Salut @bustanson, nu tot ce spun cei de la Polydis e valabil, dintr-un motiv foarte simplu: ei nu lucreaza direct cu materialele pe care le vand, eu da

. Asa ca intotdeauna ma informez din surse verificate, si concluziile le trag doar dupa ce aplic in practica informatiile obtinute.
Ce spune Polydis e partial adevarat, dar numai intr-un sens: poliesterul nu e compatibil cu epoxy, dar epoxy e perfect compatibil cu poliesterul. Deci nu se aplica rasina poliesterica pe epoxy polimerizat (prin exceptie se poate totusi in anumite conditii), dar se poate aplica fara probleme rasina epoxidica pe poliesterul polimerizat, aderenta fiind foarte buna.
Am folosit de multe ori solutia asta, cu rezultate excelente, mai ales ca e inevitabil sa folosesti si lemn la o lucrare de calitate, cand vrei sa obtii o constructie solida, dar si usoara. Ultima lucrare importanta de tipul asta a fost reparatia capitala a Pupezicii lui Bogdan, unde toata structura oglinzii, paiolului si toate amenajarile au fost facute in lemn cu epoxy, pe o barca din poliester. Iar faptul ca avem saptamanal update-uri la Ghidul Deltei Dunarii ne arata ca lucrarea a fost facuta bine.
Intr-adevar e mai bine sa discutam fata in fata daca avem ocazia, sau macar la telefon, fiindca sunt foarte multe de povestit, iar comunicarea pe forum are si ea limitele ei. Asa ca ramane sa tinem legatura, eu sunt permanent tot aici. Spor la cabinat barcuta, si sa ne auzim cat de curand.
Later Edit: Ca sa nu mai spun ca la toate barcile din fibra si poliester, tratamentul anti-osmoza se face exclusiv cu epoxy

.