Ancorare caiac

Creat de fgrajdan, Septembrie 14, 2013, 10:10:05 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristiantutuianu

Saula ROSIE trece culiseaza prin inel-ul   din prova si din pupa 
inelul fixat pe saula rosie  poate fi asezat spre prova sau spre pupa
(dreptunghiul galben tragi spre pupa merge in prova inelul fixat si tragi spre prova merge spre pupa)

cristiantutuianu

Cred ca .......... am lamurit idea

cristiantutuianu

Recunosc nu e idea mea.
Dar ceva zile in urma "vizualizam" cum... ancorez eu cu un caiac (momentan e virtual caiacul )  buuuuuuun
Neuroni poc poc nu iesea curent suficient  sa aprinda beculetzul
Stai asaaaa mey baiete  de asta sa inventat google
Cand am vazut topicul .....am citit ...am citit fiecare postare din topic
.......................................................................................
Si hai sa incerc sa dau si eu un raspuns colegulu ifgrajdan
A fost ca in bancul cu ciobanul:
"Bani de masina nu am dar o usa (portiera) tot imi cumpar"

Mihaif99

Citat din: cristiantutuianu din Septembrie 16, 2013, 02:45:11 PM
Saula ROSIE trece culiseaza prin inel-ul   din prova si din pupa 
inelul fixat pe saula rosie  poate fi asezat spre prova sau spre pupa
(dreptunghiul galben tragi spre pupa merge in prova inelul fixat si tragi spre prova merge spre pupa)

Excelente postari Cristian

As mai adauga ca pt pescuit in conditii de vant, ancora ar trebui mutata spre pupa, ca sa ai vantul in spate.
Pe ape curgatoare trebuie avut grija  sa  poti elibera ancora in orice moment. Nu vrei sa vina o buturuga la vale,  sa se incurce in parama ancorei si sa te traga la fund.

O alternative la ancorare, in balti putin adanci si cu multa vegetatie este un batz care se infige in fundul apei. Merge frumos mai ales la sit-on tops.

bradutzu

de mentionat ca saula se leaga de capatul care se infige in substrat si nu de capatul care ramane afara ca altfel este circ si nervi!
Sa auzim numai de bine!

cristiantutuianu

Multumesc mihaif99

Se poate discuta  pe capitolul acesta ....sistemul in sine 
Inelele prova si pupa inlocuite cu scripeti  nodul de"eliberare"cu un sistem de largare
Folosind un sistemul de largare .....nu trebuie sa fi atent de care capat al saulei tragi

cristiantutuianu

Cred ca cel mai important este sa folosim
VESTA DE SALVARE
Vag imi aduc aminte este si un raport
Adancimea apei cu lungimea lantului (saula) de ancora 1-7
Lungimea lantului este de 7 ori adancimea apei .(de unde ai masurat adancimea)
Pentru a avea o nava bine ancorata trebuiesc luate in considerare urmatoarele aspecte:
-Tipul si marimea ambarcatiun
-Tipul de sedimente de pe fundul apei
-Adancimea medie din zona de ancorare
-Puterea vantului si a curentului in zona de ancorare
-Grosimea saulei folosita la linia de ancorare

:-[

Fritz

Nu tot ceea ce gasesti pe net ...e folositor. ..E o chestie complicata deja...cu scripeti si multe gauri ...nituri pop ...in caiacul din POLIETILENA.... nu crezi ca e distructiva ? Iti spun eu... ESTE!!!
Testeaza mai intai ...pe barca ta ...ancorarea ...de acest tip.  Ce barca ai ?  Caiac ...sau n-am inteles eu...
In principiu...pescuitul din caiac e sport extrem . In ape curgatoare...daca te-ai pus de-a latul ...ti-ai pus-o singur ....si la mare daca nu esti cu prova in val iar ti-ai luat-o...  :)
  In principiu iti iei 40 m de saula  subtire, de 4 mm , si ultimii 20 m de 6 mm. Nu-ti complica situatia si nu distruge caiacul. Daca ai un loc de unde poti lega o saula in prova...problema e rezolvata...

