Un fel de motor...

Creat de corsarul, Decembrie 11, 2013, 05:17:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

corsarul

Am citit ce a-ti scris, si se cade un raspuns :
Nu am cea mai mica intentie de braconaj sau alte minuni. Mai mult de o varga si doua lansete, n-am folosit niciodata in Delta Dunarii... ba chiar anul acesta am pescuit doar cu o singura varga.

@cristi80...este adevarat ca un longtail  pare mai facil de construit,dar parca "coada"aceea este prea lunga pentru gustul meu....poate gresesc, dar cred ca si incomoda...

PS: Pescuitul meu in Delta de anul acesta  ;D Murighiol 2013...pe intinsura

Vali

@Cristi80: mai Cristache, ia sa-ti fac eu lipeala cu vechiul meu tovaras de la navomodele, Marian Luca, meserias puternic in mecanica. A fost in vara la mine sa ma intrebe cum sa-si faca barca, si in contrapartida mi-a zis ca-mi ofera tot sprijinul sa-mi fac mud motor. Este omul cel mai informat in treaba asta, si e si concitadin de-al nostru ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

corsarul

Citat din: Ciby din Decembrie 13, 2013, 07:42:11 AM
Atentie la cureaua de transmisie! Este de preferat una care sa alunece pe fulie in caz de nevoie, daca elicea va intalni un obstacol. Nu ai nevoie de sincronizare intre motor si elice in asa fel incat sa folosesti fulii de distributie cu nuturi. Se vor rupe destul de des.
Daca tot vii in Bucuresti, mergi in piata Obor ca acolo gasesti fulii pentru curele trapezoidale si curele. Sau apeleaza la un strungar, oricum mai ai nevoie si de alte piese.

Asa cum am mai scris ..."dau cu presupusu"
Am sapat pe net, si am vazut ca transmisia de la axul motorului, la elice se face prin curele si fulii cu nuturi....sau lant.
Nu mai zic ca la mud motoarele cu "coada lunga" elicea este cuplata direct la axul motorului.......
La acestea din urma (longtail), se pare ca se foloseste puterea si turatia bruta a motorului....deci nu s-a jonglat din fulii pentru modificari de turatii sau putere..
Sunt "ochi si urechi" la toate sugestiile venite din partea dumneavoastra !
Va multumesc !

corsarul

Citat din: corsarul din Decembrie 12, 2013, 08:46:46 PM

In ce ma priveste pe mine "zarurile au fost aruncate"...

Asa cum va spuneam...
Am achizitionat motoru' ....1200 lei ....am o "sursa" mai ieftina si sunt aceleasi motoare tip Honda, unde, pe net http://www.aliens-moto.ro/produse/6.motoare-pe-benzina-tip-honda/motor-benzina-13-hp-tip-honda-C112P584,  se cere 1500 lei...bine inteles sunt "tipla"...noi noute !

Vali

Ca de obicei, cred ca o sa-l vedem pe Corsar ducand treaba la capat cu brio :). Se vede ca esti motivat, Ionut, in timp ce lumea se pregateste de sarbatori, tu investesti in jucaria pentru vara viitoare. Spor la treaba, si sa stii ca te urmarim cu interes.

Sa stii ca am si eu 2 motoare de tipul asta, dar mai mici: unul de 5,5 si unul de 9,5 cai, ambele tot in 4 timpi, racite cu aer, ax orizontal. Insa eu nu sunt interesat de mud motor, din motivele expuse de Ciby (prefer sa-mi aduc un impact minim asupra mediului). In schimb, aveam o dambla sa adaptez un asemenea motor ca inboard, cum au lipovenii in Delta pe lotci sau mahune.

