Sf. Gheorghe Delta

Creat de Dan, Februarie 20, 2013, 11:22:40 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Dan

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul si expertiza voastra.
La sfarsitul lui Aprilie-inceputul lui Mai vreau sa merg cu niste prieteni din Elvetia in Delta la Sf. Gheorghe. Venim de la Iasi, traversam cu bacul la Galati si vrem sa ne cazam pt. o noapte si sa lasam masina in parcare la Mahmudia sau Murighiol.
Cunoasteti cumva un hotel bun in zona?
Exista parcare pazita langa port ?
Cu ce se ajunge la Sf. Gheorghe si in cat timp ?
Unde gasesc orarul vapoarelor si tarifele de transport ?
La Sf. Gheorghe voiam sa merg la Green Village, dar nu raspunde nimeni la telefoane.
Aveti alte propuneri de cazare ?
Unde se poate manca bine ? Dar peste ?
Ce se poate vizita in 2 zile si cu ce ?
Prietenii mei au 60 de ani, dar in forma ca noi la 40.
Am nevoie de informatii ca sa planific excuesia in cel mai mic detaliu si sa nu las nimic la intamplare - asa e in Elvetia  ::)

Multumesc anticipat,

Dan

bradutzu

Citat din: Dan din Februarie 20, 2013, 11:22:40 AM
Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul si expertiza voastra.
La sfarsitul lui Aprilie-inceputul lui Mai vreau sa merg cu niste prieteni din Elvetia in Delta la Sf. Gheorghe. Venim de la Iasi, traversam cu bacul la Galati si vrem sa ne cazam pt. o noapte si sa lasam masina in parcare la Mahmudia sau Murighiol.
Cunoasteti cumva un hotel bun in zona?
Exista parcare pazita langa port ?
Cu ce se ajunge la Sf. Gheorghe si in cat timp ?
Unde gasesc orarul vapoarelor si tarifele de transport ?
La Sf. Gheorghe voiam sa merg la Green Village, dar nu raspunde nimeni la telefoane.
Aveti alte propuneri de cazare ?
Unde se poate manca bine ? Dar peste ?
Ce se poate vizita in 2 zile si cu ce ?
Prietenii mei au 60 de ani, dar in forma ca noi la 40.
Am nevoie de informatii ca sa planific excuesia in cel mai mic detaliu si sa nu las nimic la intamplare - asa e in Elvetia  ::)

Multumesc anticipat,

Dan
Salut Dan!
Sa o luam cu inceputul:
Sf de aprilie - inceput de Mai este pohibitie: nu se poate pescui si este si destul de frig deci exclus baie in mare
Activitati posibile: plimbari pe canale, bird waching, sprits si plimbari pe malul marii!
La sf Ghe se poate ajunge cu vaporul sau rapida (catamaranul) din Tulcea sau Mahmudia. parcare pazita in Tulcea exista si este cu plata, in Mahmudia nu stiu. La Murighiol nu este statie ptr Vapor! Iti sugerez sa pleci din Tulcea ptr ca dif de pret este foarte mica Tulcea vs Mahmudia!
Drumul dureaza 4 ore cu vaporul si dpmdv pentru non pescari este mai placuta si mai lina plimbarea cu vaporul care iti permite sa privesti peisajele pana acolo! Cu rapida dureaza parca 2.5 ore! de notat ca pe vapor este si un bic bar de la care puteti servi diverse bauturi! Detalii despre transport gasesti pe http://www.navromdelta.ro/program-nave/!
Peste gasiti in Sf Ghe din belsug si va sugerez sa incercati :storceagul facut de tanti Jeni: 0741 126 183 (este o lipoveanca localnica pe la vreo 65 ani la care se mananca fabulos- noi am mancat chiftelute, ardei umpluti, sarmalute, afumaturi, snitzele, etc toate din peste)- atentie ca tanti Jeni ofera conditii "ca la mamaia la tara", nu recomand cazarea la dumneaei
Storceagul este o ciorba similara cu cea de burta facuta din peste gras: somn. sturion, etc
Plimbarile acolo se pot face doar cu barca si toate pensiunile va vor duce unde doriti plus vor avea propunerile lor!
De vizitat: padurea Letea si caii salbatici, lacurile din zona gen Rosu, Rosulet, eventual o plimbare si pana la Sulina, colonii de pelicani, lebede si pasari salbatice, etc(eu sunt cu pescuitul nu cu plimbarea si am fost in SF Ghe cred ca de 20 ori si nu am vazut macar marea odata)

