Un fel de motor...

Creat de corsarul, Decembrie 11, 2013, 05:17:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ciby

Citat din: pelicanul din Septembrie 24, 2014, 10:44:21 PM
@Ciby
Ce suport e cel din poza de mai sus? M-ar interesa si pe mine asa ceva. Artizanal sau de cumparat. In orice caz, as vrea sa vad mai indeaproape cum arata. Exista vreo posibilitate in sensul asta? Multumesc.

A fost pe barca atunci cand am cumparat-o. Este de fabrica, nu este manufacturat. Din inox, tabla de 3 mm ambutisata, indoita, etc.
Eu nu l-am folosit niciodata.
Trimite-mi adresa de mail pe privat sa vezi toate pozele.
Unul asemanator costa 100-150 de euro pe la magazinele de specialitate.

corsarul

Citat din: corsarul din Octombrie 17, 2014, 08:02:40 AM
....am schimbat din mers proiectul...nu va mai fi long-tail...m-am hotarat pentru short-tail ...a inebunit lupul  ;D :P

...pana la urma v-oi vedea ce va iesii... ;D

In link apare sursa de inspiratie : http://www.copperheadmfg.com/products/18-hp-mud-motor

ionitzady

Bv Corsare , se vede ai maini dibace in tot ceea ce faci , dar de ce nu mai intrebat ca-ti dadeam eu rest de motor la nivelul exact cu ceea ce ai prezentat  si cu capac  ;D

corsarul

Merci ady  ;)...dar cred ca nu-mi era de mare ajutor...
Una peste alta, sper sa iasa ceva bun...daca nu, va deveni un maldar de fiare vechi.

Fritz

Mai am si eu o cizma de Selva 25 ..menghina si cu copaia in care sta blocul motor. Sunt din aluminiu ..si au si amortizoarele de vibratii ( tampoanele de cauciuc). La asta nu te-ai gandit.

corsarul

Citat din: Fritz din Octombrie 23, 2014, 08:52:43 AM
  La asta nu te-ai gandit.
Ba bine ca nu !....ce vezi cu rosu, va fi cauciuc...tot pe cauciuc va fi prins si manerul.
Practic, motorul va sta pe un pres gros de cauciuc...sau doua....pentru ca asa v-oi regla inaltimea motorului pentru a intinde cureaua la genul "grosso modo"..... in interiorul tunelului va fi intinzatorul propriu-zis ,al curelei.

Cred ca in acest fel, mare parte din vbratiile motorului se v-or atenua...

Vali

Ionut, mai aminteste-le baietilor ca motorul tau e cu ax orizontal, deci nu poate fi montat pe o cizma de outboard decat printr-un angrenaj la 90 de grade :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ionitzady

Vali , noi am vazut o piesa construita care arata exact ca cisma demontata din beci si am zis sa ajutam omu , nu?  ???

corsarul

Am "gasit" pe net, o postare a unui tip , care, intr-adevar si-a construit un mud, si a folosit doar menghina de la un motor aut-bord.

corsarul

Inca ceva !...
Nu sunt singurul care vrea mud... ;)

Undeva....in vara....la noi in tara . Respectivului, i-am cedat o elice, ca sa-si continue proiectul.
A incercat cu elice de la un aut-bord , dar fara rezultate.

ionitzady

pai aia este elice de 70 cp poate si mai mare

Fritz

Asa e. Elicea aia are si pasul prea mare si diametrul . Elicea de noroi arata altfel, Are doua pale cu pas foarte mic. Am cautat ..cateva imagini cu motoare ,,.mud" Foarte multe tipuri..,orizontale, verticale, cu transmisie pe pinioane ( 90 de grade) cu cizma !! sau transmisie pe lant ...sau priza directa.  Elicile sunt pe stanga in cazul transmisiei directe ( lant, curea sau ax direct). Poti pune elice pe dreapta doar in cazul in care folosesti pinioane conice (90 de grade).
Am salvat cateva poze  :) :) :) care mi-au placut.   :o ::)

ziuamarinei

Frumos motor in ultima poza , as vrea si eu la barca unul. ;)

bradutzu

sunt barci care vit cu astfel de motoare in dotarea standard dar pe pupa doar cu barci de peste 15 m!
Sa auzim numai de bine!

radasous

pentru ce sa se pupe cu barca? ca sta si nepupata  :)
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer