scanare forme

Creat de daves_32, Ianuarie 29, 2012, 03:23:46 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

daves_32

Am acasa o forma foarte frumoasa de navomodel pe care as vrea sa-l construiesc dar la o scara mai mare.
Stie cineva cum as putea sa fac asta?Se poate scana sau exista alta metoda mai buna?
Un desen aproximativ am facut eu dar vreau ceva mai exact.

Vali

Cand eram mic am facut de cateva ori in felul urmator:
Am trasat cu carioca repere la distante egale pe corpul modelului, apoi am venit cu sabloane din carton in dreptul fiecarui reper. Am taiat sabloanele pana s-au potrivit pe forma modelului, apoi dupa forma sabloanelor am facut un plan de forme aproximativ, pe care l-am balansat, l-am marit, si am facut modelul mai mare.

Am mai vazut undeva pe net cum a facut cineva altfel: a trasat pe exteriorul modelului cu marker gros coaste la distante egale, apoi a facut cate o poza din prova si din pupa. Din poza marita a obtinut planul de forme aproximativ, pe care l-a importat intr-un soft 3d si l-a balansat pana a obtinut forma dorita.

Ma gandesc totusi ca pentru precizie poate ar fi bine in cazul tau sa gasesti un plan de forme asemanator cu modelul pe care-l ai deja, si sa-l derivezi la dimensiunea dorita. Mai ales ca azi se gasesc planuri de forme de orice culoare.

Hope this helps :)
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

aleks

La dimensiunea aia merge foarte bine o scula folosita in industrie, dar pe care o gasiti usor la magazine gen Bricostore: e o bara de 5 cm grosime, rectangulara, din plastic, prin care trec perpendicular cateva zeci de riglete ca niste lame, culisante. O pui pe model, impingi de bara din mijloc, pana se muleaza rigletele pe obiect si ai obtinut conturul modelului. Costa vreo 20 de lei treaba...

bustanson

Ai putea da mai multe detalii despre "dispozitivul: de la Brico?

CITYLINK

daca ai proiectul machetei actuale, fa un desen 3D dupa ea apoi o maresti la ce cota vrei dupa care poti scoate fiecare piesa la imprimanta si le trasezi pe placaj