Un fel de motor...

Creat de corsarul, Decembrie 11, 2013, 05:17:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

corsarul

Azi am continuat cu placa motorului .

rexsailor

culoarea gri a tablelor banuiesc ca este de la sablare...si daca e pe banzina, ai ceva reductor la iesire...?dupa mine ar trebui un 2 la 1, nu de alta, da sa crape in caz de doamne fereste , altceva decat motorul...parca aveai si reductorul de atv...
nu-mi spune ca nu se poate, ci spune-mi cum se poate !
pentru ca raul sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic!        ( eduard burke )

corsarul

Citat din: rexsailor din Februarie 14, 2014, 12:31:31 PM
culoarea gri a tablelor banuiesc ca este de la sablare.
Este doar un primer auto...
Citat din: rexsailor din Februarie 14, 2014, 12:31:31 PMsi daca e pe banzina, ai ceva reductor la iesire
pe benzina este, iar reductorul l-am vandut...
Citat din: rexsailor din Februarie 14, 2014, 12:31:31 PMdupa mine ar trebui un 2 la 1
Dupa mine nu !...si nici dupa altii de dincolo...
Citat din: rexsailor din Februarie 14, 2014, 12:31:31 PMda sa crape in caz de doamne fereste , altceva decat motorul...
Ce-o vrea Domnul !!

corsarul

Azi au sosit piesele comandate !

teo pes

Citat din: corsarul din Februarie 12, 2014, 07:51:30 PM
Multam Cristi  ;)....am vrut sa semene cu asta (poze)
ce zincare mergea acum! :(
Viata i grea !!  Dar trece !!

corsarul

Citat din: teo pes din Februarie 26, 2014, 09:55:41 PM

ce zincare mergea acum! :(

Nu stiu daca este absolut necesar, dar era o solutie  ;)

corsarul

De curand, am cumparat un tahometru inductiv... am infasurat 4 spire pe fisa bujiei, si am filmat cateva valori ale turatiei motorului.

https://www.youtube.com/watch?v=0g54hMa-w18

mustatza

Citat din: corsarul din Martie 03, 2014, 08:51:58 PM
De curand, am cumparat un tahometru inductiv... am infasurat 4 spire pe fisa bujiei, si am filmat cateva valori ale turatiei motorului.

https://www.youtube.com/watch?v=0g54hMa-w18

salut,
asa de mare este relantiul, respectiv cca1500ro/min?
bateria interna a acestui tahometru se poate schimba?

ionitzady

ma bag si eu in seama acuma  ;D , de curand am montat si eu un turometru teleflex la un yamy de 25 hp 2t bla bla , si la relanti sta la 600 si mi se pare cam putin , adica ar trebui calibrat , dar si mie mi s-a parut foarte mult 1500

corsarul

@ mustatza : Da ! Pare cam mare....acum, nu stiu cat de bine indica tahometrul  ::) ,pentru ca si maximul de rotatie pare cam mare...deci: cred ca datele sunt eronate !  :-\

Daca se poate schimba bateria ?? -sper ca da !...altfel am dat banii aiurea   :'(

@ ionitzady: daca motorul merge rotund si nu balbaie ...lasa-l asa ! ;)

corsarul

Azi am primit elicele pentru mud motor.
Am luat doua, ca era mai ieftin ;D...8 1/2 ", marimea ce mi-a fost recomandata de vanzator pentru puterea motorului pe care-l am.
De acum, pot sa-mi continui proiectul  :)

mustatza

ma bucur ca duci proiectul mai departe. credeam ca ai renuntat.

corsarul

Nu !...n-am renuntat !
N-am avut elicele, si tot odata am lucrat la propria-mi barca...am gandit ca este mai important s-o termin pana la sfarsitul lunii iunie(barca), ca sa pot iesi si eu in Delta anul acesta, fara sa mai imprumut sau sa inchiriez.
Cateva poze sumare din timpul constructiei:

cristiantutuianu

Superb
Sa o stapanesti sanatos !

corsarul

Multumesc Cristi !
"Superb"...este prea mult spus .
Este o barca pescareasca, tip Lotus, dar...hai sa-i spunem, putin "tunata":
-lonjeroane din lemn de brad pe aproape toata lungimea barcii, imbracate in fibra...cred ca vor fi eliminate vibratiile si unduirile chilei pe valuri..
-compartimentul de bagaje din prova,(capacul) in acest caz este un trapez...cred eu, mai estetic si mai practic...
-oglinda, ranforsata in prima faza, pe toata suprafata cu placaj de 8mm, de asemenea imbracat in fibra
-doua contra vantuiri, prinse de lonjeroane si de oglinda barcii...astfel, baraca va "primi" si motoare mai grele...pe acestea inca NU le-am facut.

Toate acestea, necesita multa migala, dar ai satisfactia lucrului bine facut de mana ta...cel putin asa cred...asa sper !  ;D