Un fel de motor...

Creat de corsarul, Decembrie 11, 2013, 05:17:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

corsarul

Citat din: Ciby din Ianuarie 19, 2014, 06:56:05 PM
O alta parere binevenita. Si pare mult mai logica decat ce am scris eu.

Si totusi, in filmuletele de pe youtube, mud-urile in stare de repaus, au elicea in apa.

Vreau sa ma credeti ca iau in considerare ambele variante propuse de dumneavoastra si incerc sa ma "indrept" catre cea mai optima !
Va multumesc pentru implicare !!!  ;)

corsarul

De exemplu :...in clipul de mai jos, in repaus elicea sta in apa.
SWOMP 35 mud motor by Backwater Inc.

Intersect

Salut am poze de pe Amazon unde folosesc acelasi tip de motoare si elicea este in apa,in stationare.
Le caut azi si le incarc.
Spor la treaba.
Born to fish,forced to work!!!

corsarul

Citat din: Intersect din Ianuarie 19, 2014, 07:56:24 PM
Salut am poze de pe Amazon unde folosesc acelasi tip de motoare si elicea este in apa,in stationare.
Le caut azi si le incarc.
Spor la treaba.
Merci ! ;)

corsarul

Citat din: cristi80 din Decembrie 13, 2013, 02:11:46 PM
....cred ca un longtail ar fi mult mai facil de construit decat un shorttail.

Cristi a avut dreptate...asa ca m-am sucit !
Am gasit pe net ceva poze... clare, frumoase si detailate cu un longtail.
Poate credeti ca sunt "dili", dar nu gasesc anumite repere ptr. constructia unui shorttail...
http://www.backwaterinc.com/features.html

Ciby

Stii bine ca am un ghimpe mare impotriva acestui tip de motor!, despre folosirea lui in Delta.  Am spus in primele pagini despre asta, dar proiectul in sine ma incanta, ma incita, nu stiu cum sa spun! Ce am citit in ultimul topic ma intristeaza. Crezi ca daca nu gasesti piese si subansamble pentru short tail, vei gasi pentru long tail? Cu toate ca pare mai simplu, presupune cel putin o articulatie flexibila pe axul principal, un cardan, care sa mearga la turatia elicei. Mult mai greu de gasit decat piesele care acum iti dau de cap.

corsarul

Ce sa zic  ::)...o sa incerc sa termin acest proiect... ;)

Ciby

Nu stiu cand este ziua ta, dar neaparat trebuie sa-ti fac cadou o balanta! Din cea cu talere, sa o atarni in marul din fata casei!
In stanga, sa pui short tail, iar in dreapta, long tail!
Le studiezi pe amandoua, vezi care este varianta ce te incanta cel mai bine, si alegi!
Succes cu aprovizionarea si cu realizarea practica. Poate imi schimb parerea despre principul acestui motor, si cine stie, imi fac si eu unul!

cristi80

Citat din: corsarul din Ianuarie 20, 2014, 07:44:01 PM
Am gasit pe net ceva poze... clare, frumoase si detailate cu un longtail.
eu gasisem poze cu un longtail deosebit,daca le gasesc le pun si poate discutam pe marginea lor.

Citat din: Ciby din Ianuarie 20, 2014, 08:17:43 PM
Cu toate ca pare mai simplu, presupune cel putin o articulatie flexibila pe axul principal, un cardan, care sa mearga la turatia elicei. Mult mai greu de gasit decat piesele care acum iti dau de cap.
nu necesita neaparat articulatie cardanica.

P.S.-eu un longtail ca in poze as face,fara articulatie cardanica,pe rulmenti,cu posibilitatea de a jongla cu turatia elicei in functie de necesitati,simplitate.

Intersect

Salut Corsare din pacate nu am gasit pozele am sunat si acasa dupa ele dar sunt de negasit,mcand ajung acasa le gasesc eu sigur.Spor la treaba in continuare.
Born to fish,forced to work!!!

corsarul

Citat din: Ciby din Ianuarie 20, 2014, 08:17:43 PM
Cu toate ca pare mai simplu, presupune cel putin o articulatie flexibila pe axul principal, un cardan, care sa mearga la turatia elicei. Mult mai greu de gasit decat piesele care acum iti dau de cap.

-De care ??...-D'astea ....?? ;) (poze)

Citat din: Ciby din Ianuarie 20, 2014, 09:20:04 PM
Nu stiu cand este ziua ta, dar neaparat trebuie sa-ti fac cadou o balanta! Din cea cu talere, sa o atarni in marul din fata casei!
In stanga, sa pui short tail, iar in dreapta, long tail!
Le studiezi pe amandoua, vezi care este varianta ce te incanta cel mai bine, si alegi!
Succes cu aprovizionarea si cu realizarea practica. Poate imi schimb parerea despre principul acestui motor, si cine stie, imi fac si eu unul!

N-am asteptat ziua mea... sa-mi iei balanta !  :D
Am cantarit din ochi....si se pare ca ....longtail !  ;)

@cristi80....abia astept pozele si sa discutam ! Trebuie sa recunosc ca sunt pe un teren necunoscut, vis-a-vis de constructia unui astfel de motor, si orice sugestie din partea oricui este un imbold sa continui la acest proiect.

PS : Nu garantez ca nu ma sucesc din nou. ;D.
HUOOO-urile mi le dati la final  :)

Ciby

Strange omul ca furnica, toata viata, ca sa aiba pe ce pune mana la nevoie!
Succes!

cristi80

Citat din: corsarul din Ianuarie 21, 2014, 08:30:38 PM

@cristi80....abia astept pozele si sa discutam ! Trebuie sa recunosc ca sunt pe un teren necunoscut, vis-a-vis de constructia unui astfel de motor, si orice sugestie din partea oricui este un imbold sa continui la acest proiect.

PS : Nu garantez ca nu ma sucesc din nou. ;D.
HUOOO-urile mi le dati la final  :)
pozele sunt in postarea mea de mai sus,un longtail fara cruce cardanica.

corsarul

@ cristi 80..intr-adevar, este solutia mai simpla ptr. un longtail.
Daca nu o scot la cap cu ceea ce mi-am propus, e' de luat in calcul si aceasta varianta propusa de tine.

In schimb mi-a mai "trasnit" ceva prin cap....si la momentul oportun (la achizitionarea unui ansamblu folosi la ATV-uri)) o sa vin cu ceva poze !

cristi80