Consola

Creat de corsarul, Decembrie 18, 2012, 08:45:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

corsarul

Ptr. ca vreau si eu o consola la RIB-ul meu ,ba chiar sa se "incadreze" si pe alte barci ( de ce nu ,si pe "barca perfecta pentru Delta"  ;) ) ,am "cotrobait " pe net si m-am "indragostit" de acest model de consola (prima poza) .
M-i se pare destul de sexi si m-am indragostit asa de mult de-mi vine sa-mi iau o camera cu ea ;D ;D  :) :)
Lasand  gluma la o parte ,cred ca este un design reusit ; elegant ;practic etc, etc  ;D

Cam asa as vrea sa arate....din doua piese ...partea inferioara prinsa fixa de puntea barcii  ...si partea superioara rabatabila ,prinsa cu doua balamale , in acest fel putandu-se sa se lucreze cu usurinta la guvernare


Avand si o parte negativa ,matrita o voi construi din doua parti mobile ...


Deasemeni ,la incuietoare cat si la balamale vreau sa construiesc lacasuri pentru prinderea lor ,care din nou sunt cu inclinatii negative dar care o v-oi "rezolva" prin construirea matritei din 2 parti separate (poza de mai jos!)


De la dumneavoastra ,cum se "vede" acest proiect ??????
Multumesc  !!!!  ;)

iliviu

Indraznet proiectul! Da' cum te stiu curajos, sunt sigur ca o sa iasa. Bafta multa!
Schulze Surfrider 15-115hp

corsarul

Multumesc pentru incurajari !!  ;)
Cam asa stau cu lucrarea.....inainte de a veni gerul  :(




Vali

Arata foarte bine modelul, si cred ca s-ar potrivi la mai multe tipuri de barci. Spor la treaba, si daca ai nevoie de ajutor, stii ca "percutam" (cu toate ca eu zic ca esti dintre cei mai experimentati dintre noi).
Cred ca dupa ce faci matrita si te apuci de produse, poti sa iesi si pe piata, dai anunturi si le spui la barcagii "uite ce consola fatoasa am facut". Mai ales ca in prezent cei care vand asa ceva cer o gramada de bani pe ceva similar.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

corsarul

#4
Merci Vali !!... stiu ca pot sa ma bazez pe sfaturile tale !!  ;)
Experienta mea consta doar ca am lucrat ceva mai mult cu lemnul si atat !
Mica ..marea diferenta ar fi ca:
-in modelarie (ce am lucrat eu) ...modelele la ale caror parti erau negative sau invers conice se construiau pe pene din lemn pentru a NU se distruge modelul .
Acestea (modelele) erau folosite la cat mai multe formari ,iar cand se deteriorau ,se reparau cu petice  din lemn ,chit etc

-"matrita" la modelarie ,consta in nisip cu un liant in el care se batea in jurul modelului ,tinand cont de separatii ;de inclinatiile negative etc ,dupa care se scotea modelul din matrite se turna metalul topit si dupa racirea piesei se distrugea matrita pentru scoaterea piesei turnate

-daca in acest caz modelul este crucial pentru turnarea de piese iar matrita este distructibila pentru eliberarea piesei  ...in cazul nostru ,matrita este principala piesa si ar trebuii facuta cu parti mobile pentru a se putea extrage piesa ,fara a deteriora nici matrita si nici piesa finita
Tot in cazul nostru ,modelul se poate "recicla" dupa ce sa "batut" matrita !


Ca veni vorba !!...
Tu (sau alti colegi) cum ai (a-ti) vedea construirea partilor mobile ale matritei ,in asa fel ca sa pot scoate piesa fara probleme ?
Consider ca patru ochi sau mai multi vad mai bine ca doi ...si cred ca avem timp ca iarna-i lunga  :D :D

Mai jos un clip cu,, consola accesorizata montata pe un RIB..

Ez Cruise 390 on the river