Un incepator si un Valk (barca mea)

Creat de felicimond, Noiembrie 22, 2012, 07:25:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

felicimond

Salut,

Multumesc pentru sfaturi, Vali. Mereu mare domn. Comand chiar acum rasina si fibra la Europlastic, pentru ca asa e, pozitia fisurii e dificila si nu pot rasuci barca.

Multumesc de intentie, Pelicanul. Poate citeste topicul si cunostinta ta din Bucuresti si se lasa tentat. Daca nu, gasesc eu o solutie, ca n-o sa ramana barca pe uscat doar pentru ca nu stiu eu carte.

Numai bine.

PS. Vali, sa stii ca tot nu primesc alerte pe mail cand se raspunde la topic, chiar daca am verificat sa fie bifata optiunea. Nu e o reclamatie; m-am gandit insa ca te ajuta sa stii pentru gestionarea forumului.

x_petrolist

Citat din: felicimond din Aprilie 15, 2013, 12:23:32 PM
In alta ordine de idei, pentru ca sper ca voi trece si de problema asta, imi amintesc ca in toamna au fost colegi destul de entuziasmati de barca pe care tocmai o dobandisem si care s-au aratat dispusi sa incercam o iesire impreuna pentru mai buna cunoastere si ca sesiune de training on site pentru mine. Mai este cineva interesat?
dupa terminarea Raidului din Delta voi mai sta citeva zile in Romania. pot iesi pe 3, 4, 5 sau 6 Iunie.

felicimond

Salut si multumesc pentru aceasta prima oferta concreta. Care a r fi zona ideala in care sa iesim? Daca barca va fi deja la Giurgiu, va fi ok?

x_petrolist

da Dragos, va fi ok daca barca este la Giurgiu. important este sa fie ceva vint.

felicimond

Super! Oricum, vom verifica prognoza si in ceea ce priveste vantul.

buccaneer

salut felicimond,
-felicitari pentru barca
-nu as modifica derivorul si nici cabina nu as pune
-nu as tine barca in apa, este multa umezeala si condens la interior, o ora si jumatate pierzi la fiecare iesire dar adaugi ani buni la viata barcii si scutesti timpul pe care l-ai pierde cu reparatiile
-cand este acoperita sa aiba aerisire la ambele capete sa se faca curent sa previi condensul la interior
-as face reparatia fisurii mai mult in interior daca este acces bun, 2 straturi de cloth primul de 30cm latime, al-2-lea de 20 cm latime pus peste fisura. Rasina o sa umple fisura, ca sa nu curga poti sa pui banda de mascare peste fisura, la exterior. Apoi slefuit la exterior pentru aderenta si aplicat cateva maini de epoxi urmat de slefuit cu granulatii din ce in ce mai fine. Nu as face reparatia pe afara numai  fiindca ar trebui luat mult din grosimea placajului sa faci loc la fibra si la rasina.
-mai tarziu as inchide etans cockpitul (cu acces in fata si in spate barcii pentru depozitare si aerisirea interiorului)
-bafta

felicimond

salut buccaneer,

Multumesc pentru sfaturile argumentate. La o parte din ele ma gandisem deja, cum ar fi sa nu tin barca pe apa ci sa o lansez doar atunci cand am nevoie de ea. Insa din experienta iti spun ca daca o stiu pe apa, o sa merg mai des cu ea decat daca e in curte. Cu fisura, cam asa mi-am pus si eu problema. Nu cred ca este niciun pericol sa curga rasina pentru ca nu este lipsa de material, ci placajul este doar plesnit iar marginile stau de la sine lipite. Ba chiar ma gandeam ca va trebui sa le departez cumva ca sa fac loc rasinii. Multumesc pentru tot si numai bine.

felicimond

S-a spart gheata!