Daca mai ai si alte intrebari nu ezita sa intrebi!
Sa auzim numai de bine!

Tudor

Consider ca dintre recomandari nu ar trebui sa lipseasca Sacalinul, o zona realmente aparte in peisajul Deltei.
De asemenea, recomand blogul domnului Eugen Cubassa, eugencubassa.wordpress.com. Va ajuta mult sa grabiti plecarea catre Sfantu Gheorghe :)

sorin_mh

Buna Dan,

In primul rand, felicitari pentru decizia ta de a prezenta simpatica domnisoara (pentru mine a fost, este si va fi o domnisoara!) Delta Dunarii prietenilor tai din Elvetia, chiar daca (mai corect ar fi: "mai ales ca" ) acestia sunt flacai tomnatici. Un al doilea rand de felicitari vine, tot din partea mea, pentru faptul ca incepi actiunea in acest moment, stiindu-se faptul ca perioada aleasa va fi destul de "febrila",  avand in vedere evenimentele incluse (1& 2 mai, Pastele, o eventuala mini-vacanta propusa de curand de catre cei care se ocupa de turism)
Eu sunt de prin zona (sa zicem zona bratului Sfantu Gheorghe), dar ca orice bastinas care se respecta, pot spune ca ultima data cand am fost la "Sfantu" era prin anii '80. Deci cunostinte proaspete referitoare la cazarea in Sfantu Gheorghe nu am... :-[
Postez insa, in lipsa altor opinii din partea celor care au fost de curand in zona, din dorinta de a face cateva recomandari:
1. Din ofertele postate pe internet, este clar ca cea mai buna varianta ar fi Green Village. Detalii vei afla in site-ul : http://www.greenvillage.ro/cazare_ro
Nu renunta deci la aceasta varianta (optima, din punctul meu de vedere). Incearca sa ii contactezi si prin intermediul email-ului (scripta manet). Acum este totusi extra-sezon, poate de aici vine si lipsa de reactie a administratorilor.
2. Referitor la transportul naval catre/de la Sfantu Gheorghe, in afara de orarul navelor Navrom din postarea de mai sus, mai sunt alternativele_
- nave rapide, cu plecare din Tulcea, conform site-ului: http://www.naverapide.ro/
- ambarcatiunile Green Village, cu plecare din Murighiol, confor informatiilor din sectiunea Transport a site-ului: http://www.greenvillage.ro/transport2_ro
3. Variante pentru planificarea penultimei etape din itinerariul Iasi-Sfantu Gheorghe (adica Galati/Braila-Tulcea/Mahmudia/Murighiol):
a. cazare o noapte in Galati (sper ca forumistii bastinasi sa iti ofere cele mai bune solutii pentru cazarea in Galati)+o plimbare pe faleza galateana+o cina la un restaurant apropiat de faleza, cu specific marinaresc/forumist  ;D (i-am uitat numele, sper sa ma/ne ajute Vali/galatenii cu numele si localizarea lui); functie de optiunea de transport naval catre Sfantu', se poate vizita si Tulcea, in dimineata urmatoare-in Tulcea urmatoarele obiective sunt de interes: faleza-un alt tip, deosebita de cea din Galati, mai plina de viata si ambarcatiuni; acvariul; monumentul independentei; centrul orasului.
O mica nota referitoare la trecerea Dunarii cu bacul si la segmentul de parcurs catre Tulcea: recomand trecerea cu bacul de la Braila si parcursul Smardan (localitatea de pe malul opus Brailei)-Garvan-Isaccea-Tulcea, deoarece portiunea de drum Bratianu (de pe malul opus Galati-ului)-Garvan nu a fost modernizata si nu e de prezentat elvetienilor; parcursul amintit anterior a fost modernizat cu putin timp in urma (cam 2 ani) si nu este deloc plictisitor (prezinta cel putin 5 ace de par-ce le place elevetienilor  :D, si zone de deal cu vegetatie bogata-in zona apropiata Niculitel-ului, si nu numai..). Pentru calcularea timpului necesar parcursului Galati-Tulcea ar fi datele: Galati-Braila, cam 20 min; trecere Dunare cu bacul, inclusiv perioadele de asteptare, urcare, coborare:cca. 50 min; Smardan-Tulcea: cca. 1,5 ore.