Ce nu stiu inca e cum se prezinta motoarele astea la anduranta. Adica daca te poti baza pe ele la ture mai lungi. Bineinteles ca n-am incredere in ele cum am intr-un outboard de firma, racit pe apa si optimizat pentru regim de anduranta. Insa macar ca hobby si tot am sa adaptez un motor din-asta pe o barca :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

modi

Citat din: Vali din Decembrie 16, 2013, 09:25:03 PM
Ca de obicei, cred ca o sa-l vedem pe Corsar ducand treaba la capat cu brio .....

Sunt deja "pe pereti" , fara sa fie nevoie sa astept pozele cu reusita finala . Bineinteles ca ne va "inerva" peste masura .
Am sa-ncerc sa compensez cu First Lady , dar stim cu totii ca va veni la capatul a toate cu un clip Youtube de ne va scoate din sarite .......

modi

Citat din: cristi80 din Decembrie 13, 2013, 11:32:53 AM
eeeeee, fusei anul asta in delta si am fost cazati la o pensiune din mila23.din discutii, proprietarul afland ca suntem din Galati, ne-a intrebat de unde face si el rost de sarma din otel(ca cea de la coarnele de napatca)cam de 18mm grosime,pt capcane pt. mistreti!!! apoi l-am intrebat daca prinde un mistret pe luna si mi-a zis ca minim unul pe saptamana.

Sunt aproape gata sa fac pariu pe bani multi ca stiu despre cine este vorba ........ ( cumva .... V... ?  ;) Mic , blond , la "fo" juma' de veac , sugubat , dat dracu' ?? )

Hombre , cei cativa care ma stiu deja pot afirma ca sunt ecologist convins . Atat catch&release cat si impotriva vanatului . Dar odata cu asta sunt de acord ca mistretul cand "isi ia viteza" seaca efectiv toate resursele zonei in care-o face .
Am prieteni vechi , vanatori , care sunt "tocmiti" de catre comunitati , sate , sa imputineze populatia de mistreti cand situatia o cere . Iar in Mila 23 , pe Fondul de Vanatoare ( intre Eracle , Catavaia , Stipoc ) se cere imperios catodata .

Da , "milangiii" nu cresc porci , ci pun laturi mistretilor . Nu mai demult de trei zile povesteam catorva barcagii de pe-aici cum anume se practica asta ( Mergand pana la arini incovoiati care arcuiesc odata cu actionarea latului spanzurand efectiv mistretul ) .

Oricat de vehement ma opun acestor metode barbare de "vanatoare" , pentru pastrarea unui asa zis echilibru in aria respectiva , ma vad nevoit sa fiu de acord cu masurile lor . Fara acestea cu siguranta ne-am confrunta cu o supra populatie de mistret in zona . Putini realizeaza ce inseamna asta ........

...........................................................

Hai sa vorbim si despre ceea ce definim , dupa norme consacrate , ce inseamna ..... braconajul !
Nu-ti poti imagina , nu cred ca ai cum sa cunosti , ceea ce se intampla pe Grindul Stipoc in afara perioadelor de pescuit . Faptul ca localnicii isi "fac rost" de niscaiva jumari si frigari de pus pe masa ..... paleste in fata "asasinatului" practicat inconstient de posesorii de arme , care ajung sa traga in godaci ..... la tinta ! Fara a se mai obosi sa recupereze lesurile de pe camp sau din stufi .

Da , exista acest Fond de Vanatoare , al Milei 23 . Stiu si cine-l administreaza . Dar ai senzatia c-o face ? Aiurea ..........

corsarul

Vali...multumesc pentru aprecieri !

Motoarele respective, se folosesc la generatoare, pe motosapatoare...in general pe utilaje agricole ...si mai stiu eu la ce  ::). Pot sa spun ca am un generator de curent, cu motor identic (4t;OHV;racire fortata pe aer)....si pot sa mai spun ca am "tras"pe el fara mila cand plecam cu rulota....cate 8-9 ore pana se "ducea" toata benzina din rezervor. La el ne cuplam mai multi, fiind de 1200 W si mergea din greu.
Ca i-am schimbat uleiul cand mi-am adus aminte , asta nu mai zic...si cu toate acestea "toarce" ca la prima sfoara. Parca pe Barcaholic era un post, unde unul si-a pus pe o baraca un motor asemanator....

