De prin lume adunate.....

Creat de Intersect, Ianuarie 22, 2013, 02:04:32 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Intersect

Ultima etapa a aventurii lasam Groenlanda si ne indreptam spre Reykjavik.
Asta a fost NW Passage,am incercat prin poze sa descriu trecerea cat mai sugestiv.
Pentru mine a fost o experienta de neuitat.
Born to fish,forced to work!!!

bradutzu

ultima poza te face sa te simti ca intr-un basm cu vikingi!
multumim de poze!
lasa ca pun si eu poze din delta  8)!
hai ca mai ai putin!
Sa auzim numai de bine!

Intersect

Citat din: bradutzu din Septembrie 26, 2013, 03:03:38 PM
hai ca mai ai putin!
Ma simt parca vin de la oaste :).Fir intins si abia astept sa ajung acasa ca am multe de povestit :).

Mihaif99

Locul asta e rezervat ca sa postez nicte fortografii dintr-o carte bilingva Taiksumani "Inuit Myths And Legends"

AICI->

Pe marginea subiectului:

...Stiu preturile la arta inuita. O statueta de limestone poate costa cateva sute de $. Depinde de artist.
Ursii care danseaza  (Dancing Bears) sunt tipici.

https://www.google.ca/search?q=inuit+art+statues&sa=X&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=l2pEUs6bL5T9qAHiw4GABA&ved=0CFEQsAQ&biw=1247&bih=772&dpr=1

Imi aduc aminte cand am fost in Ecuador. Am regretat ca nu aveam un camion ca sa il umplu cu lucruri frumoase.

Intersect

Da foarte scumpe,eu am luat bijuterii prelucrate manual foarte frumoase dar putin costisitoare.Restul figurinelor ajungeau la cateva sute de euro.A si mi-am mai luat ULU facut de catre inuiti.

Intersect

Cu scuzele de rigoare pentru ca am ramas un pic in urma cu aventura europeana,ma urnesc asa batraneste si pun un teaser (cum ar spune americanul) cu ceea ce va asteapta.
Unele sate sunt desprinse parca din poveste,ireal dupa parerea mea,locuri ideale pentru petrecerea vacantei.Honfleur ireal St.Malo deasemeni...
Chestia tare este ca un pahar cu bere costa 7euro si o carafa cu vin 4 euro :) .Ce vinuri ce branzeturi....Lasand la oparte faptul ca sunt foarte nationalisti (ceea ce ma si tinut departe de Franta pana acum) compenseaza cu multe alte lucruri bune.
Anglia si Scotia locuri pline de istorie si din calea afara de civilizati...Nu am putut sa rezist sa nu imi iau un Kilt,am amenintat-o pe nevasta-mea ca am sa il port cand vine sa ma ia de la Bucuresti,raspunsul a fost prompt numai daca vad pe cineva care seamana cu tine imbracat cu un Kilt am plecat,bagi singurel picior pan la Galati.Si asa iti poate ruina o femeie visul de o viata :) (A nu se intelege travesti)

solpet

Citat din: Intersect din Octombrie 15, 2013, 04:51:01 PM
Nu am putut sa rezist sa nu imi iau un Kilt,am amenintat-o pe nevasta-mea ca am sa il port cand vine sa ma ia de la Bucuresti,raspunsul a fost prompt numai daca vad pe cineva care seamana cu tine imbracat cu un Kilt am plecat

Solutia de compromis este supersimpla!
Porti Kilt-ul  la check-in si in avion (succes garantat la stewardese)
si te schimbi dupa aterizare
(la recuperarea bagajelor oricum ai de asteptat - iar D-na daca te asteapta , te asteapta in hol , dupa vama )

Succes si asteptam fotografiile cu "un scotian la Otopeni! " ;-)

Intersect

Multumesc de raspuns dar din pacate nu am avut curaj...Prietenii stiu de ce (frate are ochi peste tot sa mor io,cum spus cineva)nu am putut.Am avut multe bagaje :) nu se merita.Druuuum luung.. ;D
O sa fie si o data viitoare.

Florio

Citat din: ionitzady din Septembrie 23, 2013, 10:59:03 PM
Intersect te rog sa nu te superi pe mine daca nu-ti scriu aprecieri mereu , pt ca eu consider ca ceea ce scriu eu sunt o poluarea a topicului nascut, crescut si maturizat de tine . Urmaresc cu interes si cu fiecare sir de poze admirate i-mi imaginez o poveste in care joc si eu un rol marunt in lumea magica descrisa de tine . Sa fi sanatos si sa ne mai dai momente de poveste ...

Subscriu la cele spuse de Adi. Nici eu nu le puteam spune mai bine.

modi

Citat din: Intersect din Septembrie 24, 2013, 03:50:33 PM
  ..... trebuie sa ne vedem la o chermeza ceva.

Oricat de tentat sunt sa ma alatur ca opinie colegilor Adi si Florio , nu ma pot abtine sa nu subliniez cat de mult ma bucur sa te avem printre noi pe 9 Nov. Pe lenga bijuteriile de poze care fac sa ne "ploua-n gura" cu siguranta ai si cateva milioane de intamplari de povestit .

Sper ca sunt in asentimentul participantilor sa ai scaun asigurat in capul mesei ! Iar cateva ore , evident , dupa ce mancam , ..... noi tacem , cascam urechile , iar tu "bagi la greu" !

Felicitari omule , si prietenesti invidii !

Intersect

Am ajuns in Europa parca aveam nevoie la un moment dat si de civilizatie,pe nava era o intrecere continua care iese la oras,ce se poate face ce se poate vedea,locuri de mers.Cel mai greu a fost sa aleg locurile pe care pot sa le vizitez,atat de multe de vazut...
Am inceput cu Portsmouth port naval de lunga traditie si cu multe nave emblematice ale britanicilor transformate in muzeu,HMS Warrior,HMS Victory-nava comandata in trecut de catre Lord Nelson(Vice amiral http://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Victory) mi-as fi dorit sa o vizitez dar din pacate nu am avut timp turul dura 4 ore.Am ales sa vizitez Stonehenge nu imi pare rau mi-a placut la nebunie.

Intersect

Dublin intr-un cuvant fantastic am vizitat fabrica Guinness am degustat pana nu am putut  ;D.
plus ca am avut parte de ceva aventuri si seara pe celebra strada Temple Bar.Stiu ca este locul cu cea mai mare infractionalitate din Europa dar este printre preferatele mele si ramane pe viitor sa il descopar mai indeaproape.
Croazierele astea doua m-au ruinat financiar ce bine era in Nord :) .

Intersect

Arhipelagul de insule Inner Hebriden este format din 70 de insule unele locuite altele nu acces am avut la unele dintre ele din Glasgow,cea care ma impresionat a fost Orkney,foarte multe constructii asemenatoare cu cele de la Stonehenge.

Florio

Citat din: Intersect din Octombrie 20, 2013, 08:46:49 AM
Farse multe farse.O prietenie sanatoasa dintre un oltean si un moldovean.

O combinatie letala :) !

Intersect

La multi ani barcagii si barcagite.Spectacol de artificii pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro.15 minute de spectacol.
Am fost norocosi ca am avut pozitia 1 la ancorare si ne-am bucurat de cea mai buna priveliste.Spectacolul nu poate fi descris in cuvinte sau in imagini dar totusi am sa urc poze,se poate vedea grandoarea spectacolului de artificii.Nu am avut timp sa ma joc cu ele ca am facut foarte multe plus cateva filmulete dar au iesit acceptabil si sper sa va placa.