Un fel de motor...

Creat de corsarul, Decembrie 11, 2013, 05:17:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

corsarul

Din pacate, in afara de achizitia unor materiale, n'am mai facut nimic la el.
Vremea de afara si-a spus cuvantul  :(
Proiectul NU l-am abandonat...insa, in ce priveste elicea... nu stiu nici eu.  ::)

Cu acelasi respect !

love delta

priviti aici un mudmotor cu honda gx200 glisaj direct....motorul e modificat...SPS Swamp Runner Longtail GX200 hole shot

corsarul

Azi am mai lucrat putin la mud...
Pentru manevrarea motorului stanga-dreapta, as avea doua optiuni:
-metal pe metal, cu un gresor pentru lubrifierea partilor in contact
-sau cu un rulment de presiune
Nu m-am hotarat inca, dar as inclina pentru rulment  ::)

cristiantutuianu

Sa sti ca urmaresc cu mare interes mud...Eu aleg  :) rulment de presiune ..la o adica il inlocuiesti   Fier pe fier ...apa ...intelegi , Chiar o carcasa de protectie a rulmentului
Iti doresc sa devina mud...ud -ul nr.1 facut de un ROMAN
Cu stima

corsarul

Cu plecaciune  ...Cristi !  ;)

cristiantutuianu

Ha
Am studiat  imaginile ....se vede foarte bine dibacia .....cum sunt pregatite axele pentru  gresat  .Felicitari gandit  pana la ultimul  si cel mai mic detaliu. Sunt convins ,cadrul preparat..vopsit   anti-contra si impotriva   ;D ;D ;D coroziuni  .....

corsarul

Citat din: cristiantutuianu din Februarie 06, 2014, 08:14:20 PM
Sunt convins ,cadrul preparat..vopsit   anti-contra si impotriva  coroziuni  .....

Cu siguranta !..si neaparat mozaic de culori (camuflaj)

Uite ! la asta m-am jucat tot eu cu ,,,culorile !   ;D

cristiantutuianu

Simpatic,imi permit sa spun  ca cele mai tari sabloane sunt frunzele si iarba .fond la alegere  (nu negru...) OK pentru mine este culoarea maslinelor  verzi
si incep pistolu in mana dreapta manunchi de iarba sau doua trei crengute cu frunze ...mari mana stanga   prima culoare  gri inchis chiar negru ,doi verde  aproape brotacel ,trei bej chiar alb , belea iese .
Nu am poze dar am vopsit asa sase TABC-uri  cand mergeam cu ele se uita lumea ca la urs .

corsarul

Stiu despre ce vorbesti  ;)...dar sa ajungem noi pana acolo !  :)

corsarul

Citat din: cristiantutuianu din Februarie 06, 2014, 07:58:54 PM
Eu aleg.. rulment de presiune ..la o adica il inlocuiesti   Fier pe fier ...apa ...intelegi

Si totusi, fier pe fier ar fi mai indicat !
N'am scos-o de la mine ! De ceva vreme, corespondez pe mail cu un domn din Statul Utah (SUA), care construieste asa ceva.
Dansul, mi-a recomandat fier pe fier, cu gresor dar si cu o bucsa cu guler(bronz)...suprafata de contac dintre cele doua sub-ansamble ar fi, in cazul acesta mai mare!

dany

Am vrut sa-ti raspund de aseara dar...[.ma gandeam ca am sa starnesc oarece polemici] trebuie sa-mi dau cu parerea.  Renunta la ideea cu rulmentul.Un distantier[saiba lata] din bronz grafitat daca se poate,unsa permanent i-si v-a face mult mai bine treaba.La ansamblul asta poti interveni strangand surubul sau desurubandul cand si cum vrei,regland astfel frecarea dintre ele,avand astfel un control,pe cand la rulment nu poti face asta.Nu ai nevoie de o miscare de rotatie precum un carusel sa nu-l poti tine in mana.Montezi si o contrapiulita care sa nu lase ansamblul sa-si faca joc,prin miscarile stanga -dreapta.Scuze ,ca mi-am permis!

corsarul

@Dany...multumesc de sfat !
Asa va fi !...poti sa-ti permiti oricand!

PS: Iau in calcul sfaturile oricui cu mare seriozitate ! Va multumesc tuturor !  ;)

dany

Pt a retine vaselina pe suprafetele plane ele saibei de bronz,zi-i strungarului sa faca cu varful cutitului 3-4 santuri fine de 0,5mm adancime .Vaselina v-a ramane in ele si ungerea o sa fie mai buna.Vaselina sa fie  buna sa nu se topeasca in soarele amiezei,si chiar daca,tot i-ti mai ramane ceva in santurile cu pricina....zic si eu...

corsarul

Citat din: dany din Februarie 07, 2014, 04:10:20 PM
...zic si eu...
Zici bine Dany !  ;)
Am mai facut cate ceva !

cristiantutuianu

DA  ....DA frumos
corsarul, parca ...vopsit... ;D ;D ;D
dany .... 8)
ce bine inca ceva la capitolul Invatata de pe Capcompas   ;)