Barca open

Creat de kimi, Decembrie 30, 2013, 02:05:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

momaul

SALUT.Amandoua ledurile sint la fel doar ca la ledul verde CDI-ul il tine la masa si il decupleaza cand scade presiunea la ulei iar cel rosu e pus la masa cind creste nepermis temperatura.Daca vrei sa pui becuri nici o problema dar trebuie sa folosesti 2 tranzistori ca amplificatori de curent.Un prieten a mutat ledurile la bordul barcii si tocmai se plange ca abia se aprind din cauza lungimii firelor.Ledurile lui erau montate direct pe motor deoarece fusese motor cu comanda la mana.Ledurile nu sant alimentate direct din traductoarele de temperatura si presiune ci din CDi.Cand unul din traductoare sesizaza o anomalie informeaza CDI care comanda ledurile si in acelasi timp alimenteaza o rezistenta care umfla un lichid care actioneaza un fel de jiglor si reduce alimentarea motorului reducand turatia.Uf, e destul de complicat sa explic daca nu ai carburatorul in fata

peb5

Kimi, vezi http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1665.msg27823/topicseen.html#new.
In schema postata de ziuamarinei ai sa vezi acele LED-uri (Oil si Temp) alimentate din contact printr-o rezistenta (merge de 1 kΩ, daca nu-ti place cum se aprind LED-urile, poti s-o mai micsorezi pana pe la 470 Ω), numai ca la tine sunt alte culori.
Dar sa pui si buzzer nu te-ai gandit?

ionitzady

Buzzerul este cel mai indicat  , cine se uita la leduri cand mergi cu barca  cu  paharul pe bord si cu mainile pe sus salutand pescarii din ancora  intr-un  tablou care la-i visat toata iarna.

peb5

De aceea am amintit si eu de el.

mariusm piesenoi111

Citat din: ionitzady din Mai 15, 2015, 10:56:54 AM
Buzzerul este cel mai indicat  , cine se uita la leduri cand mergi cu barca  cu  paharul pe bord si cu mainile pe sus salutand pescarii din ancora  intr-un  tablou care la-i visat toata iarna.

Frumos spus...+1 la karma de la mine :)

kimi

Azi cu 3 persoane + ala mic , adio glisare . :(
Trebuie sa rezolv neaparat problema de acceleratie din mansa , daca nici dupa aia nu merge ma apuc de cautat un hydrofoil sau o elice cu pas mai mic , sau cu 4 pale .

peb5

Motorul tau este acelasi cu cel de 30 CP. Vezi care (unde) sunt limitarile la carburator si poate ii maresti puterea.
Cu buzzer-ul si LED-urile ce ai mai facut?

kimi

Deocamdata am abandonat led-urile si buzzerul .
Asta cu similaritatile cu cel de 30 HP e bine de stiut , dar deocamdata ma concentrez pe chestiile mai simple ( mansa , hydrofoil , elice ) .
Sper sa pot rezolva ceva cu mansa universala Ultraflex , cel de la care o am , a folosit-o pe un Johson , si la el cablul de acceleratie trebuia impins , pe cand la Honda trebuie tras ( la fel si la Suzuki ) . Faza aiurea e ca la modul cum a folosit-o el , exista un sector de plastic pe care eu il aseman cu litera L . Pe partea de jos a L-ului se face cuplarea vitezei , iar pe partea verticala incepe accelerarea .
Cam am schimbat pozitia pt Honda , L-ul diametral opus de pe mansa  are partea de jos concava, din cauza asta se ia mult din cursa mansei si nu mai pot ajunge la 100% acceleratie . Trebuie sa demontez mansa de pe barca , sa o duc la atelier si sa incerc sa indrept partea je jos , eventual sa o fac un pic convexa .
Daca nu merge nici asa o sa caut alta mansa .

EDIT : Exista posibilitatea ca eu sa fi montat ceva aiurea in mansa cand am intors piesa pt. acceleratie , ramane sa sap .

peb5

Cand desfaci mansa, fai o poza cu spatele ei, sau mai multe si eventual langa actionarile din motor in diferite pozitii ale mansei.

O poza face cat o mie de cuvinte.

mariusbig

Salut kimi. eu vin vineri la bicaz sa dau barca la apa. am o elice de tractiune cu pas de 10 si 13 caneluri noua de rezerva. daca te ajuta o poti proba. cred ca ai nr. meu , daca nu 0744778476 marius.

mariusbig

PS. am si hidrofoil daca ai nevoie. il demontam de pe motorul meu si gata.

NessyRO

@mariusbig
Dacă as sti cum as pune un mare plus la karma: acesta este spiritul acestui forum! Pentru asta îți mulțumesc !
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

kimi

De la mine ai deja un + la karma . :D
Multumesc mult de oferta , dar intai ma bag pe mansa . Ce rost are sa incerc alte solutii cand de fapt nu pot accelera decat la 75% din cursa ?
Succes cu lansarea , ai rezolvat cu reglajele ( nu am mai revenit cu nr. de tel. deoarece tipul ala a zis ca nu se baga .) ?
O sa trebuiasca sa o dai tot prin portul vechi , pe partea cealalta drumul e inca blocat de o salupa care sta pe mal , iar apa nu pare sa creasca zilele astea .
Poate ne vedem sambata pe apa , cred ca ma duc un pic la spinning .

EDIT : Am gasit si 2 imagini cu dracovenia la interior . La mine cablul din mijloc care e acceleratia ( parca ) e montat pe sina cealalta in asa fel incat sa traga de cablu ( ca in a 2-a imagine ) . Undeva am gresit si inca nu imi dau seama .

mariusbig

multumesc si cred ca e normal sa ne ajutam daca se poate. eu inca sunt convins ca in lumea asta mai exista OAMENI. kimi daca ai nevoie suna. in perioada 8-14 iunie sunt in balta pe dunavat - sfantu ghe.
cu reglajele am rez. carb 3 infundat  , curatat tot , avans reglat de mine. am ceva pilitura in cizma , sper sa nu fie probleme. daca sunt , cumpar cizma sh si mai vedem. oricum in balta am barca de rezerva , lotus cu honda de 20 4t asa ca nu sunt stresat f. tare. daca raman amanet pe bicaz vineri in timpul problelor pe cine sa sun de acolo kimi ? ai prieteni in zona ? - contra cost .  sa-l sun pe nichifor mai bine ?

kimi

Gasim pe cineva , nu-i pb . dar mai bine nu te gandi la asta .