Barca de pescuit din aluminiu.

Creat de Intersect, Septembrie 01, 2012, 10:40:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Poate nu ar fi o idee rea ca la un eventual drive-test sa participe si dintre forumistii interesati, sau dintre potentialii clienti, pentru a pastra obiectivitatea operatiunii ;). E o simpla sugestie, care totusi functioneaza foarte bine (la mine a functionat).

Acum depinde si de disponibilitatea ofertantului, exista si personaje obtuze in peisajul pietei de barci de la noi. Pana la urma, castigul e al tuturor, si prin informarea celor interesati se ajunge incet-incet la progres. Eu de exemplu sunt destul de interesat de domeniul barcilor de aluminiu, primul contact l-am avut pe vremuri, cand m-am dat cu o salupita ruseasca parca. Mai ales dupa ce am vazut de ce sunt capabile barcile de la Wellboat, am o alta perspectiva asupra barcilor de aluminiu.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

romica

avand in vedere ca unii dintre ei veneau de la distante mari pentru a testa barcile am considerat ca ar fi frumos sa le ofer posibilitatea sa imbine utilul cu placutul si sa aiba barca la dispozitie pe parcursul unui weekend. am ramas cu un gust amar dupa experientele pe care le-am povestit, asa ca am rarit-o cu probele.

probabil ca voi face si ceva filmari pe care le voi pune pe site, dar pentru asta am nevoie de motoare si mai dureaza pana-mi voi putea permite sa investesc si in astea. la un moment dat am avut un motor de 25 cp (Mariner, 4 timpi) de care am fost multumit, acesta reusind sa scoata barca in glisaj cu 3 persoane, iar ca viteza maxima sa depaseasca cu putin 40 km/h.

Intersect

Ma bucur ca prinde consistenta subiectul si sunt persoane mai mult decat calificate care pot sa il comenteze si sa aduca foarte multe idei constructive in alegerea ambarcatiunii potrivite pentru fiecare.
Pe mine personal m-au interesat ambarcatiunile din aluminiu din cauza fiabilitatii crescute al performantelor nautice deosebite si in plus se acorda o atentie deosebita la detalii.
Nu am nici un interes sa fac reclama dar cred ca este o discutie care ar trebui sa se dezvolte privind calitatile ambarcatiunilor pe care multi dintre canadieni si americani le folosesc cu succes dar pentru noi raman doar un mister.
Cu acest topic am vrut sa lamuresc unele dintre intrebarile pe care le aveam referitoare la ambarcatiunile din aluminiu si am spus ca este un subiect amplu care trebuie tratat ca atare plus ca aici gasisem oamenii dedicati care pot sa comenteze acest subiect.
Eu am cautat ambarcatiunea potrivita timp de un an si dupa multe,foarte multe sapaturi am ales cativa distribuitori de ambarcatiuni demni de vizitat printre care si cei de la Motomarine.
Pentru mine a contat foarte mult in alegerea ambarcatiunii si marirea familiei cu un membru din cauza asta optand pentru un model cu cabina.
Imi pare rau pentr comportmentul unor baieti carora nu le sta gandul la gasirea unor calitati in exploatarea unei ambarcatiuni (ci doar sa isi bata joc)cred ca pe majoritatea celor care sunt prezenti pe acest forum nu ii reprezinta.
Born to fish,forced to work!!!

ovidiu66

Intru si eu in discutie, fiind de curand posesorul unei barci motocraft SL 410, pentru care am un motor mercury de 9,9cp.
Cred ca cel mai important lucru in alegerea unei barci, este ca aceasta sa fie potrivita nevoilor noastre si apelor pe care o folosim cel mai des.
De vreo 2 ani, citesc postarile lui Mihai si ale lui Vali, pe care ii consider profesorii mei si in final am reusit sa-mi aleg barca potrivita.
Barca am cumparat-o de la Romica(motomarine), fara sa o probez, dar sunt foarte multumit de comportamentul pe apa si de cum este lucrata.Este peste asteptarile mele.
Eu folosesc barca pe ape interioare, rauri, lacuri si o sa spun cateva pareri:
-cu motor de 10cp, intra in glisaj instantaneu(35-40km/ora)
-gliseaza si cu 3 persoane(90+70+50kg)
-nu stropeste deloc in mers, iar valul de pupa nu intra in barca
-suficient de stabila, spatiu interior confortabil chiar pentru 4persoane
-eu nu pescuiesc, dar cred ca pentru 2 pescari cu bagaje este spatiu suficient pentru ca acestia sa se simta lejer.
-barca este foarte usoara pentru dimensiunile sale, eu am cumparat si peridoc, chiar nu mai simt nici o sarcina, iesitul pe apa a devenit mult mai placut.
-barca este bine lucrata, niturile etanseaza perfect
-in realitate arata mult mai bine decat in poze
Barca poate fi laudata peste masura, consider ca este o barca reusita, la toti prietenii mei le-a placut foarte mult.
Cred ca barca asta se fabrica de prin anii '70, am vazut cateva videoclipuri pe net, este Starcraft-ul SL410 sau Quicksilver SL410.
Si o poza cu "achizitia" https://picasaweb.google.com/106062072626373634622/MotocraftSl410Mercury99#5794074006557184898

Intersect

Multumesc mult pentru raspuns(chiar ai fost pomenit daca citesti mai sus),asta asteptam,ceva pareri de la un proprietar de barca de aluminiu,cred k suntem avizi de ceva mai multe pareri.
Au contat si pentru mine  postarile amandurora,sper sa fim fericitii posesori de ambarcatiuni demne de toata lauda.
Sper ca topicul sa continue si sa mai aflam unele secrete.

