Simple Machines Forum

Creat de Vali, Aprilie 16, 2011, 11:33:17 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Salutare tuturor, s-au mai facut cateva modificari utile la forum, printre care functiile de raspuns rapid, utilizatorii care vizualizeaza un anumit subiect, plus modul de vizualizare al pozelor - acum se pot vizualiza in slide-show, schimbandu-se pozele din sageti.
Dupa reinstalarea forumului pe alt server, se vad multe postari noi (asa le vede forumul), ele fiind de fapt cele vechi.
Mai avem de reinstalat Tiny Portal, adica pagina principala unde e lista cronologica a ultimelor postari, cu care ne-am obisnuit, si fara de care ne e atat de greu de navigat in forum acum. Sper ca pe parcursul zilei de azi sa o rezolvam si pe asta :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

Ciao tuturor, dupa cum am scris si la Shoutbox, am mai schimbat putin tema principala. Scuze daca sunt cumva deranjante asemenea modificari, dar am vrut o ergonomie optima, care sa ne multumeasca. Daca aveti sugestii, sunt aici permanent :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gupi

In cursul zilei de azi vor fi perioade de intrerupere in functionarea forumului.
(actualizari, backup, etc)
Va multumesc pentru intelegere.
Tu îți protejezi calculatorul cu o soluție de backup?

kmbh69

Salut Vali,
Am si eu o rugaminte: pozele postate pe forum as dori sa fie vizibile si pentru vizitatori, adica pentru cei care nu sunt logati. Mi s-a mai intamplat sa dau link-ul la alti cunoscuti, pentru ca sa le arat pozele postate aici si nu le-au putut vedea.
Pe de alta parte (vin iar cu o rugaminte), la constructii si reparatii se discuta doar despre corpul unei ambarcatiuni. As dori sa exista si o sectiune despre sistemele tehnice dintr-o ambarcatiune. Spuneai ca ai postat candva si pe cruisersforum. Acolo au o structura arborescenta a subiectelor, grupate foarte bine pe categorii si subcategorii, incat poti sa cauti aproape orice te intereseaza. Eu de exemplu m-as inspira din felul in care au facut ei impartirea pe subiecte de discutii, e doar o propunere, mi-a placut organizarea lor.
Uneori se intampla aici sa se treaca de la un subiect la altul in cursul unui fir de discutii. Toate sunt subiecte interesante, dar in timp devine greu de urmarit sau de cautat un subiect anume, cand se tot aduna postari, iar respectiva tema trebuie sa o cauti urmarind cu totul alta tema de discutie.
De exemplu, ai putea face asa: cand vezi ca discutia deviaza la un alt subiect, tot ce urmeaza muti intr-o alta sectiune, iar la subiectul initial adaugi o postare care sa precizeze "subiectul continua la sectiunea cutare". Stiu ca e foarte multa munca pentru ca sa reorganizezi si toti ne plangem de lipsa de timp dar numai tu poti face asta ca administrator.
Sunt doar propuneri, cu intentie constructiva.

Vali

Ciao Bogdan.

1. Treaba cu atasamentele vizibile doar pentru userii inregistrati e implicita inca de la instalarea forumului. Nu e vorba doar de poze, ci de orice atasament suportat. Si oricum, cam pe toate forumurile pe care intru, atasamentele sunt vizibile doar celor inregistrati.
Cred ca se poate modifica, pentru a fi vizibile si pentru vizitatori, insa avem 2 probleme: a) creste foarte mult traficul (e plin de useri fantoma) si b) sunt cazuri cand un user vrea ca atasamentele lui sa fie vizibile doar userilor inregistrati (cazul meu de exemplu). Am sa intreb colegul de la hosting, insa ultima oara cand am adus vorba am inteles ca inclusiv din motive de securitate e mai bine cum e acum.
Totusi, eu daca doresc ca pozele sa fie vizibile tuturor, folosesc un site public de upload - photobucket, picassa etc, si pun linkurile incadrate de tagul [IMG], deci pozele se vad direct in marime naturala.

2. La sectiunea Ambarcatiuni avem rubrica "Echipamente si Accesorii", dar tocmai am creat la sectiunea Constructii si reparatii rubrica "Intretinere si reparatii instalatii si echipamente", aici:  http://forum.capcompas.ro/index.php/board,73.0.html . Asta pentru a discuta la obiect despre chestiunile tehnice de interes, asa ca daca ai placerea, esti invitatul nostru sa inaugurezi rubrica :).

