BARCA DIN ALUMINIU SUDATA

Creat de ionpescarul, Decembrie 06, 2013, 03:52:07 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

modi

Bai , ..... "sa vaza ochiu' meu" nitu' ala ciumec de se umfla-n gaura fara bila ...... si ma las de nituit !

P'orma n-aveti decat sa-mi spuneti ..... Toma !

ionpescarul

Citat din: modi din Decembrie 24, 2013, 08:23:28 AM
Dar , Ioane , te intreb de ce te axezi pe o barca de aluminiu in conditiile in care :

- este o tehnica de care au fugit toti cei ce-au construit vreodata o barca ,
- nu stapanesti bine tehnica de lucru cu aluminiu , si nici n-ai sculele necesare ,

Pictore ai dreptate , am comparat visul  cu posibilitatile mele profesionale si materiale ,mai bine stau in banca mea , ma depaseste, ma gandesc la ceva mai simplu.   

Mihaif99

Punct de karma pt. Ion! 
Daca vrea el sa o faca, si are experienta, de ce nu? Poate invatam si noi ceva!

In fond daca toti mergeam pe cai batute, faceam focul cu cremene si in ziua de azi. Corect?

cristiantutuianu

Citat din: dany din Decembrie 24, 2013, 11:53:14 AM
Tocmai am vorbit cu nepotu,a fost pe la mine adineaori....Arata exact ca un popnit ,se strange cu acelasi tip de cleste si partea care ar trebui sa se umfle sau sa crape in 4 ,cum e graf-ul=asa le denumesc ei la atelier cred],datorita tijei care este cu terminatie plata si nitul fiind f. subtire in carne se aplatizeaza,si ramane ca si cum ar fi capuit.I-am spus sa-mi aduca cateva sa va pot arata,dar e liber pana pe 6 ian.Am sa le fac poze....eu nu le stiu exact,v-am relatat cu ce mai lucreaza unii
Nea Dany ce face nepotu  ;)

dany

A inceput azi treaba,am vorbit acum cu el la telefon[bine ca mi-ai amintit ;)],maine sper sa-mi faca rost,mai naspa cum ma intalnesc cu el,sau cred ca ma duc eu la el la servici,vad eu...

cristiantutuianu

Nu e mare graba.  ;D  Asa ..... de  :o curiozitate  si bube pe inima cum zice modi  ;D  ;D  ;D

dany

Am reusit sa ma intalnesc cu nepotu si iata cum arata nitul cu pricina:

dany

Nitul de pe tabla striata l-am batut sa vad daca la turtire maxima se rupe sau se farama.Astea din poza au 4mm diametru si 12mm lungime,sunt si mai mici.Capul a ramas cam 2,5 mm afara,materialele nituite fiind de 3+4mm[restul din nit s-a ''umflat''.Cuiul nitului este din otel cu baza lui turnata in aluminiu si-n momentul strangerii se smulge la un moment dat.Apropo trebuie strans mai tare ca la un popnit normal.Asta-i...

dany

Am uitat sa va zic,se vede de fapt in schita degajarea de la baza nitului facuta pt. a retine siliconul.sI sa va arat si alt model de nit

modi

Mda ..... Este vorba despre exact acelasi tip de actionare a partii de aluminiu ( cum spuneam , nu vad - tehnic vorbind - o alta modalitate de aplicare a unui nit de pe o singura parte a lucrarii , recte fara "contra bataie" sau capuitor )
Etanseitatea unui astfel de nit tine , ca si-n cazul celor obisnuite , de siliconarea acestuia . Nu cred ca acesta etanseaza pur si simplu ..... de unul singur .
Si aici se ridica intrebarea : fiind atipice .... evident sunt mai scumpe . Merita efortul ?

cristiantutuianu

Sa traiesti dany
Iti multumesc frumos pentru  ;) prezentare   ,nota 10

dany

Corect .Oricat de fest ar intra nitul in gaura si strans ,fara silicon sigur lacrimeaza pe undeva,la un nit din o suta  sa fie si tot e prea mult ....Ca rezistenta,am incercat sa despart cele 2 piese de aluminiu si am rasucit cornierul si tabla fara ca nitul sa-si dea drumul :) chiar ,la o barca de 4m oare cate nituri intra?....multe,enorm de multe,nici nu are rost sa calculez...

bogdan1323

Scuze ca sunt offtopic dar vreau sa fac o barca de aluminiu si nu știu cum se rezolva inmatricularea. O sa aibă sub 20 cp. Dacă puteți sa îmi dați un sfat sau un link.
Multumesc.