b. O noapte la Tulcea, la hotelul Delta ar fi cel mai frumos (amplasat pe malul Dunarii si pe faleza), cu obiectivele mentionate la punctul anterior. Tulcea este un oras micut, dar simpatic totusi, plin de viata si cu un centru frumos. Parcari: cele de la hoteluri sau cea de langa faleza, din dreptul Casei de Cultura (pazita, cu plata). Din Tulcea se poate incepe parcursul "nautic" catre Sfantu'-nave clasice (Navrom) sau rapide, mentionate anterior.
c. O noapte la Mahmudia, la umatoarele (in ordinea preferintelor mele): 1. Hotel Mon Jardin, amanunte/rezervari la:  http://www.cazaremahmudia.ro/hoteluri-mahmudia/hotel-mon-jardin-174.html ; este amplasat chiar la malul apei (Dunarea , normal ;)) si pe faleza din Mahmudia-daaaa, este faleza si acolo, astepta doar sa o vizitezi; 2. Pensiunea Casa Teo, amanunte la: http://www.cazaremahmudia.ro/case-mahmudia/casa-teo-177.html ; este amplasa tot pe malul Dunarii, la capatul falezei; 3. Pensiunea Casa Lida, amanunte la: http://www.turistinfo.ro/mahmudia/cazare-mahmudia/casa_lida-c42407.html ; este situata intre centrul satului si malul Dunarii si nu va va dezamagi (cel putin eu am fost satisfacut de servicii-nu am mancat acolo, insa).
Obiective de vizitat in Mahmudia/imprejurimi: primul deal (cel dinspre sat, si cel mai inalt) din suita celor 5 (Bes-tepe) care sunt in imediata apropiere si de un unde ai o frumoasa perspectiva asupra unei parti a deltei (se poate vedea si din filmuletul postat la: RECO Mahmudia parte I ) si cateva cazemate din timpul razboiului romano-bulgar; ruinele cetatii Salsovia; zona deltaica Uzlina, cu toata salba de lacuri, japse, balti si canale - daca timpul va va permite, pana la sosirea navei. Voi posta si cateva harti ale Deltei Dunarii (mai vechi sau mai recente), pentru a avea cateva informatii preliminare.
In Mahmudia veti gasi mai multe parcari pazite, cea mai mare fiind cea din dreptul capitaniei, amenajata pe fosta baza sportiva si viitorul aqua-park (mini, ma rog). Toate sunt pe soseaua catre capitanie/ponton acostare nave pasageri, dupa pensiunea Casa Teo. Din Mahmudia puteti lua una din navele Navrom sau rapide (atentie la zilele cand sunt planificate cursele, deoarece programul nu este zilnic-totusi, in acea perioada, avand in vedere ca se asteapta o afluenta de turisti, programul s-ar putea modifica); de asemenea, se poate ajunge rapid la Murighiol (15 min.), pentru a va ambarca intruna din salupele Green Village, daca se va alege aceasta varianta-de cerut relatii referitoare la locul de ambarcare.
d. O noapte la Murighiol; nu pot da decat un link referitor la unitatile de cazare de aici: http://www.turistinfo.ro/murighiol/cazare-hoteluri-vile-pensiuni-murighiol.html; alte informatii referitoare la cazare nu am, "iubirea" mea fiind Mahmudia  :D . Aici ar fi de vizitat, in principal, regiunea deltaica Uzlina (accesul este mai rapid decat din Mahmudia), dar si obiective de interes istoric. Pontonul navrom este in afara satului, Marighiolul nefiind amplasat la malul Dunarii; nu cred ca sunt probleme in a ajunge la ponton, dar nici nu am informatii despre.
O ultima recomandare, in final: daca ati ajuns in Lipovenia, mancati lipoveneste; sunt si feluri de mancare preparate fara peste-spre exemplu, placintele, chiar daca unele vin dinspre bucataria turceasca (o alta recomandare); de baut: tot ceva din Dobrogea, si anume: vinurile din podgoria Niculitel, care este renumita (cel putin in Dobrogea) pentru vinurile clasice rosii si, mai ales, aromatul vin alb  ALIGOTE.
Cam atat.
In rest,

