Avantajele peridocului basculabil fata de cel normal

Creat de dany, Octombrie 18, 2013, 07:18:20 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ciby

Ady, nu ne suparam, dar unii dintre noi au trecut prin greselile pe care le vedem la tine acum. Nu vrem decat sa te invatam de bine si sa nu te lovesti cu capul de pragul de sus al usii, asa cum am patit noi!
Apropos, stii de ce cheleste neamtul in crestet si romanul in frunte?
Pai neamtul se scarpina in crestet cand gandeste, "O fi bine? Ia sa vedem, daca schimb pe ici pe colo, cum ar fi?" si se scarpina in continuare. Pe cand romanul nu gandeste. Ia toporul si ciocanul, mai dai ici, mai dai colo si la sfarsit isi da cu palma peste frunte "Futu-i Doamne, ce-am facut!" si o ia de la capat, daca mai are chef!  ;D
Spor la treaba si sa-l vedem gata cat mai curand!

ionitzady

;D ;D ;D  da Ciby asa este ...  , oricum peridocul este reglabil pe lungime pt al echilibra si rolele stiu ca ar trebui sa fie cu ghidaj , dar la pupa chila mea este foarte lata si cred ca ar rula fara probleme pe rolele facute de mine , + ca o sa fie ghidata si de saniile de scanduri din lateral . Oricum trebuie sa intelegi ca peridocul este strict HOME MADE si LOW COST :) si cam  toate componentele sunt '' reciclate '' .

bbl81

Citat din: Fritz din August 08, 2014, 08:15:56 AM
Merge si fara logaritmi. Peridocul trebuie facut reglabil...pe bride ...profile paralele si pe cat se poate fara suduri. Sa poti muta puntea in functie cde centrul de greutate al barcii...rolele in f. de forma barcii.
Uite peridocul meu facut prin 2002...Are si o prelungire cu o rola in spate ...care iese 1 metru...dar mi-a fost lene sa-i dau bara cu luminile jos.
draga Fritz, as avea nevoie disperata de poza cu prelungirea aia de 1 metru cu rola. si eu vreau sa pun una, asa ca daca ai cumva timp sa faci o poza.... o astept.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

AdrianZUZ

O idee isteata este un balansoar (prelungire) cu roti de ghidare + rola chila pe centru.
O poza in care se vede binisor =  http://www.mybait.de/Bootstrailer/Pega-Bootstrailer-Z1150-Comfort--1449.html
sau
https://www.flickr.com/photos/pegaboottrailers/sets/72157626629266076/

Eu am PEGA 750, care este si basculabil si are si "balansoarul" cu pricina si nu am fost nevoit sa il basculez nici macar pe plaja cu prag in scurt ... pur si simplu urca pe roti si se aseaza frumos in fata carligului de la troliu. 8)

Fritz

nu am peridocul aici...Uite o poza ..se vede rola centrala ...
si un filmulet mai vechi...2003 ...lansam prima barca cu redane transversale  la stavilar in lacul Mogosoaia.

https://www.youtube.com/watch?v=A5N79XGGNi4&feature=youtu.be

bineinteles ca i-am dat cu sampanie !!!
https://www.youtube.com/watch?v=GitzmkhThdQ&feature=youtu.be
Uite si un pdf ..un desen de-al meu din 2002...Este chiar peridocul din film.

bbl81

studiez acuma. si profilul zincat pe care este montat nr de inmatriculare si stopurile.. unde  se gaseste?

bbl81

frumos filmuletul de pe youtube. ambele. problema este ca io am 2 chile. tre sa fac 2 prelungiri? poate ar merge tot cu un care sa calce intre chile, s-ar ghida singura.

Fritz

Bara din spate ...Eu i-am cerut unui prieten sa-mi faca bara pe abkant din tabla zincata de 1.5...si mi-a facut-o din inox.  ???
Profil asa nu gasesti...Dar te duci la un atelier care are  ghilotina...si abkant si cred ca cel mai bine e s-o faci din tabla de aluminiu de 1.5mm. ..cu bratele pe balama ( o dai jos, o strangi si o bagi in masina )...
Iar cu cele doua chile...Mda...ar trebui doua role intre cele doua chile. Sa nu poata devia ...E mai complicat ,dar nu imposibil.

bbl81

pi mumasa, nu putea fi mai simplu?. vreau simplu, bun, ieftin si de calitate.

radasous

ieftin si simplu e sa tai o chila, poti face taietura de calitate  :) pacat ca nu e si buna ideea..
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

bbl81

mu ma satur doar cu o chila, m-am atasat de amandoua...    :)

Vali

Citat din: bbl81 din Septembrie 12, 2014, 02:52:43 PM
studiez acuma. si profilul zincat pe care este montat nr de inmatriculare si stopurile.. unde  se gaseste?

Citat din: bbl81 din Septembrie 12, 2014, 03:50:18 PM
pi mumasa, nu putea fi mai simplu?. vreau simplu, bun, ieftin si de calitate.

Salut Mircea, la noi in zona se foloseste glaf de aluminiu luat de la magazinele de termopane. Ti-l taie baietii direct la dimensiunea dorita, si e si gata profilat la abkant.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bbl81

multumesc Vali. este o idee f buna iar eu chiar am un prieten care se ocupa de termopane. ca sa il prindeti de peridoc si sa fie si demontabil ce sistem se preteaza?

Fritz

Bara o faci din aluminiu sau chiar fibra de sticla ...si trebuie s-o dai jos cand dai barca la apa ...Uite doua poze.
Prima e ..un peridoc Ellebi, italian. Bara e fixata cu doua agrafe pe daua tezi care trec prin alte doua fixate pe peridoc. Scoti agrafele, scoti stecherul si gata.
A doua e de la peridocul meu de la pilotina.  Bara e fixata pe doua brate rectangulare care intra in rectangularele peridocului.  Si aceste brate sunt pe balamale. Se impacheteaza ..una peste alta si pot baga bara in masina . Bara trebuie sa fie cam la 1.30 m...ca altfel nu-ti intra in masina...si cu priza de 12v pe ea.    Pe peridoc pui un cablu cu 7 fire .stecher -stecher.

bbl81

da, faza cu stecherul am luat-o in calcul si deja am cumparat cele necesare. trebuie sa mai fac sistemul de teava in teava pt a 'infige' glaful ala in peridoc si balamalele.
multumesc.