In alta ordine de idei....NU am pusca...NU vanez...n-am prins in viata mea un peste mai mare de 2kg(ciortan)  ;D

byteworks

Una e sa mearga aproape de relanti si alta la turatii mari, 4-5000 de ture. Dar un motor din asta, cu vechime, agricol dar in 2T, Solo 210, este folosit cu succes la paramotoare care merg la 6K ture. Cheia e sa se potriveasca curba moment-turatie cu reductorul si elicea, altfel, fiind totusi un motor de putere mica, ori nu face fata balariilor ori trebui sa-l turezi ca sa obtii ceva, dar cu uzura mare.

Desi si eu as spune in general NU accesului chestiilor astora in Delta, totusi ar trebui un Corsar pe cateva canale cum e Crasnicolul, canalul Lung sau Imputita sa faca treaba pe care nu o fac cei care ar trebui!

corsarul

Citat din: byteworks din Decembrie 17, 2013, 09:56:34 AM
Una e sa mearga aproape de relanti si alta la turatii mari, 4-5000 de ture.
De unde 4-5000 cand el scoate in turatie maxima cam 3600 ture ?!
Dar cu o roata mai mare in diametru pe axul motorului si una mai mica pe axul elicei, o sa am turatie mare la elice fara a forta motorul.
Nu crezi ca este asa ??

Citat din: byteworks din Decembrie 17, 2013, 09:56:34 AMDesi si eu as spune in general NU accesului chestiilor astora in Delta, totusi ar trebui un Corsar pe cateva canale cum e Crasnicolul, canalul Lung sau Imputita sa faca treaba pe care nu o fac cei care ar trebui!
:( :-[
Am inteles mesajele si ma vad nevoit sa renunt la constructia "monstrului"...

cristi80

Citat din: corsarul din Decembrie 17, 2013, 04:43:48 PM

Dar cu o roata mai mica in diametru pe axul motorului si una mai mare pe axul elicei, o sa am turatie mare la elice fara a forta motorul.
Nu crezi ca este asa ??

Am inteles mesajele si ma vad nevoit sa renunt la constructia "monstrului"...
pt o turatie mai mare la elice trebuie taman invers,roata mai mare pe axul motorului si roata mai mica pe axul elicei, astfel va creste turatia elicei dar va scadea cuplul.
pacat ca ati renuntat la proiect,parea ceva foarte interesant,sper sa reveniti asupra deciziei,macar pt constructia unui longtail(pe care il prefer eu ;D)

corsarul

ionpescarul

Citat din: corsarul din Decembrie 16, 2013, 08:36:50 PM
Citat din: corsarul din Decembrie 12, 2013, 08:46:46 PM

In ce ma priveste pe mine "zarurile au fost aruncate"...

Asa cum va spuneam...
Am achizitionat motoru' ....1200 lei ....am o "sursa" mai ieftina si sunt aceleasi motoare tip Honda, unde, pe net http://www.aliens-moto.ro/produse/6.motoare-pe-benzina-tip-honda/motor-benzina-13-hp-tip-honda-C112P584,  se cere 1500 lei...bine inteles sunt "tipla"...noi noute !

buna seara ,o intrebare , pe generatorul meu scrie mult in spaniola ,la un moment dat scrie ceva de Honda ,vad ca si la motorul asta ,se spune tip Honda 
intrebarea e
motorul dvs. contine piese Honda , sau e o copie dupa conceptia Honda ? cu aliaje si duritati  total altele decat aliajele originale Honda.

corsarul

Buna seara....cu siguranta ca este o copie dupa un motor Honda....cat despre piesele care intra in componenta motorului ...habar n'am .  ;D