Salut tuturor barcagiilor.
Ieri, 3 iunie 2013, la o luna de la incheierea pregatirii barcii, s-a intamplat lansarea inaugurala in apele Dunarii a velierului Valk, botezat Olandezul Zburator pe considerentele: creatie olandeza, productie olandeza, adus din Olanda si mai e si capabil sa zboare pe ape de rapid ce e, din cate mi-au spus initiatorii mei: Aurelian, Marian Bunea si Mike (in ordine alfabetica).
Doresc sa multumesc celor 3 care au venit la mine sub organizarea lui Aurelian si au pregatit barca pentru prima iesire care a si avut loc la Giurgiu in aceeasi zi. Mike a preluat conducerea in pregatirea barcii, identificand toate manerele si asigurandu-se ca fiecare "lucreaza". S-a renuntat la elementele de care nu va fi nevoie in faza aceasta de incepator si am dus velierul la Giurgiu pe Canalul Plantelor. Lansarea la apa a decurs mai usor decat ma asteptam. In cateva minute cei trei au ridicat catargul si velele si eram deja pe apa. Mi s-au explicat primele manevre de guvernare si a inceput sa imi placa tot mai mult. Am sfarsit totul cand aproape nu se mai vedea nimic si au navalit tantarii. De acum incolo, lucrurile vor fi mai simple si pastrez deschisa invitatia lansata celor care doresc sa ne dam o tura. Inchei acest capitol multumind inca o data lui Aurelian pentru organizare si respectarea promisiunii, lui Mike pentru pregatirea barcii si discutiile lungi si pline de invataminte si lui Marian pentru toate cunostintele pe care a incercat sa mi le transmita cu marea-i modestie.

Numai bine tuturor!

Florio

Bravo ! Ma bucur ca a fost "botezata" barcuta si inca in apele fluviului ! :)
Mi-ar fi placut sa onorez si eu invitatia lui Aurelian, totusi 4 oameni erau cam multi pentru Valk .
Spui ca e rapida plutitoarea ?
Unde te-ai gandit sa o tii, La tine aducand-o de fiecare data la apa, sau la pontonul din Giurgiu ?

felicimond

Salut Florio,

Multumesc de urari. Da, poate ca 5 oameni in barca ar fi fost un pic cam mult, dar ne-am fi descurcat si 6, crede-ma.
De rapida se pare ca este intr-adevar foarte rapida, au fost de parere toti cei prezenti. Si raspunde foarte repede si la comenzi. Deocamdata am lasat-o la ponton la Giurgiu insa usurinta cu care s-a lansat la apa ma incurajeaza si imi ofera mai multa flexibilitate decat credeam initial ca am. Limitarea majora o sa ramana pescajul destul de mare determinat de chila fixa care va face imposibila abordarea malurilor in absenta unui ponton amenajat.

Multe bucurii pe ape,

Dragos

pelicanul

Excelent! Felicitari pentru lansare ! Valk este o barca foarte buna si, la 6,5 m lungime ai destul loc sa mergi si cu citiva prieteni si sa va simtiti bine. Olandezul Zburator este un nume foarte potrivit si iti urez sa ai parte de cit mai multe iesiri pe apa cu ea. Flying Dutchman (FD) este, totodata, si un model de velier super sportiv, proiectat tot in Olanda si chiar mai rapid decit Valk, asa ca e de bun augur. :)
Ati iesit si pe Dunare sau ati facut doar citeva volte acolo pe canal? A fost vint destul de vioi, ca sa simti ca fierbe apa sub chila? Mai povesteste -ne cite ceva, si eventual pune si poze, daca ati avut timp sa faceti. :)

felicimond

Salut,

Din pacate fiind contra-cronometru nu am luat camera de acasa si nu avem nici poze si nici filmari. Vantul nu a fost prea tare pentru ca am ramas pe canal si acolo e mai ferit de pomi si barjele mari, dar si asa, a aratat ca poate multe.
La urmatoarele iesiri o sa facem si inregistrari, e sigur.

felicimond

Singurele poze pe care le am sunt cele luate in curte in timpul pregatirilor, pe care le atasez aici.

pelicanul

Foarte frumoasa barca si in special randa, cu picul ala usor curbat, e chiar sexy!  :) O nebunie!

Florio

Superb olandezul !
Acum realizez mai bine proportia, cand va vad adapostiti in barca :) .
Ce as fi vrut sa va fotografieze cineva pe Dunare !