Lacul Saun, judetul Tulcea

Creat de monica.lidia, Mai 07, 2011, 11:42:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

monica.lidia

Buna seara iubitorilor de ape,
Dupa un inceput eroic al sezonului pe apa (1mai la Brates), astazi, in ciuda prognozelor pesimiste, am comis-o din nou. Destinatia a fost intr-o locatie in Delta dinaintea Deltei, un lac din salba de lacuri adiacente Dunarii, premergatoare zonei Tulcea, lacul Saun. Organizarea a fost facuta din timpul saptamanii, ocazia importanta (am avut 2 aniversati cu noi, sa le dea Dumnezeu tot binele din lume). In ciuda ploilor anuntate insistent toata saptamana, subsemnata a declarat sus si tare ca renunta la plimbare doar in caz de ploaie torentiala. Formula a fost Razvan + partenera + mama partenerei, eu + partener. Pentru ca urmeaza o saptamana grea pentru mine, compensatia divina pe care am primit-o a fost o zi superba de mai (luna mea preferata), cu cer variabil (80% din timp senin) si un vanticel numai bun de stat pe apa.

Cel mai frumos a fost ca locul a fost aproape pustiu (doar 2 pescari localnici rataciti), in schimb arhiplin de pasari specifice Deltei. Spre deosebire de Delta insa, unde e plin de gunoaie, barci cu motor, pescari unditari etc, aici totul era curat si linistit. Abia asteptam tura viitoare ;).
Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat.

stavride

O fi bine? :) Ai grija Lidia, s-ar putea sa te obisnuiesti :).
Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

monica.lidia

Si ce obisnuita placuta ;D, decat obisnuitza cu munca >:(...
Oricum sper ca de acum incolo sa ne vedem cat mai multi pe apa..in programul meu urmatoarea iesire se anunta la tabara de la Jurilofca (sper ca pana atunci canoea la care lucrez sa fie gata si firma sa imi dea o pauza cu delegatiile).
Noapte buna
Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat.

PB

Frumoase poze.Luam si noi un strop din atmosfera lor pana ne punem barcile noastre la apa.

Betto

Adaug si eu cateva fotografii din zona mea de pescuit Balta Saon. 45°13'43.27" N/ 28°34'01.28" E, in triunghiul Manastirea Saon - Parches - Dunare, intre Isaccea si Somova, Judetul Tulcea.

Gabytzu

Se poate ajuge si cu barca la manastirea saon ? 

Multumesc,

ziuamarinei

Frumoase poze si pesajul superb, un preambul al primaverii care cred ca a si sosit.

Citat din: Gabytzu din Februarie 10, 2016, 11:04:05 PM
Se poate ajuge si cu barca la manastirea saon ? 

Multumesc,

Din cate stiu eu intrari din Dunare in complexul de la Somova-Parches exista dar sunt blocate, cu barca ai acces la acest complex de lacuri daca o dai la apa undeva pe malurile respectivelor balti.

Prin '92 la inceput de iarna, excitati inca de niste capturi deosebite de stiuca de prin Delta hotaram doi disperati sa incercam un pescuit la stiuca chiar pe lacul din fata manastirii. Mai mult circulau zvonuri ca se prinde dar trebuie barca.
Cum nu aveam pe atunci nici un obiect plutitor in dotare mai stoarcem la un pahar de vorba niste informatii de la cineva care a fost prin zona si aflam ca manastirea are in dotare o BARCA!!!! Uraaaa.... Normal ca a doua zi pe la 6:30 dimineata, pe intuneric, intram in incinta manastirii si bateam la usi ca disperatii sa ne dea cineva o barca.
Dupa ce am dat alarma si am trezit toata manastirea iese o maicuta dintr-o chilie si ne spune ca mai bine sa o intrebam de barca pe maicuta pescar ca ea are in grija barca manastirii. Bun si sarumana si Doame ajuta si pupa mana si o cruce, cu care dadea spre noi, sa ne spuna maicuta cum dam de pescareasa.
Pana la urma ne lamurim unde avea chilia si curajosi batem la usa. Nimic.
Noi dezamagiti stand in pragul usii ne uitam spre o carare care ducea spre lac si intrezarim prin lumina diminetii o silueta de barbat in pufoiaca cu caciula ruseasca, cizme sold care cara in spate un maldar de vintire.
Nu stam pe ganduri si dai glas spre om: "Bre nene, aloo bre nu stii pe unde e maicuta pescar ca avem o treaba cu ea?"
Silueta se opreste, se uita la noi arunca vintirele de zici ca erau furate si fuga spre balta. Noi dupa el vanosi: " Stai bre ca nu-ti facem nimic stai sa-ti spunem ceva."
Ma uit la amicul meu, vad si pe fata lui nedumerire si-l intreb: "Bai ala e tampit ce dracu fuge asa?". Alergam si noi dupa el pana la malul baltii, caciulatul cade in genunchi si incepe o serie de Doamne iarta de nu stiam ce sa facem. Cine credeti ca era? Maicuta pescar care se intorcea de la vintire din balta si baga scuze la greu ca e rusine mare ca am vazut-o in haine barbatesti ca nu e voie. Noi incercam sa dregem busuiocul si ii tot spuneam ca suntem pescari si noi si intelegem, ca asa e la pescuit maicuta, ca nu poti in sutana sa bagi vintire, ca ne iarta Barbosu' si tot felul de vorbe dulci sa putem ajunge la subiectul barcii care ne ardea pe noi.
Am depasit totusi momentul jenant si printre doua pupaturi de maini si cruci bagate la malul apei i-am luat lotca maicutei si tiva la pescuiala.
Acum nu mai conteaza pescuitul, dar nu stiu cine ne-a deschis cartea si ne-a afurisit, dar la intoarcere am tras la o singura rama trei ore din cauza vantului travers. Mai mult am prins si o lapovita de ne-a iesit pe nas aventura.
Oricum zona e foarte frumoasa, merita vizitata.

Gabytzu

Sclipici

Acum 2 ani, tot cam pe vremea asta, am fost la Saon sa ne "cazam" la cort, pe mal.
N-am reusit sa gasim un loc bun, apa era mare si , in final, am ajuns in padure la Luncavita, cu barca cu tot! :)
Are cineva idee cam pe unde se poate campa pe malul lacului Saon?
Am incercat la manastire, dar eram prea multi si locu-i stramt pe mal, in curte.

Vali

Salut, ti-am trimis pm. Distractie placuta :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau