ai prioritate si daca esti pe tron?

Creat de calin1967, Decembrie 14, 2016, 01:33:54 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: calin1967 din Decembrie 14, 2016, 01:33:54 AM
http://gcaptain.com/caught-on-camera-clueless-boater-crashes-into-washington-state-ferry/

In caz de manevra nesupravegheata, au prioritate doar cei ce fac sex, toarna filme xxx sau sunt mahmuri dupa noaptea anterioara. Astea cer timp.
Pe tron COLREG-ul prevede sa te descurci contra cronometru :)

pelicanul

Exista regula nr 3, paragraful "f) nava care nu este stapina pe manevra sa" sau "g) nava cu capacitate de manevra redusa". Pentru asta trebuie sa ridici la catarg doua bule negre pe timp de zi sau doua lumini rosii pe timp de noapte, conform regulii 27.
Exista insa si regulile 5 si 6 privitoare la veghe si viteza de siguranta. Deci chiar daca ridici doua bule negre este indicat sa reduci viteza, sa te bagi "in stuf" si sa fii cu un ochi pe AIS atunci cind te duci la buda.
In cazul filmuletului se aplica perfect zicala romaneasca: "Asta dupa ce ca-i prost mai face si-n carare!"  :)

calin1967

Se pune problema despre feribot, nu despre salupa, care venea din tribord si avea prioritate daca feribotul nu avea capacitatea de manevra redusa, indiferent daca era cineva la timona sau nu... e ca si cum o domnisoara ar conduce o masina pe un drum cu prioritate si deodata ar avea chef sa ii faca o placere orala domnului din dreapta in timpul mersului si s-ar ciocni cu o masina de politie care vine de pe un drum fara prioritate, dar n-are girofarul pus.

Vali

Atentie Calin: ce se vede in filmulet e pupa feribotului. Deci cruiserul Nap Tyme i-a venit din babord. In filmuletul din josul paginii din link, gcaptain explica in detaliu care e treaba cu prioritatea, cine a gresit si de ce.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

sebba

Caline, domnul din dreapta domnișoarei trebuie să stea de veghe... Măcar atât... :D

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

pelicanul

Daca "Nap Tyme" venea din pupa, inseamna ca e depasire (regula 13) si atunci feribotul avea prioritate.
Oricum ar fi fost situatia, exista si regula 2 care spune ca, chiar daca torni un film XXX si ai cele doua "bule" ridicate la "catarg", nu esti scutit de aplicarea "oricăror măsuri de prevedere cerute de practica obişnuită a
navigatorilor"...  ;D

calin1967

Citat din: sebba din Decembrie 15, 2016, 09:18:12 AM
Caline, domnul din dreapta domnișoarei trebuie să stea de veghe... Măcar atât... :D

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

usor de spus...