3. Despre organizare, putem comunica pe privat orice consideri ca putem modifica. Si eu ii admir pe cei de la cruisersforum.com, dar acolo se discuta exclusiv despre cruising, pe cand la noi e nevoie sa discutam de o gama mult mai larga de ambarcatiuni. Oricum, daca ar fi dupa mine, crede-ma ca as discuta numai despre cruising :).

4. Despre trecerea de la un subiect la altul, asa ne-am invatat cred unii din noi de pe vremea cand scriam pe un singur forum. In general asta se intampla cand userii scriu frecvent si in multe topicuri (si mie mi se mai intampla). Asa ca am sa incerc sa despart subiectele cand se trece de la unul la altul.

Multumesc pentru propuneri si observatii, si astept eventual si pe privat sugestii mai detaliate despre organizare.

ss

Buna admin,

In ultimul timp intampin o problema, care am crezut ca-mi apartine, dar care a fost indirect confirmata de Felicimond: faptul ca nu functioneaza atentionarea de mesaj nou aparut in subiect "dat in urmarire" si mai mult de atat, am avut un mesaj privat primit, pe care l-am regasit intamplator, pentru ca forumul nu mi-a trimis mail.

Pe alta parte, tre' sa-l parasc pe utilizatorul Vali, eventual te rog sa-i dai un avertisment, pentru lipsa de noutati palpabile si fotografiabile pe partea de constructie nave, capisci?  :D :D :D

Vali

Pana vine Vali la raport, vine elevul de serviciu (nu folosesc termenul admin, fiindca are conotatii naspa :P):
Intr-adevar avem o problema cu trimiterea de alerte pe mail, din urmatorul motiv: din cauza numarului mare de spammeri care se inregistreaza zilnic, Yahoo a blocat mesajele pe care forumul le trimite userilor. Prin urmare, cine are adresa de Yahoo nu mai primeste alertele. Treaba se va rezolva prin folosirea unui server SMTP extern, de exemplu o adresa externa Gmail, si e in curs de rezolvare.

Am vorbit mai inainte si cu Vali braconieru', si mi-a zis ca lucreaza si in paralel merge si la scoala, si o sa posteze din veseliile pe care le coloreaza si decupeaza, dar ar mai vrea si el sa vada ce mai construiesc si altii ;).

corsarul

Citat din: Vali din Noiembrie 27, 2012, 10:10:25 PM

,....dar ar mai vrea si el sa vada ce mai construiesc si altii ;).
Daca nu detii un spatiu inchis....pa si la vara ! :)....am avut o tentativa de constructie a unei console  ,dar mi-a inghetat "labutele" !
Mi-am suflat eu in laba  ;D...dar degeaba  :) :)

Vali

Stimati colegi, in ultimele zile am o problema care se repeta, si pe care am atasat-o in poza de mai jos. Nu stiu daca e din cauza browserului meu (folosesc Opera), sau din cauza serverului de hosting. Deci daca mai are cineva eroarea din poza, va rog sa scrieti, sa luam legatura cu colegul de la hosting. Multumesc :).

corsarul

La mine NU sunt probleme !
Folosesc "google chrome"

gvincentiu

Vulpea de foc zice ca nu are probleme.
Ganduri bune !

Intersect

Salut Vali,si mie mi sa intamplat de mai multe ori sa imi apara eroarea descrisa de tine si nu
cred sa fie din cauza browserului eu folosesc Safari.
Am avut si probleme cand am vrut sa urc cateva  atasamente,nu le lua in considerare,dimensiunea lor fiind
redusa.
Born to fish,forced to work!!!

Mihai Irimia

La multi ani tuturor membrilor!!!

Intersect

Salutare. Aceeasi eroare. :) A rimat :)
Born to fish,forced to work!!!

Vali

Cred ca e ceva din serverul de hosting. Suntem pana acum 3 din Galati, toti cu net de la RDS, si avem probleme doar 2, pe Windows/Opera si Mac/Safari. Am sa trimit un mail la hosting, pana atunci ramane sa dam refresh la pagina pentru remediere.