De prin lume adunate.....

Creat de Intersect, Ianuarie 22, 2013, 02:04:32 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Intersect

In sfarsit am schimbat pe alt satelit:)))vazand posatrile anterioare mi-am adus aminte de o intamplare avand protagonisti o doamna si o foca leopard.
Doamna a vrut neaparat sa faca scufundari in Antarctica pentru asta se fac niste permise mai speciale plus se supravegheaza locul vizual si din apa si de deasupra ei,dar cu toata supravegherea asta nu sa putut impiedica o foca leopard sa nu o apuce pe doamna de picior si sa o traga in adancuri,nu a sfasiat-o,
dar presiunea ia venit de hac si din cauza asta nu mai avem voie sa facem nimic care sa presupuna intrarea in apa.Si romanii aveau asa de multe idei.... dar am fost total refuzati  :(
Born to fish,forced to work!!!

Intersect

Intersect

Balenele oricum raman cea mai impresionanta creatura vazuta de mine,de multe ori ne intalnim cu ele nava se opreste si le urmam dar cateodata sunt foarte jucause,sau asa cred:),se apropie de nava si incep ori sa sufle foarte rapid aerul afara,sa sara,sa treaca dintr-o parta in alta a navei,este un spectacol destul de impresionant dat fiind marimea lor si sunetele pe care le scot.
De marimea lor nu iti dai seama exact pana in momentul cand le vezi pe viu pentru prima oara,sunt imense ceva de nedescris.
Si e foarte comic sa vezi 150 de oameni imbracati aprox.la fel (geci rosii)cum fug din babord in tribord sau invers sa le fotografieze:))))

Florio

Citat din: Intersect din Februarie 12, 2013, 03:47:38 AM
In sfarsit am schimbat pe alt satelit:)))vazand posatrile anterioare mi-am adus aminte de o intamplare avand protagonisti o doamna si o foca leopard.
Doamna a vrut neaparat sa faca scufundari in Antarctica pentru asta se fac niste permise mai speciale plus se supravegheaza locul vizual si din apa si de deasupra ei,dar cu toata supravegherea asta nu sa putut impiedica o foca leopard sa nu o apuce pe doamna de picior si sa o traga in adancuri,nu a sfasiat-o,
dar presiunea ia venit de hac si din cauza asta nu mai avem voie sa facem nimic care sa presupuna intrarea in apa.Si romanii aveau asa de multe idei.... dar am fost total refuzati  :(

Am vazut o foca leopard intr-un film de amator, al unui amic .
Pare draguta si jucausa, blanda si curioasa, dar nu pot neglija forta pe care o inspira : are o gura garnisita bine cu niste dinti fiorosi si un cap cat o vaca !  E greu sa inoti dezinvolt langa asa ceva. :)

pelicanul

Citat din: Florio din Februarie 12, 2013, 10:19:18 AM
Am vazut o foca leopard intr-un film de amator, al unui amic .
Pare draguta si jucausa, blanda si curioasa, dar nu pot neglija forta pe care o inspira : are o gura garnisita bine cu niste dinti fiorosi si un cap cat o vaca !  E greu sa inoti dezinvolt langa asa ceva. :)

E un animal foarte interesant, uite ce scrie pe wikipedia: "The leopard seal is bold, powerful and curious. In the water, there is a fine line between curiosity and predatory behaviour, and it may 'play' with penguins it does not intend to eat. There are also records of leopard seals attacking divers. Paul Nicklen, a National Geographic magazine photographer, captured pictures of a leopard seal bringing live, injured, and then dead penguins to him, possibly in an attempt to teach the photographer how to hunt."
Dar, daca va uitati la filmul in care apare foca descrisa mai sus (http://www.dpreview.com/news/2012/10/18/National-Geographic-Photographer-Paul-Nicklen-surprise-encounter-with-Leopard-Seal-Antarctica) nu pare dragalasa deloc. :)

Intersect

Ca tot veni vorba de mancatul pinguinilor mi-am amintit de baietii care incearca sa refaca drumul facut de Shackleton,nu au mai dat nici un mail :(,inseamna ca sunt pe pozitie si infrunta capriciile Antarcticii nu s-au lasat pagubasi :) am trimis noi un e-mail sa vedem daca raspund.

