barca motocraft sl 410 pentru dunare?

Creat de bica77, Decembrie 13, 2013, 01:29:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gabos

La motoarele sh ai aceiasi problema...uzura  nu ar fi o problema ca se repara si tot iesi mai ieftin decat unul nou, e mai nasol cu actele..ani trec si nu se stie ce legi mai scot politicieni nostrii iubiti  ;)

bradutzu

Referitor la barca SL 410 m-am abtinut sa scriu pana acum pentru ca nu am una sa imi dau cu parerea dar in acelasi timp am iesit la pescuit cu niste baieti care pescuiesc la salau si care sunt extraordinar de incantati de barca fiind perfecta spun ei dar are un singur dezavantaj: datorita bordurilor ce nu sunt inalte no o pot lasa pe apa ca daca sunt valuri o gasesc plina de apa asa ca trebuie sa o scoata la fiecare partida de pescuit! Cred ca acest inconvenient se poate repara cu o prelata de calitate!
Sa auzim numai de bine!

gabos

Citat din: bradutzu din Ianuarie 17, 2014, 10:07:16 AM
Referitor la barca SL 410 m-am abtinut sa scriu pana acum pentru ca nu am una sa imi dau cu parerea dar in acelasi timp am iesit la pescuit cu niste baieti care pescuiesc la salau si care sunt extraordinar de incantati de barca fiind perfecta spun ei dar are un singur dezavantaj: datorita bordurilor ce nu sunt inalte no o pot lasa pe apa ca daca sunt valuri o gasesc plina de apa asa ca trebuie sa o scoata la fiecare partida de pescuit! Cred ca acest inconvenient se poate repara cu o prelata de calitate!

Cand merg la pescuit de pe mal, iar apa este mica langa mal am doua optiuni. Ori scot barca pe mal cu totul ori daca nu o las in apa legata dar fara sa sui prova pe mal. Daca ridic prova pe mal iar pupa o las in apa patesc acelasi lucru de la valurile de siaj al altor barci, deoarece prova este fixa pe uscat si pupa destul de scufundata si barca nu se mai poate ridica pe val.
In schimb la pescuitul din barca, pana acum nu am luat apa de la valurile de de siaj a altor barci.
In una din iesirile cu barca am prins vant puternic la intoarcere si pe Dunare erau valuri destul de mari si dese, si am fost nevoit sa merg mai incet(cam 20-25Km/ora) si pot spune ca mai sareau stropi de apa si in barca dar fara sa am alte probleme..de stabilitate. Acum daca esti barcagiu si pescar si te sperii de 3 stropi de apa....
In afara de asta parerea mea e ca indiferent de ce barca ai avea, borduri inalte, cabinate, etc. , nu vei sta la pescuit cand vezi ca incepe furtuna si ploaia, sau cel putin eu nu stau.

Am deviat un pic de la comentariul tau. Nu am inteles foarte bine ce vrei sa spui. Prietenii tai gasesc barca cu multa apa atunci cand o lasa acostata pentru o perioada de mai multe zile sau cand merg la pescuit si trag la mal? Daca e prima situatie, treaba asta o pateste cam orice barca de pescuit, de aceste dimensiuni si chiar cele mai mari  cum e laguna 480, black sea, etc. O barca acostata langa un ponton primeste mult mai multe "lovituri", pentru ca este legata iar valurile se mai intorc si inapoi cand se lovesc de ponton sau alte barci acostate.
Cum ai spus si tu, doar cu o prelata buna poti rezolva aceasta problema

Ciby

Doar o parere, ca am preferat sa nu ma urc in barci asa mici, mai ales cu bordurile joase.
Se poate monta un balon pe copastia barcii, cu diametrul 15-20 cm, pozitionat cumva vertical fata de borduri. Astfel vei obtine un bord liber mai inalt cu diametrul balonului, foarte util la valuri, iar barca devine nescufundabila. Volumul de aer prins in balon va tine barca la suprafata in caz de inundare. Nu stiu daca aceasta barca are compartimente etanse si nici nu am timp sa ma informez, dar aplicarea balonului si realizarea acestei struto-camile are o multime de avantaje, iar greutatea suplimentara ar fi nesemnificativa.
Poate parerea Corsarului ar fi binevenita.

bica77

oameni buni,inainte de a avea laguna 410 de plasma ,dealtfel o barcuta aproape reusita cam instabila cu doua persoane ,numai zic de trei persoane ca era jale ,am avut o barcuta de fibra facuta de spat galati ,hucho 350,nu era de dunare in nici un caz ,cred ca de lacuri si  balti, nu avea pe mijloc chila i-am facut eu ulterior din sipca imbracata cu fibra ,e... aceasta barcuta era f joasa ,avea pescajul mic ,vreau sa zic ca nu am avut probleme de genul sa-mi intre apa in barca la valuri mari si am fost si pe furtuna si pe valuri mari, am pescuit cu ea numai pe dunare  ,intrau cativa stropi in barca atunci cand batea vantul din lateral sau din fata dar nu sa ma inunde sau alte minunatii, asa ca nu cred ca sl 410 sa fie mai pretentioasa ca aceasta pe care am avut-o eu ,cel putin asa sper .

Mihaif99

Depinde de val

Valurile scurte, inclinate cu frecventa si viteza mare sunt periculoase.

