Black sea fishing

Creat de adrianpacurici, Mai 02, 2012, 02:47:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adrianpacurici

Salutare
Am avut B5 de la Cirus Plast...nu glisa in draci.. am vandut-o
am trecut la Lotus facut de Dunarea Nautica.. cu 20cp mergea brici.dar nu imi dadea incredere..tindea sa se insurubeze...eu am 105kg si motorul 50kg...mi se parea instabila...am vandut-o si pe aia si dupa ce mi-am depasit bugetulsi principiile mi-am luat Black Sea fishing de la Pronautica..1600eu..
primeste motor pana la 40cp..cu 20 cp, si oameni total 200-250 kg gliseasza perfect...barca nu face un val pe ala..merge ca un cutit..am ramas masca,, doar motorul face valuri.
asta pot spune ca este barca pe care o visam..in plus pot sta oriunde pe margine fara griza ca o rastorn..f f stabila. este o barca aprox tip trimaran spre pupa, dar cu prova ascutita..
mergeam cu ea si radeam ca prostul de bucurie si incantare.
plusuri.. stabilitate, glisaj perfect, viteza, finisaj perfect datorita fundului dublu
minusuri... atentie la viraje brusce in viteza...coteste mai repede decat te poti tine de ea..trebuie redus la curbele de 90 grade de pe canale, fund dublu umplut cu spuma poliuretana...dupa cativa ani de utilizare incepe sa flambeze interiorul cand calci pe el..
cu toate astea..placerea de a o conduce si de a sta la un pescuit in ea depasim problemele..
o recomand oricui cauta barca de pescuit pt delta
Cu respect si va stau la dispozitie cu alte informatii oricand

Tudor

Salut,
S-o stapanesti sanatos si s-aduci cat mai multe capturi semnificative la bord!
Sunt convins ca e un mare pas inainte de la Laguna si pseudoclonele ei. (cu tot respectul pentru producatorii autohtoni care de ani buni se copiaza constiincios unii pe altii facand variatiuni pe aceeasi tema//aceleasi clinuri).
Si eu vreau sa trec de la o barca tip Laguna la ceva superior si modelul asta pare destul de interesant.

Am intrat pe site-ul Pronautica sa aflu mai multe detalii despre modelele produse si, in principal, despre modelul achizitionat de tine. Din pacate, producatorul nu ofera prea multe detalii tehnice si specificatii ale ambarcatiunii, lipsind si o lista a optionalelor disponibile. In cazul in care cunosti mai multe date tehnice ale ambarcatiunii (poate ti-au dat ,,cartea tehnica") m-ar interesa, in principal, inaltimea si deplasamentul. Totodata, ma intereseaza si o lista cu optionale (ex. consola, parbriz etc) si as vrea sa stiu cum te-ai acomodat cu copastia atat de ingusta. Nu e un inconvenient pentru montarea unui bimini top?

adrianpacurici

http://www.probarca.ro/anunt/24216/103/1/103/Vand-barca-OKAZIE-....BLACK-SEA-510-cu-motor-30-CP-si-peridoc.htm
nu am manualul ei langa mine.. dar este la fel de inalta ca o laguna 535 si la aprox 160 latime
iar link-ul este pentru a vedea una facuta full option

Tudor

Cunosc anunturile de pe probarca, sunt mai multe barci Black Sea de vanzare, insa toate sunt second proprietarii au postat date aproximative si unele inexacte. O sa iau legatura cu producatorul pentru mai multe detalii (inclusiv financiare). In mod normal, datele ar trebui sa existe pe site, dar asta e, "subtirimea" informatiilor tehnice  e o problema generala la majoritatea producatorilor autohtoni. Cei mai tari la capitolul asta mi se par cei de la Dunarea Nautica, au rubricile corespunzatoare, insa le-au lasat necompletate http://www.dunareanautica.ro/products/view_ambarcatiuni.php?id=9

adrianpacurici

Inainte de asta am avut si un lotus de la dunarea nautica..ei spun ca este la fel ca cel facut de dima si fii.. l-am vandut dupa 2 saptamani... nu se ridica la nivelul celei de la dima si fii,,, singura care m-a incantat a fost asta... si mi-a mai placut laguna 535 cu 25cp de la spat..dar aia e mai scumpa.

simcat

Salut
Sunt incantat din ce am vazut si am auzit despre Black sea fishing. Black sea fishing. Vreau ca dupa sarbatori sa o comand. Am sa ii pun un motor de 20 cp. As dori sa stiu totusi sa stiu ce clasa este, C sau D si cum se comporta incarcata (4 pers si bagaj  500-600 kg). Banuiesc ca nu mai gliseasa, dar se deplaseaza cu 10, 15 20 km/h. Intra bal in barca?

adrianpacurici

scuze de intarziere..
eu am honda de 20cp si pot spune ca daca bag inca 2 oameni..la 100kg .pe langa mine se cam schimba treaba cu glisatul...
am avut 6 oameni cu mine 7..barca full..mergeam greu..cu 20cp..am vazut unii cu 40 cm si cu barca full glisau mai ceva de cum merg eu singur.
cu ea plina...datorita pupei late trage apa...problema care la ultima iesire am rezolvat-o fara sa vreau.. am bagat tot in prova si mergeam aprovat..se comporta ca o lotca..nu mai tragea apa deoarece pupa era iesita din apa la niveluil glisajului.. am fost surprins in mod placut
in afara de grosimea fibrei...trebuie ferita de pietre si altele in rest barca asta este ideala ..pt mine cel putin

