Simple Machines Forum

Creat de Vali, Aprilie 16, 2011, 11:33:17 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

stavride

Sau se poate face OBLIGATORIU regula sa te prezinti pe pagina dedicata. Cine esti ce vrei si incotro mergi :). Daca fiecare dintre noi semnalam aceste probleme, poate ca ii va fi usor lui Vali sa tine forumul curat. Este o munca foarte grea sa faci ,,curat,, dupa fiecare postare, sa fii atent la toate/toti cate se scriu si inscriu. Fiti vigilenti, dusmanul lucreaza :).

PS Vali, NU iti cere scuze. Observatiile sun facute cu buna intentie, nu ma deranjeaza daca nici pe tine nu te deranjeza. Daca mai vad ceva, spun :).
Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

Vali

Salut baieti si multumesc :). Vizavi de spammeri, sunt cu "bunghiu" pe ei :D, de obicei multi se inregistreaza si abia dupa un timp incep sa "infecteze", dar asta de azi a intrat "direct in paine" :P. Oricum, eu stau online continuu, si in vreo pauza de la traforaj mai arunc un ochi. Chiar daca mai scapa vreunu', il matrasesc repede ;).
Mai avem un user ciudat pe care l-am acceptat - queenmartagota, e un site romanesc, i-am trimis pe mail un mesaj de bun venit, cu rugamintea sa evite spamul.

Razvan, vizavi de prezentare cred ca e mai bine sa nu fie obligatorie, fiindca de obicei lumea vine din placere, si cei care stau mai slabut la capitolul politete oricum in timp se vor segrega (cine incalca totusi regulile, n-are scapare). Cel mai important e ca ne stim intre noi majoritatea, avem un limbaj comun si interese convergente, si in plus avem o experienta neplacuta in urma vizavi de personaje nepoliticoase, care sigur nu se va mai repeta.

Am ramas dator cu rezolvarea problemelor despre care mi-ai spus, din pacate timpul meu e foarte limitat de cand a dat caldura, insa cat pot de repede voi pune topicul de intalniri si cel cu "barca sau flota mea" :).
Logo-ul actual este opera lui jupan Orafaz, caruia ii multumesc si il rog sa nu ma fugareasca tare ca am spus-o abia acum ;D. Mai trebuie sa leg niste linkuri de logo etc, sa fie navigarea mai usoara, iar in timp sa fac pagina principala a site-ului capcompas.ro .
Iar eu personal mai am niste mici nemultumiri vizavi de forum:
-tema actuala e cam anosta, am sa incerc sa pun ceva mai atractiv
-inca n-am rezolvat cu diacriticele, am sa iau legatura cu tipul de la hosting, el e doctor ;).
-ar fi mare nevoie de optiunea "posturi de azi", adica ultimele 24 de ore, organizate cronologic dupa topicuri, si nu numai dupa mesajul integral ca acum.

Vizavi de avatare si atasamente, in prezent dimensiunea la avatar e de 130x130, iar la poze de 1024 pe 768, maxim 8 poze pe postare (daca credeti ca mai trebuie, sa-mi spuneti). Eu de obicei uploadez pozele pe www.photobucket.com , apoi pun direct linkul cu tag-ul [img] (a 2-a pictograma de deasupra smilies), si apare poza in marime integrala, si in felul asta se face si economie de spatiu, dar si de trafic. Asta nu e o regula, insa e o cale de a imbunatati rapiditatea navigarii si vizualizarii pozelor, economisindu-se si resursele de hosting.

Daca mai sunt probleme sau observatii, sunt aici in permanenta ;). Am fugit la treaba, ne citim din nou foarte curand.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stavride

Vali,
Ar fi util ca atunci cand te inscrii sa ai un minimum de ... nu stiu cum sa spun sa nu se supere oamenii pe mine .... si sa completezi ,,putine,, date personale. Sex, locatie, si ce mai consideri tu ca este ok. In felul asta poate evitam inscrierile ,,userilor,, fantoma. Eventual sa existe campuri obligatorii de completat. Poate ca cei dintre noi care mai frecventeaza si alte forumuri au idei mai bune de a preintampina eventuala poluare a forumului cu ,,spamagii,,.