sanatate si succes

Vali

Salut Dan si bun venit pe capcompas.ro.

Ma bucur ca a fost deschis subiectul Sfantu Gheorghe pe forum, fiind in opinia mea personala locul cel mai frumos al Deltei Dunarii, si as spune fara sa exagerez ca pentru mine e locul cel mai frumos din tara. Merg la Sfantu Gheorghe de cand eram mic, pe atunci mergeam cu tata cand avea delegatii ca tehnician piscicol. In fiecare vara ne facem vacanta la mare la Sfantu, unde regasim de fiecare data farmecul sau specific, in ciuda modernizarilor din ultimii ani.

Ce are asa special asezarea asta de la varsarea Dunarii? Spre deosebire de Sulina, care la fel e la varsarea Dunarii, Sfantu si-a pastrat caracterul traditional de sat pescaresc si mini-statiune maritima estivala, fara sa fie afectat de avantul industrializarii socialiste, precum Sulina, unde fierataniile abandonate ale entitatilor economice comuniste inca mai uratesc orasul.

La Sfantu am regasit de fiecare data tihna absoluta, aproape de negasit in ziua de azi. Daca isi aminteste cineva senzatia vacantelor interminabile ale copilariei, o poate regasi cu siguranta la Sfantu. Am fost la Sfantu ori cu vaporul, ori cu barca, am stat ori la cort, ori la gazda (cand aveam copilul mic), ori pe barca (atunci cand eram mai tinerel). Cel mai mult ne-a placut la cort, stateam cate o saptamana la marginea padurii care margineste plaja, ne trezeam si faceam baie in miez de noapte, si eram primii care vedeau rasaritul magnific de la Sfantu, atat de laudat de atata lume. Cand lasam cortul si mergeam cateva ore prin sat, la intoarcere nu ne-a lipsit niciodata nimic.

Faptul ca accesul auto cel mai apropiat e la cateva zeci de km (la Murighiol), a facut ca pana de curand sa nu existe aproape deloc masini in sat, cu exceptia tractorului si a jeep-ului politiei de frontiera. In ultimii ani au mai aparut cateva masini, si din pacate, in spiritul nostru tipic in care adoptam cele mai rele obiceiuri de afara, au aparut ATV-urile cu care unii pur si simplu ara plaja la viteza maxima. Am inteles ca i-au mai linistit totusi, fiindca anul trecut nu i-am vazut deloc.

Una din pasiunile noastre cand ajungem la Sfantu e sa strabatem drumul prin sat si apoi pana la plaja desculti. Strazile din sat nu sunt pavate, asfaltate sau batatorite, ci pur si simplu pe jos e nisipul grindului pe care e asezata localitatea. Astfel ca dimineata strabatem drumul pana la mare pe jos, si doar uneori luam la intoarcerea de la pranz "trocariciul", adica tractorasul care transporta turistii, doar pentru copil.

