Barca pentru pescuit in delta la stiuca

Creat de gabos, Iulie 26, 2013, 10:18:44 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gabos

Salutare, sunt gabi din tulcea, nou pe acest forum.
In primul rand vreau sa va felicit pentru munca facuta pe acest forum, care ajuta foarte mult pe cei mai putin experimentati ca mine.
In momentul de fata sunt detinatorul unei barcute mici pe care am achizitionato de la Dunarea Nautica galati si anume modelul Tenor cu o lungime de 3,2 m si 1,25 m latime, motorizata cu un mercury 2,5 cp in 4 timpi. Momentan barca este pusa in vanzare http://www.probarca.ro/anunt/41719/102/1/102/Vand-barca-Dunarea-nautica-Galati-Tenor-cu-motor-3-CP-.htm, si as accepta pareri despre ea, eventual ceva clienti  ;D
Dupa cateva partide de pescuit cu ea pe dunare si in delta am decis ca este timpul sa trec la urmatorul nivel, deci o barca ceva mai mare si mult mai rapida care totusi sa poata fi transportata pe porbagajul masinii.

Principalele cerinte pentru  noua barca sunt:

1.Viteza mare de 35 - 40 Km/h pentru a putea ajunge repede in zonele preferate de pescuit din Delta.
2.In general vom fi 2 persoane la pescuit cu bagaje minime (lansete, scule etc..) , deci o greutate in bagaje de pana in 30-40 kg, greutatea totala a incarcaturii fiind de 100kg(adica eu)+ 80kg(partenerul)+maxim 40kg bagaj = maxim 220Kg la care va trebui adaugat benzina si motorul
3.Sa poata fi transportata pe porbagajul masinii
4.Sa aiba o stabilitate in stationare rezonabila pentru pescuitul la stiuca, dar nu excesiva. Am calatorit si cu lotci de lemn de 12 crivace, 2 persoane bine hranite unde stabilitate e ca pe bicicleta.
5.Motorizarea sa nu fie mai mare de 15 CP.
6. Pretul total barca + motor sa nu depaseasca cu mult 2500 €
Binenteles, toate aceste cerinte sunt usor flexibile daca este nevoie.
Dupa lungi cautari de informatii despre oiata barcilor din zona m-am oprit la mine la Tulcea si anume la motocraftul sl410 care dupa parerea mea de incepator ar acoperii.
Am vazut postarea lui Ovidiu de anul trecut si am vizionat cele doua filmulete. Pot spune ca m-am indragostit.
Din pacate din aceste filmulete nu pot aprecia stabilitatea barcii in stationare si cam cat de aproape ar fi bordul de apa cu incarcatura mentionata mai sus. Eu cantaresc 100 KG iar partenerul de pescuit cam 80  ;D.
In filmuletele lui Ovidiu barca este echipata cu 10 cp dar si ocupantii sunt mai putin grei decat noi si de aici am hotarat ca motorizarea sa fie de 15 cp.
Mai bine mai mult decat prea putin.
  As dori informatii despre aceasta barca de la cei care au probato sau de la cei care au aflat mai multe despre ea, in special informatii despre stabilitatea in stationare, eventual comparatii cu alte barci cunoscute la acest capitol.
Sunt in cautare si de un motor de 15 cp 4T cizma scurta(preferat honda sau yamaha) la mana a doua pentru a ma incadra in bani, deci pana in pretul de 1000€. Daca aveti sau stiti unu de vanzare astept oferte. ;)

Multumesc anticipat

iulian_cioclin

Starcraftul sl 410 este o alegere foarte buna daca intentionezi sa o transporti pe portbagajul masini. Din cate am citit eu despre ea este cam cea mai sigura barca din clasa ei, are banchetele umplute cu spuma. Vezi ca producatorul recomanda un maxim de 10 cp ca si motorizare.

gabos

Producatorul recomanda maxim 15 cp, poti vedea aici pe site-ul lor http://www.motocraftboats.com/SL410.php.
Am vazut barca in realitate zilele trecute si mia placut cum arata. Arata ca o barca de pescuit dar in acelasi timp da o senzatie sport.
Mi sa parut totusi foarte joasa la pupa cea ce nu influenteaza negativ cand este in miscare (glisare) se vede stabaila in filmuletu lui Ovidiu, dar nu sunt foarte convins de performantele in stationare. Ma refer cu o incarcatura de 220 Kg + motor, cam cat bord liber ar ramane la pupa?
Oricum, deocamdata sunt convins ca ar fi cea mai sigura barca din clasa sa si banuiesc ca cea mai rapida cu motorizarea respectiva

iulian_cioclin

Starcraft si motocraft sunt acelasi lucru? Citisem pe un alt forum ca starcraft suporta max 10 cp

ovidiu66

starcraft SL410, motocraft SL410 sau quicksilver SL 410, sunt aceeasi barca.
Romica, de la motomarine,importa componentele de la Starcraft, iar in Romania doar le asambleaza si rezulta motocraft SL 410.
Despre stabilitatea in stationare nu pot sa iti dau un raspuns, pentru ca eu nu pescuiesc si nu imi dau seama cat de stabila ar trebui sa fie barca pt a raspunde nevoilor tale.
Romica de la Tulcea are o barca SL 410, pentru teste si poti face o proba.
Barca merge bine cu 10cp, gliseaza cu trei persoane(90kg+60kg+50kg), dar pentru nevoile tale cred ca este potrivit 15cp. 

romica

Starcraft SL410 si MotoCraft SL410 este aceeasi barca. Cand am inceput sa le asamblam aici, am folosit numele de Starcraft pentru care aveam acordul fabricii mama, dar ulterior l-am schimbat in MotoCraft ca sa putem exporta in Europa fara a interfera cu interesele lor. La inceput am folosit motorizarea maxima de 10 cp (personal am un 9.9 cp de la Mercury de care-s foarte multumit) si dupa 2 ani de productie, timp in care nu am constatat probleme legate de imbinari, am crescut-o la 15 cp.

Gabi, cand vrei sa faci o proba anunta-ma cu cateva zile inainte si vino cu un motor sa iesi in teste pe apa.