PS am vazut alta fantoma - de aceea m-am ,,revoltat,, iar :)

Zi buna
Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

Vali

Salut Razvan, tot ce pot face in momentul de fata pentru evitarea inregistrarilor de useri-fantoma este activarea dupa primirea mailului de confirmare. Mai am de stat pe forumul celor de la SMF, sa mai gasesc solutii la problemele actuale, vad ca de la hosting nici un raspuns. Oricum, pe Fantomas il pandesc de aseara, de cand s-a inregistrat ;), la cea mai mica neregula, "selavi" :). A parcurs si el etapele de inregistrare, sa vedem ce are de gand  :P.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

Salutare tuturor, după cum am constatat azi, avem diacritice, singura problemă fiind că mesajele vechi (de până azi) nu se văd cu diacritice, şi trebuie modificate manual, sper să-mi găsesc timpul să le editez. Eu de obicei scriu fără diacritice, din obişnuinţă, dar când consider că e ceva mai important, îmi găsesc timp şi scriu cu diacritice  :).

Am mai creat o secţiune la categoria -Pe ape-, numită -Întâlniri, împrieteniri, pe ape şi nu numai-, unde am mutat discuţiile specifice care s-au deschis la -Cafenea-. Din păcate momentan nu ştiu s-o colorez cum m-a rugat Răzvan-stavride, dar găsim noi soluţia.

Am modificat dimensiunile şi rezoluţiile pozelor uploadate, cu rugămintea ca, în măsura posibilităţilor, să incercăm să punem pozele cu tagul -insert image-, adică poze urcate pe servere de poze, precum photobucket, picasa etc, cu linkul încadrat de tagul [img] (a 2-a iconiţă de deasupra smilies). În acest caz, pozele se văd direct în mărime naturală în cadrul postului.

Mai am de studiat Aeva Media, despre care mi-a spus colegul Cosmin-byteworks (scuze de eroare, Cosmin :) ) si care foloseşte la postarea filmelor de pe Youtube sau alte site-uri direct in postarea respectivă. Cu alte cuvinte, nu vă supăraţi pe mine că mă mişc mai greu cu web-ul, fiindcă ştiu sigur că mă pricep la 2 chestii: recoltarea frauduloasă a peştelui ;D, şi traforajul la barcaze :P.

PB

Stimati colegi in ale apelor, am capatat o barcuta de 220 m si sunt foarte curios sa vad cum tine marea.Turele cu astfel de ambarcatiuni tin cu lunile, asa ca o sa va simt lipsa pana catre iarna.Sper ca acest forum sa-si faca menirea, sa va tina impreuna si sa va ajute in realizarea aspiratiile nautice.Va doresc o vara frumoasa indiferent de plutitoarea si mediul acvatic in care o sa va petreceti concediul.

Florio

Citat din: PB din Mai 28, 2011, 09:27:54 AM
Stimati colegi in ale apelor, am capatat o barcuta de 220 m si sunt foarte curios sa vad cum tine marea.Turele cu astfel de ambarcatiuni tin cu lunile, asa ca o sa va simt lipsa pana catre iarna.Sper ca acest forum sa-si faca menirea, sa va tina impreuna si sa va ajute in realizarea aspiratiile nautice.Va doresc o vara frumoasa indiferent de plutitoarea si mediul acvatic in care o sa va petreceti concediul.

Daca "barcuta" ta, Paul, e de 220m, eu sunt modest: imi doresc una de doar 5%. :)

Vant bun sa ai, si pagini multe la jurnal !
Sa ne poti delecta la iarna, cu aventuri si imagini din periplu .

menestras

[/quote]

Daca "barcuta" ta, Paul, e de 220m, eu sunt modest: imi doresc una de doar 5%. :)
[/quote]

Ca nu te mai saturi. Te-ai plictisit deja de Grigore?