Plaja din Sfantu are un nisip foarte fin, si e lipsita complet de "binefacerile" civilizatiei, avand doar cateva cosuri de gunoi si o rulota unde se vand dulciuri si bauturi, la preturi obisnuite. Apa marii, chiar daca e amestecata cu apa Dunarii, e foarte buna pentru baie, fundul apei coboara progresiv pana la vreun metru, apoi urca de vreo 2 ori pana la niste praguri cu apa foarte mica, 20-30 cm. Dincolo de praguri apa se adanceste, deci pana in praguri adancimea e foarte buna pentru copii sau pentru cei care nu sunt buni inotatori. De obicei nu sunt valuri mari, decat in caz de vant puternic, asa ca in cea mai mare parte a timpului apa e perfecta pentru baie.

Pana acum am scris despre partea estivala pe care o preferam noi, anume plaja si baia la mare. Luna mai e considerata totusi extrasezon, deci apa e cam rece pentru baie, cu toate ca stim ca exista temerari care fac baie si atunci fara probleme. Noi anul trecut am facut baie ultima oara la sfarsitul lui septembrie, apa era excelenta, si chiar ne parea rau ca n-am revenit si in octombrie, fiindca am inteles ca s-a mai putut face baie. Singura perioada oarecum neplacuta pentru noi a fost in timpul lunii iunie, cand taunii Deltei sunt la apogeul activitatii, si sunt destul de nesuferiti, dar stim sa ne protejam de ei.

Am fost de multe ori si in afara sezonului, iar atunci se poate gasi la Sfantu tihna cea mai desavarsita, cand turistii ori inca n-au venit, ori au plecat. Cu toate astea, pentru noi Sfantu este in primul rand plaja si baie in mare, deci preferam lunile de vara, sau si mai bine luna septembrie, cand nu mai e canicula, apa e calda, iar turistii mult mai rari.

Pentru o excursie in extrasezon, cel mai bine ar fi sa mergeti ori la o pensiune, ori chiar la o gazda, sa mancati specific locului (in perioada respectiva inca e scrumbia la putere :) ), si sa faceti cateva trasee cu barca prin imprejurimi. Despre Green Village nu am o parere buna, nu le-am calcat pragul si ma bucur pentru asta, dar cunosc destula lume care si-a luat teapa, cel putin dpdv al mesei. Adica preturi astronomice si mancare de calitate inferioara. Treaba asta e raspandita la noi in Delta cand e vorba de ofertanti "cu staif", vezi cazul Portita. Se poate manca mult mai bine si ieftin la oameni acasa, si chiar si in cazul cazarii deseori e preferabil sa se stea la om acasa. Cu ocazia asta se poate simti mai bine pulsul vietii la marginea lumii, decat sa se stea la toanele ospatarilor sau administratorilor de spatii de cazare. Noi asa am facut, si nu ne-a parut rau.

Sunt inca multe de povestit, plus imagini si filme de adaugat, dar le voi adauga la un post ulterior, acum am facut doar un fel de introducere :). Ma bucur ca ati ales aceasta destinatie, si va doresc un sejur excelent, cum avem si noi de fiecare data cand mergem acolo, de unde ne intoarcem intineriti cu cativa ani. Chiar vorbeam cu consoarta de mai multe ori de ce nu ne-am fi stabilit acolo, sa ne ocupam de turism si marangozerie, dar am ajuns la concluzia ca locul acela e mult prea frumos ca sa ducem o existenta cotidiana si sa-i pierdem  ineditul, asa ca l-am pastrat doar ca loc de petrecere a vacantei. In opinia mea e cel mai frumos loc al tarii, si va ramane inca multa vreme asa, chiar daca s-au mai inmultit expresiile opulentei. Tocmai asta e avantajul acestui colt de rai, toata lumea isi gaseste locul aici, si familistul obisnuit, si lumea cu bani, dar si hipiotii care cauta capatul de lume mult visat.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

