Sasanka 660

Creat de pelicanul, Mai 31, 2013, 04:11:27 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Bogdan ion

"am mincat un storceag"

Intra un pic in detalii, daca nu te deranjeaza.  :)

pelicanul

Citat din: Bogdan ion din Iulie 04, 2016, 05:27:28 PM
"am mincat un storceag"

Intra un pic in detalii, daca nu te deranjeaza.  :)
Detalii: am mincat doua portii si as fi mincat-o si pe a treia, dar mi s-a atras atentia sa mai las loc si de plachie... Vinul alb de Niculitel l-am baut cu gheata, ca era foarte cald si spritul ma baloneaza...  ;D

Bogdan ion

Sa iti fie de bine, dar ce ai mancat  >:(
Ce inseamna '' storceag''. Scordolea stiu ce este, de exemplu.

pelicanul

Citat din: Bogdan ion din Iulie 04, 2016, 07:50:21 PM
Sa iti fie de bine, dar ce ai mancat  >:(
Ce inseamna '' storceag''. Scordolea stiu ce este, de exemplu.

https://www.google.ro/search?q=storceag&biw=1360&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjB78TdptrNAhVmD8AKHS1gCiAQ7AkIPg

Cel facut de Tanti Doca era mult mai bun decit oricare din astea!  :)

cristizz

De la Radu Anton Roman citire:
STORCEAG
• 200 g cartofi
• 1 ceapã
• 1 morcov
• 100 g smântânã subtire
• 1 ou
• 1 linguritã sare
• 1 legãturã mãrar
• 1 vârf cutit piper pisat
• 1 kg carne de sturion – morun, nisetru, pãstrugã, cegã (sau orice alt peste mare alb)
• Se pun 2 litri apã cu sarea si piperul la fiert
• Se taie în bucãtele cât mai mãrunte morcovul, cartofii, ceapa (dar nicicum nu se rad si nici prin mixer nu se trec, cã nu facem cremã)
• Se taie carnea de peste (dezosatã!) în cuburi de aproximativ 2 cm latura
• Când apa dã în clocot se pun toate astea la fiert
• Se bate smântâna cu oul si cu o canã de apã
• Se toacã mãrunt
• Dupã douãzeci de minute de fiert se adaugã ciorbei noastre smântâna si mãrarul, se amestecã putin si se dã într-un clocot
Storceagul se mãnâncã într-un singur loc din România – la Sf. Gheorghe Delta Dunãrii.
E un amestec de bucãtãrie ucraineanã si româneascã, o retetã un pic pestritã – si continentalã si pescãreascã totodatã – dar lejerã. Se poate face si cu salãu, si cu stiucã, si cu somon sau alt peste alb de mare (nu merge însã, zic eu, cu somn sau crap, care-s grasi si întorc gustul). Tãria nu se leagã cu ciorba asta usoarã ci un vinut mic si poznas, un Sauvignon adolescent de pe dealurile Tulcei, alb la piele si mai mult decât fraged, infantil.

Bogdan ion

Multumesc, eram sigur ca este ceva "nasol" ;), cu toate ca abia m-am ridicat de la masa, as fi mancat o farfurie.

Multumesc si pt reteta.

Captan

Pe 11 sau 12 iulie,plecare din Tomis - 2 barci spre Sf.Ghe. Mergem sa-l vizitam pe Pelicanul si Sasanka si bine=nteles imprejurimile. Apoi iesire pe Sulina si spre Tomis.
Inainte de asta, sapt. asta vineri tot 2barci la Vama - scuba diving. Plecam pe mare baietii si femeile si copii pe uscat, cu stat la cort in weekend.

Cine doreste, sa se asocieze sa anunte si/sau sa sune.

bluewave

Ce asa graba ... Trixi pleaca din gr. pe 10.07 si incercam ca wk urmator sa apara la Lunca...daca nu ...celalalt, ca vara se anunta lunga ...

Trimis de pe al meu D6503 folosind Tapatalk

"No Whistling on Board"

