Un sfat pentru o barca.

Creat de nor, Iulie 18, 2013, 08:25:10 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

nor

Buna ziua.
Sunt nou pe forum,experienta in ceea ce priveste barcile nu e prea mare(laguna si Lotus), barci ce le-am folosit la pescuit pe Dunare.
Mai nou sunt interesat de o barca de 4m , fabricata la Tulcea ....destul de accesibila la pret, producatorul spune ca zboara cu 15 cp.

barca MIKRO 400 CU MOTOR 6CP BDC
O cunoaste cineva?Credeti ca se descurca pe Dunare, valuri,pescuit.....?

Fritz

In film merge cu motor de 6 cai. Nu prea gliseaza... Iar ,,capitanul" cred ca are 50 de kg.
Mie nu-mi place cum merge... E adevarat ...motorul e prea mic si e la limita glisarii.
As vrea s-o vad zburand cu 15 cai... ::) 
M-am uitat pe net...e barca de 75 de kg... Mikro 400.
Nu prea se vede in poze forma fundului ...daca e de glisare ...Adica V -ul si gurnele. 
In poza din fata ...pare a avea fundul in V si redane longitudinale.  Cred ca ar merge.
Cere si tu de la producator cateva poze  ..sa se vada clar pupa ( dar nu in apa ) ...si lateral.  Sa se vada forma carenei... Daca e de glisare ...poate lua 45 km/ora cu 15 cai si o singura persoana.

nor

http://www.probarca.ro/anunt/37823/101/1/101/Vand-barca-Constructor-ambarcatiuni-mikro--M400-.htm#
  Aceasta este barca ,producatorul spune ca merge foarte bine ....in stationate si in timpul pescuitului sunt probleme cu stabilitatea .
Eu nu am condus barci ce au carena in V.
http://ambarcatiuni-fibra-boats.com/mikro-390/
Cred ca are aceeasi carena.
Am 2 copii 5-9 ani ....care mai merg cu mine (pe insula piratilor, pescuit,etc.) .....si nu vreau sa risc .

bradutzu

salut!
daca ai copiii cu tine mai bine te gandeti si la o bucatica de cabina pentru ca eu mi-am luat barca dar merg cu ea de 1 luna si mi-am dat seamaca vreau o cabinata micuta pentru a proteja copilul!
stiu ca e o investitie mai mare dar.......
Sa auzim numai de bine!

Fritz

Da... Barca e de glisare . Are carena in V.  E cam ciudata la forme...Au inaltat prova...Papucul arata mai bine.
Ce zice producatorul... in anuntul de pe Pro-barca ...ca are 90de kg...e ok.
Dar ,,CU MOTOR DE 15 CP DOUA PERSOANE SI BAGAJE SE DEPLASEAZA CU O VITEZA DE 45-50KM/ORA"
asta e abureala.   :o           Poate doi somalezi si un pachet de tigari (la bagaj)... :D
Sa stii ca o barca in V este foarte stabila in glisaj , e sigura in curbe stranse  si pluteste bine si in stationare .
Cu 15 cai cu doua persoane usurele ...poate lua un 40 ...( cu indulgenta maxima). Adica cel mai usor 15 cai...si 5 litri de benzina...

Ce spune Bradutzu...e adevarat.  O cabinata e foarte buna ...dar costa.  La o barca mare ii trebuie motor mai mare, peridoc pe masura ...masina s-o tractezi...4x4 daca se poate ...Loc s-o pastrezi iarna ...

micro m660

Buna tuturor si nu in ultimul rand il saut pe Vali care imi este prieten.
In privinta unora care spun ca este o abureala cu acest model Mikro 400 se inseala amarnic.Tot ce este scris este foarte real.Am sa postez un filmulet cu 15 cp si apoi se vor schimba parerile. Modelele de barci in V sunt de mai mute feluri si difera foarte mult in orice privinta(comportament, deplasament,stabilitate etc.)iar un cunoscator este in stare sa mearga si cu o barca in V, glisor,semiglisor.Iar daca se si respecta cele recomandate de producator nu are cum sa  fie nemultumit clientul.

