata , se rupea stiftu , injurai ,  ... puneai altul si plecai mai departe .
Chiar sunt curios , folosesc un yamaha 25 hp, asta ce face la intalnirea cu un butuc ?

Intersect

Pai nu prea au,eu cum am mai spus l-am avariat si acum are o gaura de toata frumusetea pe care ma gandesc cu ce material sa o repar.
Una din solutiile gasite este garda asta de protectie dar ma gandesc sa nu am probleme in exploatare:).
Nici nu am cum sa o testez acum,doar sa o termin si fiind ajustabila sa o montez pe unul din motoarele noastre.
Born to fish,forced to work!!!

ionitzady

aha ... auzisem ca atunci cand elicea ar lovi un obstacol ( exclus piatra ) motorul sa-r decelera si paca .... paca bum bum nu stiu ce, ar mai scapa , dar daca in afara de faza cu rabatarea nu mai are si alta protectie  ...  uauuu  sa-mi fac stocul cu elici

Intersect

De rabatat nu se rabateaza stiu ce spui dar aici nu se aplica pentru ca motorul are trim hidraulíc.
Singura solutie care am gasit-o este garda pentru partea inferioara a motorului plus elice,sper sa nu influenteze partea de hidro,dar am sa il termin si ne apucam de teste.
Acum mai astept un set de cote de acasa sa continui treaba.
   In afara ed schita care am atasat-o mai am una cu protectia montata pe motor.

mustatza

nu o luati in nume de rau dar nu cred ca lovind o piatra sau un butuc acea protectie de plastic va salva elica.daca prin minune scapa elica cu siguranta nu scapa pintenul.aceasta protectie este mai mult pt fauna piscicola sau ar trebui folosita de barcile de salvare. eu in apele care nu le cunosc sau par "dubioase",merg incet cu motorul ridicat la minimul tractiunii.

Intersect

Pai protectia nu este din plastic este din inox,are foarte multe elemente de ajustat pentru a se folosi pe diferite tipuri de motoare plus ca unele dintre parghii au si rolul de a distribui socul pe toata lungimea gardei.
Nu este o protectie pentru vegetatia submersa este o garda pentru obstacole.

mustatza

am vazut ca sunt si din inox si astea cred ca sunt mai periculoase pt elica.adica daca dai intr-un obstacol submers si-ti stramba acea protectie cu siguranta avariezi si elica care nu este la o distanta prea mare de acea protectie.parerea mea ;) + ca daca ar fi fost fiabile se facea mult tamtam. am vazut pe diferite site-uri preturi de peste 100$/bucata in functie de motorizare,pretul fiind apropiat de costul unei elice.

Intersect

Cred k daca lovesc cu o viteza atat de mare un obstacol submers incat sa indoi tabla de inox de 4 cred ca problema mea nu o sa mai fie distrugerea elicei.
Cum am mai spus este gandita in asa fel incat sa preia socul si sa il distribuie uniform pe toata lungimea protectiei,teoretic practic mai vedem:).

Mihaif99

Citat din: mustatza din Februarie 19, 2013, 09:26:19 AM
am vazut ca sunt si din inox si astea cred ca sunt mai periculoase pt elica.adica daca dai intr-un obstacol submers si-ti stramba acea protectie cu siguranta avariezi si elica care nu este la o distanta prea mare de acea protectie.parerea mea ;) + ca daca ar fi fost fiabile se facea mult tamtam. am vazut pe diferite site-uri preturi de peste 100$/bucata in functie de motorizare,pretul fiind apropiat de costul unei elice.

Practica pare sa te contrazica. Exista niste link-uri la inceputul topicului in care poti sa vezi suportul in actiune.

Mihaif99

Citat din: Intersect din Februarie 15, 2013, 10:48:20 PM
Salutare,am inceput lucrul la o protectie ptr motor care cred eu ca o sa ma scape de neplaceri,dar totusi ma intreb nu o sa influenteze cumva comportamentul barcii.
Noi folosim niste zodiacuri mark 5 cu motoare diesel yanmar 36 cp sa incercat montarea unor prop guard ca sa mai reduca schimbarea periodica a elicei dar chestia asta facea manevrarea foarte dificila.
Comanda este la eche,in timp sa renuntat le ele.
Atasez schita.

Mersi de schema !
Care este parerea despre yanmar-urile acelea?

Intersect

Motoarele diesel Yanmar sunt de tavaleala,ce fel se comporta astia cu ele nu imi vine sa cred,turatie maxima la rece sunt folosite in conditii extreme aproape tot anul(ape inghetate,frig...)
Dar sunt foarte zgomotoase,grele,piesele de schimb sunt foarte scumpe cred k se merita daca este folosit intens,isi scoate banii,chiar ma gandeam si eu destul de serios sa imi iau unul dar m-am lasat pagubas.
Mai atasez ó imagine cu garda.Nu este chiar usor de facut,dar abia astept sa o termin sa o pun pe motor.

Intersect

@ Mihaif99 daca mai ai nevoie de ceva detalii despre motoarele Yanmar iti stau la dispozitie.

Florio

Citat din: Intersect din Februarie 19, 2013, 09:36:42 PM
Cred k daca lovesc cu o viteza atat de mare un obstacol submers incat sa indoi tabla de inox de 4 cred ca problema mea nu o sa mai fie distrugerea elicei.
Cum am mai spus este gandita in asa fel incat sa preia socul si sa il distribuie uniform pe toata lungimea protectiei,teoretic practic mai vedem:).

Am vazut un film Youtube cu o astfel de protectie . O barca mergea pe cursul unui rau de munte, printre bolovani . Si nu un test de ici-colo, ci mers la drum serios .
Daca il gasesc, il postez .

Florio

N-am gasit acel film, insa am vazut un test al altui tip de protectie :
Prop Guard: KUTV2 News Broadcast

mustatza

fiecare cu impresiile lui  :D dar di filmul postat de Florio se vede CLAR ca protectiile sunt pt a nu rani persoane aflate in apa. doresc ca un inginer de pe forum sa calculeze greutatea unei barci de cca 600 kg care se deplaseaza cu cca 30/40 km/h si loveste cu elica un bolovan imers, ce sanse sunt sa scape elica intreaga datorita protectie.restul este MARKETING.