Fritz

,,...datorita pupei late trage apa..." ... :o  ???!!!
O barca cu pupa ingustata NU gliseaza. Barcile de deplasament se ingusteaza spre pupa ...
O barca glisoare are gurnele paralele pe jumatatea spre pupa ...adica nu se ingusteaza , si are gurne ascutite , unghi de stelare constant.
Alta conditie pentru a glisa ...trebuie sa ai cam 20 kg/cal  ...maxim 25 .  La 20 de cai ...400 kg...
150 barca, 50 motorul, 20 benzina ...vasle ...80 un om...sunt deja 300 kg.  Mai pui doua persoane...150 kg ...si ai 450 kg.  Cam atat.  450/20=22.5 kg/cal                      650/22.5= 28.8 km/ora. 
Daca adaugi o persoana ...nu mai gliseaza...Viteza scade sub 25 km/ora , barca impinge apa si mergi in regim de semideplasament ... Ridica prova, afunda pupa si impinge tone de apa...Se chinuie sa urce pe propriul val. Asta e regimul ,,de evitat". 

adrianpacurici

fritz.. nu iti inteleg postarea... ai repetat ce am scris eu..este ceva ce am gresit?in ce am scris?...STIU CA PUPA LATA ESTE NECESARA PENTRU GLISAJ..DAR TOT DIN ACEST MOTIV..CAND NU GLISEAZA TE INCETINESTE.

Fritz

O barca glisoare are un randament bun si o rezistenta la inaintare mica numai in regim de glisare.
Invers...O barca de deplasament merge in regim de plutire ...cu randament foarte bun.Nu gliseaza ...si poate transporta greutate mare ,dar cu viteza mica.
Intre viteza de deplasament si viteza de glisare este un interval ...in care barca anticipeaza glisarea....are un unghi de asieta mare, pt ca se urca pe propriul val pe care-l face in prova....Aici e consumul cel mai mare si randamentul cel mai prost.
  Regimul de plutire ...e pana la 5.6 x radical din L (lungimea barcii la linia de plutire) = 5.6x 2.4 = 13.44 Km/ora (barca de 6m).
Regimul de glisare  11 x radical din L....11 x2.4 = 26.4 km/ora.   Asta e viteza de glisare minima.
Tu trebuie sa incadrezi barca la viteza pentru care a fost construita.  O barca glisoare ...la 6m sau aproape ...trebuie sa mergi cu ea peste viteza de 26.4 km/h. Adica s-o scoti in glisare ...si s-o mentii acolo.
O barca de deplasament ( o lotca ) ...de 6m , mergi cu ea sub 13.6 km/ora....si mergi economic . Asta inseamna 8 cai...Daca pui pe ea 25 de cai..e o prostie. Am vazut si 40...! Merge cu prova in cer la 15..20 de grade si pupa ...submarin....si impinge tone de apa ...Randament ...prost. E in zona dintre plutire si glisare, dar datorita formei rotunjite si pupei ingustate  nu reuseste sa gliseze, 
Daca tu pui 6 persoane intr-o barca de glisare ...vei merge in deplasament ...Ce ai facut tu...ai corectat unghiul ala mare de asieta mutand bagajele in prova, L-ai micsorat de la 20 la 5-6 grade...Dar tot in deplasament ai mers.

adrianpacurici

FRITZ!!!
Cand citesc mi se ridica tensiunea
unde am spus eu ca glisez cu 5-6 persoane?!?
Chiar ti se pare ca trebuie sa-mi explici cum se deplaseaza barca? INCETEAZA sa mai repeti cu alte cuvinte aceiasi informatie. Nu te-a intrebat nimeni de mai multe lamuriri...si in special nu eu (ca mie imi erau destinate) nu trebuie sa-mi spui in alti termeni hidrodinamica barcii MELE.
Cu scuzele de rigoare celorlalti forumisti care asista la kkt urile astea... dar mi s-a acrit de atatea completari inutile... Adrian Pacurici

Vali

Cred ca ar fi mai bine sa nu luam ad-literam postarile colegilor, ci sa alegem din ele doar ce ne intereseaza. Nu cred ca e cazul sa ne inflamam de la o completare a unui coleg. Deci, cu scuzele de rigoare si din partea mea, haideti sa pastram atmosfera echilibrata pe capcompas.ro.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

adrianpacurici

Imi cer scuze Vali fata de tine si de restul....dar ....

Vali

Cel mai bine e sa ne gasim odata fata in fata, langa vreo balta, ca sa vedem ce oameni de isprava suntem fiecare dintre noi :). Nimeni nu-i perfect, eu de exemplu sunt cam imperfect :P, dar ma dau dupa oameni. Unde mai pui ca de la inceputul anului muncesc continuu, mai am ceva de "gatat", dupa care cobor in balta, abia astept sa ne gasim intre barcagii...

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Fritz

Imi pare rau ,sincer ...pentru ca vad ca te-ai suparat tare de tot .
Chiar nu vad de ce...Am crezut ca-ti dau un sfat bun.
Te-am crezut ,, junior ", scrii  ca ai avut o barca ,,Cirus B5 !!! Asta spune multe... :)  un  Lotus ...ma rog si Black Sea Fishing.
Adica ai progresat .   De la Cirus B5 !!!  ... la Black Sea e distanta mare. 

Am uitat ceva.  Pronautica fabrica doua tipuri de Black Sea Fishing ....La 5.1m si 1.57 latime. Una e glisoare :
http://www.pronautica.ro/fishingconsola      este o barca buna,

Iar asta facuta tot de ei, tot 5.1 m lungime si 1.57 latime, ...E de semideplasament ...si ii flambeaza si fundul, face urat in viraje...
http://www.pronautica.ro/fishingminor

Imi cer scuze ... pentru sfaturi ...
S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea. 

Adrian