Legislatie pescuit

Creat de Florio, Martie 17, 2013, 10:59:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

drmarius

Nu stiu daca s-a mai discutat dar am mai vorbit cu pescari si nu au auzit de urmatorul ordin. 

Ordinul 148/16.05.2017 publicat in Monitorul Oficial.

...............

,,Art. 1. — (1) Se interzice pescuitul comercial si recreativ pe timpul noptii intre orele 22,00—6,00 a oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice vii pe Dunare si bratele sale de la Calarasi km 366 pana la gurile de varsare ale Dunarii, in Delta Dunarii si pe lacurile de acumulare de pe raul Olt.

Art. II. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale,
Petre Daea

siad

Este cat se poate de real si de intrat in vigoare.
Se interzice ORICE fel de pescuit intre orele 22:00 si 06:00 pentru combaterea braconajului.

Thor

Nu se interzice ,,orice fel de pescuit"! Ordinul precizeaza: ,,Se interzice pescuitul comercial si recreativ pe timpul noptii intre orele 22,00—6,00 a oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice vii...". Deci vietuitoarele moarte pot fi pescuite! Prinzi peștele, îl omori și când vine controlul îi explici că l-ai pescuit mort.  :) :) :) :) :) :) Exprimări aberante în legislația noastră.

siad

Citat din: Thor din Iunie 09, 2017, 03:04:14 PM
specii de pesti si alte vietuitoare acvatice vii...". 

Deci daca-l curentez pana-si da Duhul,il pot urca in barca dar daca nu,il tin de nas pana nu mai ies bolboci,si pe urma il arunc in juvelnic. :D ;)

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

noris

In publicarea in MO din 22 Iunie a ordinului 191 din 12 Iunie (2017) se foloseste doar sintagma pescuit comercial. Deci se pare ca pescuitul recreativ/sportiv in timpul noptii e permis.

Alex1958

Salut,
Romania e Absurdistan? Rasuns: DA!
In Dunare exista pescari care pescuiesc cu vintire. Dupa capu' tolomacilor alora de la MADR pescarul "comercial", care este de fapt profesionist, ar trebui sa-si adune vintirul si sa-l bage din nou dimineata. Dar pescuitul cu vintir tocmai pe asta se bazeaza...
De fapt ar fi trebuit interzisa deplasarea barcilor de pescuit recreativ si comercial.
Curentarii, dupa ce dau socul electric, se deplaseaza pe cursul apei cautand pestii ametiti pe suprafata apei. Recunosti dupa miscarea pe apa ce fac dansii. Daca pe astia ii vizau cu ordinal atunci in sensul asta trebuia scrisa legea, nu otova. Dar asa-i la noi, "haideti sa haidem, tovarasi!"
Am fost 3 zile pe Chilia. Si Raduta interzice pescuitul noaptea. Nu m-a intrebat nimeni de sanatate, dar nici n-am avut actiune noaptea.

noris

Citat din: Alex1958 din Iulie 03, 2017, 10:41:34 AM
Am fost 3 zile pe Chilia. Si Raduta interzice pescuitul noaptea. Nu m-a intrebat nimeni de sanatate, dar nici n-am avut actiune noaptea.

Cum e apa? Ceva ciortan?

Alex1958

Aici este pe legislatie, vezi comentariul meu la 
Pescuitul, boala grea!

siad

Nu cred ca era o solutie sa interzica deplasarea barcilor pe timp de noapte.Urma sa interzica si deplasarea masinilor pentru a aboli pe cei cu "ia-ma nene" si de aici urmau:trenurile ca sa nu mai mergi cu nasul,tirurile ca sa nu mai treaca sirienii ilegal vamile s.a.m.d.

Consider ca este corecta abordarea cu pescuitul comercial dar si recreativ din urmatoarele puncte de vedere:

-daca esti electrician,instalatia o poti arunca imediat peste bord,in schimb pestele poti sustine ca l-ai prins la lanseta(si ar fi legal).Daca-ti iau prada de cateva ori si-ti mai frig si o amenda,poate te reprofilezi.
-daca dai din barca sau de pe mal,poti respecta regula cu interzis dupa ora 22:00 la fel de bine cum practici cath&release.
-daca ma suna sotia la ora 01:00 ca s-a inundat sau daca Doamne fereste ma suna un vecin sa-mi spuna ca-mi largeste unu pijamalele p'acasa,cum sa-mi interzici sa plec noaptea sa opresc inundatia (in ambele cazuri)   ::)

bradutzu

pentru ce mai am barca inmatriculata, cu permis de navigatie, cu lumini de navigatie si inca cate si mai cate daca imi interzici deplasarea?
pai mult de atat niste idioti de la primarie au decis ca este barca de agrement..................nu de pescuit asa ca vreau sa fac agrement sub clar de luna.....
nu ma luati in seamna dar am cam obosit sa tot aud cum ca trebuie sa punem restrictii ca sa nu se mai braconeze.
trebuie ca bugetarii platiti sa opreasca braconajul sa isi faca treaba. Nici bugetari in plus nu mai vreau.......nu pentru ca am ceva cu ei ci doar ca nu ne mai permitem sa finantam mai multi (bugetari) de cat avem........!

Sa auzim numai de bine!

Alex1958

In regulamentul de circulatie cu barcile in RBDD se mentioneaza obligativitatea ca fiecare barca sa aiba GPS.
E vechi de doi ani! V-a cerut cineva GPS cand ati luat permisul de access in RBDD?
Cum spuneam, haideti sa haidem!
Cu tehnica de azi e suficient sa monitorizezi deplasarea unei barci si vei stii ce face. Daca ai "inundatie" clar te duci din locul X la un debarcader. Daca faci "agrement" nocturn te deplasezi tare sau lent sau stai potolit sub o salcie...
Daca dai la curent miscarea e foarte clara pentru unii cu ochi format. Toata treaba este sa vrei sa faci ceva.
Iar la cata politie, de tot soiul, e deja incadrata in sistem, poate sa preia fara probleme monitorizarea.
De fapt pe granite cu Ucraina aceasta monitorizare se face deja cu EDAS-ul, de aceea acolo electrificarea se face cu voie de la PF.
Stati linistiti, toate zavera este ca la o adica sa zica niste "responsabili" domnule noi am incercat, uite aia si aia!
Daca nu s-a "implementat" sau n-a fost "eficient" nu e vina mea.
Problema este ca, dand astfel de reglementari, le dai unora care pot face usor abuzuri o justificare ca sa-ti faca zile fripte tie, pescarul recreativ, nu braconierilor caci cu aia sunt pe o mana.

mariusbig

E doar proiectul propus anul trecut. Sunt curios cand va apare varianta finala ..... vedem daca mergem in delta sa facem o ciorba pe malul apei cu ce prindem sau venim cu pestele de la Metro .....

bradutzu

trebuie sa apara in curand caci stiuca se pregateste deja sa depuna....
Sa auzim numai de bine!