Salut Vlad, nu cred ca e nevoie sa ataci toata opera vie, decat in caz de osmoza sau delaminare superficiala (ceea ce nu prea e cazul la barcile din acea vreme, au fost lucrate foarte bine). Daca suprafata operei vii se prezinta neteda si in stare buna, va trebui cel mult un finisaj cosmetic, peste care sa se dea antivegetativa.
Cred ca e nevoie totusi de o reparatie cu fibra
pe interiorul chilei. In felul asta se acopera si eventualele gauri sau crapaturi, etansandu-se barca, si se mai si ingroasa putin zona chilei, ca sa suporte fara probleme si greutatea lestului adaugat, dar si eventualele socuri sau lovituri de la esuaj.
Pentru a adauga fibra si rasina pe interiorul chilei, trebuie in primul rand un bun acces in acea zona. Teoretic accesul e asigurat, fiindca barca s-a laminat manual inclusiv in zona destul de ingusta a chilei. Practic ar fi nevoie de acces cu flexul in interiorul chilei, pentru pregatirea suprafetei, ceea ce e posibil sa fie mai complicat. Oricum, pentru aderenta optima a straturilor noi de fibra, e obligatorie slefuirea zonei si curatarea cu solvent (e vorba de secondary bond la o barca destul de veche).
Un mare avantaj e ca barca are lest detasabil. Vara asta am lucrat la o barca similara, tot cu chila lunga, dar mai mare. Aceasta are lestul din fier maruntit, si a fost nevoie sa injectam epoxy in chila in unele zone, treaba murdara si cronofaga. Asa ca bine ca ai scapat de aceasta operatiune.
Incearca deci sa folosesti flexul in acea zona ingusta a chilei (pe interior), si spune-ne daca se poate. Daca nu, gasim noi o alta solutie. Spor la treaba si sa te vedem cu Kelpie-ul pe ape

.