Florio

Citat din: menestras din Mai 29, 2011, 10:25:11 PM

[/quote]

Ca nu te mai saturi. Te-ai plictisit deja de Grigore?
[/quote]

Nicidecum, tin la el ! Am sa-l intind in cabestane pana face 11m, si-l pastrez :)

Vali

Salutare tuturor, de mai bine de o saptamana forumul e sub atacul unei brigazi de spammeri insistenti  :o. Ca de obicei, la interval de maxim 2-3 ore intru de serviciu si fac curatenie. Nu intotdeauna reusesc insa sa-i "linistesc" inainte de a-si pune marsaviile in aplicare, drept pentru care imi cer scuze si incerc sa tin totul din scurt. Cred totusi ca e ceva care-i atrage, fiindca pana de curand n-au fost asemenea probleme. In fine, noi sa fim sanatosi si sa ne pluteasca barcile :D.

Vali

Salutare la barcagii, in urma asaltului spammerilor din ultimele 2 saptamani, am fost nevoit sa aleg inregistrarea de noi membri doar cu aprobarea administratorului. Nu e o mare problema pentru noii membri, fiindca oricum intru pe forum foarte des. Mica rugaminte e ca vizitatorii care doresc sa se inregistreze sa trimita un scurt mesaj, urmand in scurta vreme activarea contului. Salutari tuturor, si sa ne pluteasca barcutele :).

Vali

Salut tuturor, mai am un singur dor  :), adica o mica nemultumire vizavi de functionalitatea forumului, pe care am sa incerc s-o rezolv cat pot de curand: de multe ori intru si verific mesajele noi, si se intampla sa nu am timp suficient sa raspund in acel moment. Trebuie apoi sa caut in lista cu cele mai recente mesaje, (cu speranta ca nu voi sari vreunul), apoi sa incep sa ticluiesc raspunsurile. Treaba asta pentru mine e cam incomoda, si cred ca si pentru alti forumisti, plus ca unele discutii importante isi cam pierd din substanta in timp. Asa ca ar fi buna functionalitatea cu care ne obisnuisem pe celalalt forum, anume afisarea topicurilor unde au fost postate raspunsuri in ultimele 24 de ore. Sa vad cum pot rezolva asta, fiindca unul din avantajele Simple Machines e versatilitatea si faptul ca e foarte customizabil, fiind in acelasi timp simplu si rapid.

Ar mai fi ceva de lucru la interfata grafica, pentru a o aduce mai pe specific marinaresc, sa vad cand imi gasesc timp ( in ultima saptamana abia am avut timp sa respir :)). S-a lansat si versiunea 2.0 Gold a SMF, tipii recomanda upgradarea, insa trebuie intai sa incerc si sa vad cum ma descurc. In afara de acestea, am marit la 4 mega dimensiunea atasamentelor (poze si alte fisiere), si pana la maxim 20 de atasamente pe mesaj, fiindca e suficient spatiu de hosting pentru a ne desfasura (la poze e totusi bine sa le lasam mai mici ;)). Daca mai aveti si alte sugestii, sunt permanent prin zona ;).

Vali

Salutare, am upgradat forumul la SMF 2.0, imi pare mai simpatica si mai prietenoasa tema implicita. Daca aveti alte preferinte vizavi de interfata grafica, dati-mi de stire :). Al vostru etern braconier, Vali :P.

stavride

Imi place ce vad. Luminos. Brava.

Vali

Salutare din nou, dupa cum ati vazut, am pus un banner al unei firme cu care colaborez pe parte de accesorii si echipamente pentru barci. La randul meu, voi pune un banner la ei pe site. Sunt cativa baieti de pe forum care au fost clientii firmei, care are preturi foarte bune, si o gama larga de produse, printre care m-am bucurat sa vad inclusiv tesaturile Sunbrella. Asa ca o invit pe Lacramioara sa raspunda intrebarilor forumistilor despre produsele comercializate, in primul rand avand si eu cateva intrebari :).