Intersect

Daca tot veni vorba de Shackleton postez o poza cu mormantul lui de la Grytviken,de fiecare data cand ajungem la vechea statie de sortare a balenelor se tine un discurs la mormantul lui si fiecare lasa cate o sticluta de whisky.
Tot timpul m-am intrebat cine arde sticlutele dupa ce plecam:),vechea baza sa transformat in statie de cercetare.

ss

Rusine, tovarasi! Ati transformat niste sperante ale cercetarii si progresului stiintific in niste alcolisti...  :o

Intersect

Majoritatea sunt englezoi in statie....asa ca nu este prea greu sa intelegi cine le preia...plus
ca mentin si ei aria curata...pacat ca nu ii mai vizitam pana la anul :)

Intersect

Am incheiat in sfarsit semicircum navigation o expeditie plina de surprize...
Plus ramasite ale celebrei curse pentru cucerirea Antarcticii.

Intersect

Intalnirea cu calota glaciara sa intamplat in jur de miezul noptii,fiecare dintre noi cu aparatele pregatite,aflandu-ma pe puntea de comanda il intreb pe unul dintre ofiterii de cart cat mai avem pana
efectiv o vedem afara fiid ceata,imi raspunde ca vreo 10 minute deja au inceput sa reduca la viteza de menevra.
Comandantul nu apuca sa schimbe 2 cuvinte cu noi arunca un ochi pe radar si a innebunit  eram foarte aproape,amandoua motoarele au fost puse in Crash Astern in momentul acela si-a facut aparitia si ditai bucata de gheata,dezastru evitat la limita.
Pozele vorbesc de la sine,nu prea am avut un sentiment placut dar macar am facut ceva poze frumoase:)

Intersect

Baza McMurdo o baza de cercetare a americanilor impreuna cu neo zeelandezii,din pacate baza americana nu a mai fost vizitata anul asta.
Amandoua bazele au cercetatori pentru foarte multe domenii de la meteorologie,biologie marina ,comportamentul animalelor pana la exterminarea rozatoarelor sau iepurilor de pe anumite insule,unde au schimbat in rau ecosistemul.

Intersect

Am sa revin cu poze facute la Cape Evans cu cabana construita pentru expeditia de cucerire a Polului Sud al faimosului explorator Scott,expeditia sa desfasurat in acelasi timp cu cea a lui Roald Amundsen.
Scott alegand ca si animale de povara poneii in locul cainilor fapt ce sa demonstrat a fi gresit fiindca poneii fiind masivi se afundau in zapada si nu puteau sa traga saniile cu provizii,intr-un final poneii fiind abandonati si ei au inceput sa traga saniile,cu mare dificultate au ajuns la Polul Sud dar din pacate in urma lui Amundsen.
Echipajul de expeditie fiind deja demoralizat si epuizat nu au mai reusit sa termine drumul de intoarcere stingandu-se din cauza epuizarii si a conditiilor extreme.
Si-au construit cabane de adapost din 50 in 50 de km,mai aveau 2 km pana la refugiu si implicit scapare cu viata.

bogdanbuciu

multumim George,
rasfoiam forumul cu cafeaua aburind sub nas si am dat peste postarile si pozele de azi. Nu zic mai mult decat ca am citit foaaarte incet :D

Abia asteptam alte poze facute de un coleg de forum cu istoria de la fata locului. Citisem ca unul dintre motivele pentru care R. Scott a ales poneii over caini a fost repulsia "civilizata" fata de obiceiul cainilor de a-si manca fecalele. Dar am revazut pe wikipedia problema si se pare ca s-au bazat atat pe ponei, cat si pe caini, dar si pe sanii cu motor.
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

Intersect

Asa este sa bazat si pe cainii si pe saniile cu motor,dar saniile cu motor nu a apucat sa le foloseasca pentru ca sau stricat iar cainii mi se pare ca trageau doar 2 sanii,incomparabil mai putini ca cei ai lui Amundsen.
Poneii siberieni au murit din cauza frigului si epuizarii,au fost impuscati la inceputul expeditiei Terra Nova.
Pozele arata casa in care in care au stat 3 ani cat timp au terminat de construit toate adaposturile si au planificat fatidica expeditie.