Fritz

Imi pare rau ca te-ai atacat. Am avut si eu o opinie in privinta vitezei. Despre viteza si barci glisoare ...avem ce discuta. S-ar putea sa iasa ceva bun de aici.
Barca ta este de glisare, pare a fi o barca buna, si ma bucur ca in tara asta mai e cineva care face progrese in materie de barci...De lagune sunt satul...Sunt barci utilitare ...bune de pescuit la plasa pe balta ..de transportat stuf, de transport in general, dar fara performante.  Sunt copiate dupa barci din lemn cu bordaj in clinuri...pe care nimeni nu le-a studiat ...asa a vrut lemnul ala sa se indoaie ...acum vreo 3000 de ani.
Sa revenim .
Eu am ,,ripostat " la asta :
CU MOTOR DE 15 CP DOUA PERSOANE SI BAGAJE SE DEPLASEAZA CU O VITEZA DE 45-50KM/ORA
Daca facem un calcul simplu ...75 kg barca + 32 motorul cel mai usor de 15 cai si 3 litri de benzina =110 kg
Doua persoane sa zicem de 75 kg... 110+150=260 Kg
  Bagaje ??? Lasa fara ...( sunt indulgent)    260/15cai=17.33 kg/cal ....     650/17.33 = 37 km/ora ... Eu am zis 40 km /ora cu indulgenta, 
  Am si eu una de 4m , 80 kg si cu motor de 15 cai merge cu 40 +/ora cu 2 persoane. Am si gps...
  Masurarea vitezei se face  pe o distanta de 1 km dus intors ( sa nu conteze vantul sau viteza curentului apei ...ca mergi in aval sau amonte.)...si se face media.
Facem o liniuta ?!!!   :)Cine piede ...da motorul !  :o 
Recordul european la clasa T250 cm3 este de 74 km/ora ..facut cu Selva 15 din 1996 si ...75 cu Yamaha 15 in 2006. Cine stie ...poate-l dam jos !!!

https://www.youtube.com/watch?v=WgPD_qFmpbA

micro m660

In general teoria si cu practica se cam bat ,, cap in cap ". Tot adevarul se vede pe apa cand faci probele.Noi am facut probele si de aceea am raspuns topicului.

deepreality

Unde este filmuletul ala cu 15cp ?   ;D ;D

Fritz

mandache

Buna ziua,

Varsta isi spune cuvantul si dupa cativa ani de gonflabila ce devine din ce in ce mai incomoda, ma gandesc la o barca din fibra din care sa pescuiesc  pe Dunare. De obicei pescuiesc singur asa ca ma gandesc la o barca cu peridocul aferent de genul:  http://www.meggacraft.com/en/fiberglass-boats/meggacraft-360-s .
Nu am experienta deloc cu barcile rigide, asa ca apelez la parerile dvs.
Va multumesc,
Mandache

radu andritoiu

Buna seara
Din proprie experienta eu iti recomand barca lui vali de 4,3
Super barca, eu o am una de 5,15

mariusm piesenoi111

Pai si atunci de ce nu cea mare de 5m?
Oricum stim cu totii ca trebuie cat mai lunga :)

Vali

@mandache: Barca bulgareasca din link nu pare o barca rea, avand unele avantaje dar si unele neajunsuri:

Avantaje:
- Are finisaje bune
- E lata, deci stabila
- E nescufundabila

Neajunsuri:
- E grea pentru dimensiunile ei, fiind dublu bordaj ("barca in barca"). Personal o suspectez de o greutate mai mare decat cea declarata de 90 kg.
- In poza cu capacele deschise se vede ca acestea sunt dublate (ca sa nu flambeze) cel mai probabil cu OSB, cum fac si majoritatea fabricantilor romani si unguri. Desi nu suntem siguri ca e osb, e posibil ca si banchetele si mai ales oglinda sa fie dublate cu osb. OSB-ul, in afara ca e greu, se comporta defectuos in timp si trebuie evitat.
- Are fundul complet plat, desi pentru un comportament bun la glisare ar fi avut nevoie de un fund in V (pentru stabilitate dinamica).
- IMHO e prea scumpa pentru ce ofera.

Luand in considerare ceea ce spuneti despre varsta, v-as recomanda o barca usoara, nu foarte mare dar nici prea mica. Oricum, desi ii multumesc lui Radu pentru ca m-a recomandat, va rog sa ma excludeti din optiunile dvs, fiindca nu am vreo sansa sa ma angajez la inca o lucrare anul acesta.

Daca as avea nevoie de o barca de Dunare pentru o singura persoana, mi-as construi-o singur, din placaj si epoxy, cum au facut multi colegi de forum de-a lungul timpului. O asemenea barca are calitati mecanice si nautice superioare unei barci de serie, e mult mai usoara, mult mai accesibila, si poate fi transportata inclusiv pe masina (cartopper). Poate fi customizata din proiect cu tot ce e nevoie, iar singurul dezavantaj (destul de mare pentru unii barcagii) este ca trebuie construita in regie proprie.

Daca sunteti hotarat pe barca de fabricant, sau daca luati in considerare si ceva in regie proprie, ramane sa ne scrieti aici ca sa stim cum sa va sfatuim in continuare. Poate s-ar gasi inclusiv ceva la sh care sa se potriveasca nevoilor pe care le aveti, asa ca ramane sa ne povestiti pe topic daca mai luati si altceva in considerare. Orice ati alege, va dorim spor si satisfactii pe masura :).

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

radu andritoiu

salut
cu 2 pescari e suficienta o barca de 4,3
usoara, stabila, motor 10-15 cai
peridoc mai mic , adica mai ieftin
sfatul meu este sa vb cu vali si sa te treci pe lista de asteptare