monica.lidia

Buna seara Dan,
Tocmai am citit postul consortului (Vali) si m-a cuprins melancolia...as vrea sa vina caldura mai repede, pentru ca mi-e tare dor de Sfantu...
Stiu ca din ce-a scris el razbate hipiotul, salbaticul, dar sa stii ca Sfantu' nu e numai asta...eu sunt un soarec corporatist, scufundat in lupte zilnice pentru target-uri de nimic si caut linistea cum se cauta apa in desert...
Sa sfarsim insa cu patetismele, concret in vara lui 2008 noi doi si fiica noastra de 8-9 luni ne gaseam in imprejurimile Brasovului incercand sa vizitam
Cetatile Taranesti de la Prejmer si Harman. La una din locatii am observat o rulota cu numere de Franta si cum amandoi suntem vorbitori de franceza, am abordat cuplul aflat acolo. Am facut cunostinta cu 2 francezi incantatori, in jurul varstei 55-60 ani, Jean Louis si Mathilde din Valence sur Rhone. Cei doi erau pasionati de calatorii, preparasera rulota special pentru asta (camping-car), si in fiecare vara bateau Europa pe un traseu dinainte stabilit. In vara aceea erau pe lista lor Romania si Bulgaria. Francezul era foarte haios, avea o carticica, pe care ne-a spus ca a cautat-o mult, in care avea trecut la punct si virgula, unde sa mearga, ce sa viziteze, la ce restaurant sa manance si unde sa se cazeze. Cand l-am intalnit noi, in mijloc de iulie, avea nefericita intentie sa plece spre Bucuresti ca sa viziteze Casa Poporului (asa scria in carte).
Cat am stat la masa, in taverna din Brasov scrisa in cartea lui, i-am amestecat ideile, l-am luat cu masina si nevasta la Galati unde am stat o noapte si a doua zi de dimineatza am pornit spre Mahmudia.
Am luat vaporul, cu o strangere de inima, pentru ca era arhiplin si apoi sa fim sinceri, arata tot ca acum 50 de ani cand a fost construit. Dar oaspetii nostrii au imbratisat aceasta calatorie cu tot sufletul, nu aveau timp sa vada vaporul din cauza peisajului. Cum era foarte aglomerat, era plina inclusiv puntea de comanda, din locul lor, de langa timonerie francezii scrutau tot peisajul deltaic intins pana la orizont.
La un moment dat ea s-a uitat zambit spre el si i-a spus :"Jean Louis de cand te rog sa ma duci intr-o croaziera, nu credeam ca va fi in Romania, in Delta".
Ca sa scurtez, am fost cazati la tanti la care mergem mereu, si desi e casa batraneasca are tot confortul, inclusiv apa calda curenta si baie in  casa. Tot la tanti am mancat, mancare inegalabila si unica, cum numai la Sfantu gasesti, iar francezii nu se mai saturau. Complimentul suprem l-am primit cand ne-au spus ca asa era la Saint Tropez in anii tineretii lor si cand ne-au spus ca nu credeau ca mai exista asa o zona de litoral.
Din punctul meu de vedere ai facut cea mai buna alegere pentru cunostintele tale pentru ca Sfantu e ceva ce nu gasesti in alta parte. De turism de masa, de lux sau all inclusive lumea e satula. Sunt sigura ca le va placea si vor dori sa revina. Distractie placuta.
Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat.

Mihaif99

Sa mai adaug.
In portul nou, au niste pontoane superbe, unde te poti lega fara problema cu barci de pina la 24 picioare probabil. Nu mi-a venit sa cred ca facilitati superbe exista in acest port nou.

Florio

Si mai mari de 24 picioare, Mihai . Pescajul si spatiu permit asta. Am vazut si vaporas de calatori , de 12 m , legat la ponton alaturi de barca mea.