ionitzady

job well done and well said fritz cu spune englezu

Fritz

Daca nu m-am facut inteles ... Uite am mai facut o schita... Saula albastra e de fapt saula  ancorei ...Ultimii 15-20 spre ancora ar trebui sa fie mai groasa...sa nu se rupa...sau sa nu te taie la mana cand e agatata....  Din loc in loc poti face cate-un ochi...
De ciocul barcii legam saula rosie care la 1.5m de cioc are un ochi si o carabiniera....si are un capat de vreo 3m (dublul lungimii ....sa ajunga pana la mana ...caiacistului...
Vrei sa scoti sau sa eliberezi ancora...Recuperezi 3m de saula rosie prinzi si eliberezi carabiniera. E chestie de 2 secunde...Vrei sa muti locul...ca nu-ti trage pestele...mai eliberezi vreo 10-15m de saula albastra ... ancora pana la primul ochi ( sau faci unul instant , agati carabiniera si esti cu prova-n val tot timpul...Nu va fortati norocul.
  Cand schimbi locul e bine sa dai drumul la ancora, adica sa lungesti ancora... Nu s-o scurtezi si sa stai in tensiune...Ai timp sa faci ochiul si sa agati carabiniera , lasandu-te un pic in curent.  Invers...adica sa scurtezi ancora in curent .nu prea merge..

cristiantutuianu

Fritz
O sa tin cont de ce ziceai  cu netu
Daca citeai tot ce am postat nu cred ca trebuia sa imi explici absolut nimic
Nu imi trebuie mie in momentul asta ancora sau.......
Un coleg a intrebat ceva eu am incercat sa imi dau o parere .Ce am facut a fost o "traducere " sub forma unui desen. 
Toata ideea de fapt se vinde in U.S si in alte ..............    e  kit
http://nextadventure.net/hobie-anchor-tolley-kit.html
http://www.comfykayak.com/anchortrolley
http://www.paddling.net/buyersguide/accessories/showProduct.html?prodID=1330&manfID=226

ionitzady

cristi nu trebuie sa te superi pe noi , dar din puncul meu de vedere cand scriu pe forum scriu din momente traite , cica experienta  :D , probabil cei din SUA nu folosesc sistemul pe Mississippi sau poate da . Eu cand ma ancorez pe dunare si m-am ancorat in toate felurile curentul i-si spune cuvantul , atunci cand ancora este pe fundul dunarii si se intinde funia pai i-ti da un stort de te clatina daca nu te ti bine si cate odata cand te urci pe prova sa ridici ancora ( in cazul meu) daca te uiti la valurelile mici de pe apa , ai senzatia ca te deplasezi cu viteza de te ia ameteala.
  Nu mai vorbesc sa te agate vreun butuc ,pai abia ai timp sa scoti o lanseta maxim doua nu zic sa ridici si ancora.

Fritz

A reusi sa vinzi ...de multe ori inseamna sa ,,castigi rapid ( sa prostesti) prin reclama ...un numar mare de cumparatori ...incepatori sau habarnisti in domeniu... Le dai 2 scripeti de plastic si un pumn de holzsuruburi sa-si strice caiacele.....si le pui pe net o gramada de filme in care un caiacist in caiac ,,ROZ" cu stabilizatoare laterale ROZ ...prinde tot ce inoata....de la rechin la peste spada...  Astia vand la nestiutori si visatori cateva ...astfel de kit-uri... dupa care ies pe piata cu alte obiecte ...plastice ...  Cand s-a epuizat piata de fraieri......inventezi alt ,,miraj" ...fraierul nu dispare...
Uite-l pe  ,,pescarul suprem " ...ancorat d'ampulea...lateral '''pupa...cu doua p... ...plutitoare   :) plastice roz  :) :) :) ;D..stabilizatoare cum prinde tot ce misca ... Rrrrau de tot ... ;D fetitzul...(sau baiata) ...

Tax man in the grey suit

Vreau sa spun ca te descurci mai repede fara acel kit...si nu distrugi caiacul.