Cobar

Ma tenteaza tura spre Sf Gheorghe dar este Luni si Marti! :(

Dbr

Salutare,
Eeeeee, a venit toamna si am inceput sa le ,,scoatem''. Unii chiar prea devreme...Deci planuim noi cum sa o scoatem pe Sasanka de la Lunca sa o aducem la Eforie. Cunostem perfect rampa de la Lunca, stiind foarte bine cat este de alunecoasa( cu 3 saptamani alunecasem acolo in apa si nici chip sa ies afara fara ajutorul a 2-3 oameni). Deci , imi zic in gand, ca ne trebuie o masina puternica, si gandul imi zboara imediat la prietenul Nelu cu Nissanul lui monstruos( cu care cand si-a intinerit livada la tara a scos si pomii din radacini). Il sun si imi spune ca nu are tobe si ca face zgomot infernal. Dar mergem asa...Vai de capetele noastre si de creierii din interior >:( La un moment dat scoate Nelu razand doua dopuri de urechi( din alea de dormit noaptea), eu ma uit la el  :o, il injur pe masura si ii spun si le bage pe post de supozitoare! Luasem cu noi peridocul de la Etapul lui Actzipild( 2000 kg mma) dupa ce il intrebasem pe Pelicanul cam cat cantareste barca. Raspuns:,, Aaaa e usoara mah, n-are decat vreo 1200-1300 kg..." Eu stiind barca lui de doar 22 ft dar lata de 2,5m, ma uit un pic neincrezator la el si preventiv iau peridocul care daca a tinut Etapul 23 ( 1550 kg) trebuie sa o tina si pe Sasanka 100 km ...
Asa ca ne-am pus la drum cu noaptea in cap, ajungem la Lunca, astia nicaieri. Ei umblau hai-hui prin zona. Il sun pe Nicu:
- Hai bah ca avem treaba, pana o ridicam, pana o dezarmam, dureaza...
- Ce dureaza mah? Intr-o ora suntem gata...
Ajung ei, stam la cafele, dar eu eram nelinistit . Instinctul imi spunea ceva legat de noi peripetii cu incarcarea...Si iar nu m-am inselat.
Ne apucam noi de treaba ,toata lumea prezenta, Nea Paul Butusina, Pelicanul, Nelu, Bluewave si subsemnatul. Reglam cat de cat rolele de la peridoc, aducem barca la rampa, Nelu tzusti cu peridocul in apa. Unghiul foarte inlinat imi dadea senzatia ca peridocul s-a dus in fundul pamantului.
Hai sa tragem barca cu vinciul peridocului, unul tzapan cu demultiplicare excelenta, cablu si carabina pe masura. Reusim sa aducem barca aproape de 30-40 cm de nasul din prova al peridocului.Ma cam uitam chioras la carabina din capul cablului care cam trozneau. Ca doar vorba aia, pe amatori trebuie sa ii supervizezi in permanenta ca altfel fac traznai. ;) Si zic: Stop, asigurati troliul cu siguranta ca sa ii pun suplimentar  paramele de prova. Iau doua volte la tachetii aia babani ai Sasankai si apoi tragem iar.
Am auzit comentarii in spatele meu: ,, Hai bah ca nu are 10 tone, bla bla..." In secundele urmatoare , luandu-le vorbele din gura, carabina zice:,,Buuuum :o" S-a lasat o liniste deplina si toti ochii erau atintiti pe paramele care din diametrul lor de aproape 2 cm acum erau de sub un cm. Intinse tzambal,iar Sasanka zambea:,,Doar atat puteti? Hai sa vad acum..."
Carabina nicaieri, macar sa vedem ce s-a intamplat. Doar o bucata mica de vreu cm, care la ruptura aparea sticloasa,deci pur si simplu sfaramata. Ne uitam unul la celalalt sa verificam daca suntem intregi. Scapasem toti cu capetele nesparte si cu ochii intregi :) Reparam legatura cu ce aveam prin masina si barca si continuam operatiunea. Liniste, fara comentarii de data asta, tensiunea crestea...Apoi,,buuuuum'' din nou! De data asta mai grav...Vedeti in foto. Il intreb pe Pelicanul iar: ,,cat ziceai ca are barca greutate?'' :) Nu am auzit vreun raspuns....Toti eram blocati.
Revin cu povestea cat de curand, pentru ca nu s-a terminat nici pe departe.
Stima tuturor.

pelicanul

Sasanka Grasanca!  ;) Nu are mai mult de 1500 kg cu toate bagajele in ea, dar cred ca e prea inclinata rampa aia si barca s-a proptit cu fundu' intr-una din rolele alea reglate ochiometric. Nu mai e chiar asa mult, dar il las pe Bogdan sa povesteasca.  ;)

pelicanul

Citat din: Dbr din Octombrie 04, 2016, 08:23:53 AM
Salutare,
Eeeeee, a venit toamna si am inceput sa le ,,scoatem''. Unii chiar prea devreme...

Placinta arsa, berea congelata si copilul nedorit... Nici una din astea nu s-ar fi intimplat daca o scoteai la timp! :)

calin1967

N-ar fi mers masina bagata un pic mai mult spre apa, astfel incat sa vina barca pe apa pana la opritor?

Cobar

Te-am rugat sa o aducem pe apa! 8)Nu se mai strica nici peridocul si toata lumea era multumita - mai ales eu.Asta se intampla cand te sucesti. :D

Bogdan ion

Citat din: Dbr din Octombrie 04, 2016, 08:23:53 AM
Instinctul imi spunea ceva legat de noi peripetii cu incarcarea...Si iar nu m-am inselat.

Data viitoare te rog sa lasi acasa "instinctul", iti creeaza numai probleme. :)