ovidiu66

In momentul in care m-am hotarat sa cumpar barca, primul criteriu in alegere, a fost ca barca sa fie usoara, sa nu am nevoie de ajutor pentru manevrare.
Am dorit o barca suficient de spatioasa, pentru ca la nevoie sa ne plimbam 4 persoane.
Am vrut sa scap de sarcina asamblarii si a altor griji pe care le presupune o pneumatica.
Motorul de 10cp il aveam cumparat si aveam nevoie de o barca potrivita.
Dintre toate variantele, pentru mine cea mai potrivita a fost motocraft SL410.
Pentru apele pe care o folosesc este perfecta, iar consumul de benzina este "enervant" de mic(aprox. 2litri/ora).
Cu motorul de 10cp, SL 410, are performante pe care alte barci de dimensiuni apropiate, le au doar cu motoare de 15-20cp.

Daca o sa citeasca si Romica, postarea asta, cred ca o sa ii creasca inima la cat de tare laud SL 410.
Ce s-ar fi intamplat daca nu imi placea barca? La cat sunt eu de pretentios, il faceam cu "ou si cu otet",pe forum, de nu il mai spala toata Dunarea.

romica

multumesc pentru aprecieri Ovidiu. eram convins ca o sa-ti placa si m-am lamurit de asta dupa ce am vazut filmulete tale. eu cred ca a fost dragoste la prima vedere  ;)

si pentru cei care nu cunosc, vreau sa precizez ca m-am intalnit cu Ovidiu in parcarea Metro de la Deva si cred ca era trecut de miezul noptii. vorbisem in prealabil la telefon si am profitat de faptul ca duceam o barca in Franta ca sa ne intalnim sa o vada in realitate.

Mihaif99

Citat din: ovidiu66 din Octombrie 24, 2012, 10:23:53 AM
In momentul in care m-am hotarat sa cumpar barca, primul criteriu in alegere, a fost ca barca sa fie usoara, sa nu am nevoie de ajutor pentru manevrare.
Am dorit o barca suficient de spatioasa, pentru ca la nevoie sa ne plimbam 4 persoane.
Am vrut sa scap de sarcina asamblarii si a altor griji pe care le presupune o pneumatica.
Motorul de 10cp il aveam cumparat si aveam nevoie de o barca potrivita.
Dintre toate variantele, pentru mine cea mai potrivita a fost motocraft SL410.
Pentru apele pe care o folosesc este perfecta, iar consumul de benzina este "enervant" de mic(aprox. 2litri/ora).
Cu motorul de 10cp, SL 410, are performante pe care alte barci de dimensiuni apropiate, le au doar cu motoare de 15-20cp.

Daca o sa citeasca si Romica, postarea asta, cred ca o sa ii creasca inima la cat de tare laud SL 410.
Ce s-ar fi intamplat daca nu imi placea barca? La cat sunt eu de pretentios, il faceam cu "ou si cu otet",pe forum, de nu il mai spala toata Dunarea.

Pentru apele pe care o folosesc este perfecta......     Asta merita un applaud.

ovidiu66

Salut Mihai,

Inainte de a cumpara barca, am stat in asteptare aproape toata vara, m-am bucurat doar de caiace.
Daca as fi locuit la Dunare, ma orientam spre o barca mai mare.
Mi-a placut foarte mult Smokercraft-ul tau, este asemanator cu Motocraft-ul Angler 500, de la MotoMarine, pe care din fericire il avem in Romania.
Dintre barcile din fibra, as fi ales barca lui Vali, este singura care imi place si in care as avea incredere ca este bine lucrata.
Daca as fi locuit la Marea Neagra, as fi luat un RIB.

SL 410, l-am gasit cel mai potrivit pentru rauri si lacuri si cel mai apropiat de nevoile mele.
Barcile din aluminiu, nu sunt foarte cunoscute la noi, mie imi plac foarte mult, pentru ca am avut RIB-ul cu chila din aluminiu, sunt barci usoare, rapide, economice dpdv al consumului.
La SL 410,  raportul pret-calitate este foarte bun, comparativ cu ofertele din Romania.

Astept pareri dom' profesor si critici in special!

Intersect

Cand eram in cautarea unei barci un pic mai aveam si imi luam una din aluminiu.Nu pot sa spun ca le-am uitat imi plac de mor cred ca odata si odata tot pun mana pe una din aluminiu.La momentul respectiv am avut sansa sa iau un SmokerCraft dar nu a adus-o la timp din state si mi-am luat Quicksilver-ul.
Dar SmokerCraft imi plac de mor.

sopvalentin

Adevarat ,dar nici fetele nu sunt de lasat. ;)

Intersect

;D ;D ;D ;D ;D
https://www.youtube.com/watch?v=jP-5bXEIxfg#t=23
Frumoase sunt si echipate cu motorul meu preferat Evinrude E-TEC.

sopvalentin

Intersect

Zboara,zboara din punctulmeu de vedere sunt barcile ideale,gliseaza instant sunt durabile...Inca un video cu Milentia.
https://www.youtube.com/watch?v=Ebc6J3mjv08,  http://www.smokercraft.com/showroom/fishing-boats/millentia/192

sopvalentin

Cred ca pe viitor aluminiul isi spune cuvantul,parere personala.