Daca esti pe ocean, un val de 6 metri intins cat un teren de forbal, nu inseamna nimic, Daca esti pe un lac maricel si bate vantul cu peste 60-70  la ora, atunci sa te tii, Daca ramai fara motor, sau nu stii cum sa fugi de ele, valurile acelea de vreun metru iti inunda barcuta de 14 picioare imediat.

romica

N-am mai intrat de mult pe aici si nici nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, am doar 3 raspunsuri punctuale la niste probleme citite in ultimele 2 pagini:

1 - Barca gliseaza cu 6 cp si doi oameni la bord si ceva bagaje. Eu am avut, am mers cu el si am fost foarte multumit, probleme au aparut cand ne-am urcat 4 si bagaje, asa ca am trecut la 10 cp. Va pun un link cu un filmulet facut de un amic de-al meu care a folosit un Mercury 6cp la o iesire in delta :  https://www.facebook.com/photo.php?v=455997377854354

2 - Fundul barcii are 1.6 mm, lateralele 1.3 si pupa 1.8

3 - Barca este nescufundabila, nu trebuie facuta nici o inginerie cu baloane de jur imprejur. Toate banchetele sunt umplute cu polistiren, iar volumul ocupat de acestea este cel mai mare dintre barcile de aluminiu de acesta dimensiune pe care le veti gasi in Europa.

bica77

Citat din: romica din Ianuarie 19, 2014, 08:27:31 AM
N-am mai intrat de mult pe aici si nici nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, am doar 3 raspunsuri punctuale la niste probleme citite in ultimele 2 pagini:

1 - Barca gliseaza cu 6 cp si doi oameni la bord si ceva bagaje. Eu am avut, am mers cu el si am fost foarte multumit, probleme au aparut cand ne-am urcat 4 si bagaje, asa ca am trecut la 10 cp. Va pun un link cu un filmulet facut de un amic de-al meu care a folosit un Mercury 6cp la o iesire in delta :  https://www.facebook.com/photo.php?v=455997377854354

2 - Fundul barcii are 1.6 mm, lateralele 1.3 si pupa 1.8

3 - Barca este nescufundabila, nu trebuie facuta nici o inginerie cu baloane de jur imprejur. Toate banchetele sunt umplute cu polistiren, iar volumul ocupat de acestea este cel mai mare dintre barcile de aluminiu de acesta dimensiune pe care le veti gasi in Europa.
romica ,din ce vad cred ca esti cel care comercializeaza barcile motocraft ,cand iti vin barcile ? in legatura cu dimensiunile tablei de aluminiu, pe sit-ul tau de prezentare scrie ca tabla are 0,6 mm cel putin asa am vazut eu ,e corect? sau e o greseala probabil ..

romica

Transportul nou de kituri ar trebui sa ajunga in Martie.

Tabla la barcile SL este asa cum spuneam, 1.6 pe fund si 1.3 pe laterale. Nu stiu pe ce site ai vazut 0.6, dar este o greseala. Se mai intampla sa fie greseli si pe site-ul oficial (www.motocraftboats.com), dar am verificat acum si nu este aici. Oricum o sa trebuiasca refacut in primavara, pentru ca sosesc 4 modele noi.

bica77

Citat din: romica din Ianuarie 20, 2014, 07:50:12 AM
Transportul nou de kituri ar trebui sa ajunga in Martie.

Tabla la barcile SL este asa cum spuneam, 1.6 pe fund si 1.3 pe laterale. Nu stiu pe ce site ai vazut 0.6, dar este o greseala. Se mai intampla sa fie greseli si pe site-ul oficial (www.motocraftboats.com), dar am verificat acum si nu este aici. Oricum o sa trebuiasca refacut in primavara, pentru ca sosesc 4 modele noi.
ooooo,sunt f curios de cele 4 modele ,daca n-ai date confidentiale, poti sa-mi spui la ce ne putem astepta in primavara ,dimensiuni,poate chiar si ceva poze sau modele asemanatoare,eventual  pret,sa stim cum ne facem economiile....na mai facut curios

romica

Sunt intre SL410 si Angler 500, iar ca nivel de pret se situeaza intre 2500 si 5000 euro. Cand vor ajunge si vor fi asamblate, le facem poze si punem pe site.

Personal consider tot SL410 a fi cea mai buna barca pentru noi. 

Mihaif99

Cred ca confuzia provine de la 0.06 inch  = 1.524 mm, adica aproximativ 1.6 mm

Tabla de 0.6 mm e mult prea subtire pentru o barca de AL clasica  1.6 si 1.3 suna a dimensiuni corecte.

bica77

cer un sfat, am gasit o barca sl410 pe net cere 1200eur pe ea ,arata binisor in poze ,nu stiu daca are acte ca evita sa-mi spuna ,se merita ,e cam tiganesc ce va cer sa faceti dar na... pe zapada asta mai stam si noi in fata calculatorului sa ne facem de lucru ;)

gabos

Citat din: bica77 din Ianuarie 29, 2014, 01:44:59 PM
cer un sfat, am gasit o barca sl410 pe net cere 1200eur pe ea ,arata binisor in poze ,nu stiu daca are acte ca evita sa-mi spuna ,se merita ,e cam tiganesc ce va cer sa faceti dar na... pe zapada asta mai stam si noi in fata calculatorului sa ne facem de lucru ;)

Asta numai tu poti decide...Eu personal as fi luato pe loc daca are acte in regula, deoarece este foarte ieftina. Daca nu e lovita, indoita, etc., barca este la fel ca una noua.
Daca nu are acte nu o iau in nici un caz, pentru motive evidente.

bica77

gabos ,am vorbit cu tipul ala cu barca sl 410,are acte de provenienta cica si factura deci e adusa din afara si e sparta la oglinda a zis ca o repara el si e ca noua ,o lasa pe la 1100 eur, eu zic ca nu prea e soi cu ea ,ce zici? o barca sparta tot o barca sparta ramane cat ai suda-o,,, nu? nu stiu intreb si eu