Aprecierile mele tuturor ce au postat mai sus , in special lui  Sorin, Vali si Monicai . Am devorat informatiile unora si am rezonat cu ideile altora :)

Mihaif99

Citat din: Florio din Februarie 22, 2013, 04:36:05 PM
Si mai mari de 24 picioare, Mihai . Pescajul si spatiu permit asta. Am vazut si vaporas de calatori , de 12 m , legat la ponton alaturi de barca mea.
.......

Asta aspeptam sa confirmi. Cai Intra Mac-ul 26 cu totul pe linga pontonul doc-ului din portul nou. Mersi.

bradutzu

in toamna am fost la Sf Ghe si acolo m-am intalmit cu un prieten care are o barca glisoare de 14 m care a intrat fara probleme in port! a venit de la Constanta pe mare cu ea!
Salutari
Sa auzim numai de bine!

neo

CitatPentru o excursie in extrasezon, cel mai bine ar fi sa mergeti ori la o pensiune, ori chiar la o gazda, sa mancati specific locului
............Probabil este tirziu dar,daca inca nu v-ati hotarit,poate ar fi bine sa prindeti acolo perioada  5-6 mai. Pe 6 se serbeaza Sf. Gheorghe,hramul bisericii si ziua localitatii. In curtea bisericii se intind mesele si toata lumea este invitata sa sarbatoreasca. Aveti ocazia sa mincati,printre altele celebrul storceac, care este din ce mai rar,iar seara sa participati la serbarea organizata de primarie. Asta dupa ziua de 5 mai cind este Pastele si toti pun pe masa ce au mai bun. Dar nu cred ca 2 zile  sint suficiente si pentru a vedea din barca toate locurile minunate din zona. Orice ati alege,va doresc vacanta placuta!
[li][/li]
[li][/li]
[/list]]http://www.youtube.com/watch?v=OdN1LCciFN0

[/url]                         

sahlean

Salutare tuturor,

Cam pe la jumatatea lunii august intentionez sa merg 1 saptamana la Sf. Gheorghe impreuna cu sotia.
Imi poate cineva recomanda vreo pensiune / gazda unde sa ne putem simti bine? Ne intereseaza mai mult ospitalitatea si priceperea in ale bucatariei decat conditiile de 5stele - evident un minim necesar ar trebui sa existe (curatenie, baie in camera, apa calda, tv). Am tot citit povesti frumoase, dar fara prea multe detalii locative.

Multumesc.

Vali

Salut si bun venit pe forum. Incearca un telefon la Diţa Condrat, ti-am trimis numarul pe privat. In august insa e posibil sa fie ocupat, e foarte cautata, deci cel mai bine suni de acum. Are cam toate conditiile pe care le-ai scris. Noi mergem de multa vreme, si de fiecare data a fost excelent. Pretul e de 60 sau 65 lei/ persoana/zi, cazare si 2 mese excelente de peste.

Ca pensiune, ar fi varianta Delta Marina, cu toate ca la fel e posibil sa fie deja rezervate locurile in august. E pe malul Dunarii, cazarea si masa sunt acceptabile la bani, si calitative. Posibil insa ca seara sa fie zgomot de la restaurantul de la parter, din cauza asta noi am evitat-o. La fel e zgomot la camping, nu prea poti dormi, au acolo terasa, discoteca, si vine mult tineret fara somn, care a schimbat Costinestiul si Vama cu Sfantu :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

sahlean


Dragos

Salutare!
As vrea sa merg cateva zile la sfantu.in principiu as vrea sa dorm pe barca,dar sunt interesat de locuri in care as putea sa mananc peste preparat traditional si bun.in noul port turistic gasesc locuri pentru a trage barca?daca vreau sa merg la plaje cu barca,se poate?dupa cum stiu sunt dune de nisip.ce pot vizita?astept cu interes raspunsurile voastre si orice alte sugestii.