G48 + Yamaha 90hp

Creat de AdrianZUZ, Decembrie 31, 2013, 01:18:31 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

AdrianZUZ

Ultimele teste, pitica scoate barca din port si pregateste acostarea, ferry to Vassiliki - Lefkada, 15h la volan, inapoi la serviciu ... visand la Skopelos si Skiathos!

ionitzady

AdrianZUZ

Citat din: ionitzady din Iulie 01, 2014, 11:51:12 PM
Nu inteleg 1,3 Mn ?????

Mile nautice, vecinul cu Yamaha 70 era supus britanic, eu aveam gps-ul in km si ne armonizam relatarile la sf zilei cat alimentam, curatam, legam etc

ionitzady

M-am gandit eu ceva  legat de mile marine   ( 1828 metri ) parca  , dar am vrut sa fiu sigur . I-mi place mult subiectul pt ca si eu folosesc un pui de yamy 3 cilindri autolube 25 hp si ....

AdrianZUZ

Citat din: AdrianZUZ din Iulie 01, 2014, 05:43:19 PM
Zis si facut, am pus elicea cea noua si stralucitoare si am plecat la teste  8)
Soc si groaza  :o ventilatia a disparut COMPLET, barca merge cam 15% mai repede la aceeasi turatie pana la 55km/h la 4100 rpm WOT unde se plafoneaza!!!

Cu elicea 17p merge pana la 62km/h la 4800 rpm.

Logica imi spune ca imi trebuie o elice cu pas mai mic, dar totusi barca are 300kg la sec (max 750 echipata si incarcata) si motor de 90 cp.

Atasez poze cu elicea si cu "transom saver'u" home made.

Revin si eu cu "ghicitoarea" de mai sus, are cineva idee ce as putea sa mai testez ... mai am cam 1 luna pana la urmatoarea iesire si as vrea sa mai optimizez un pic marsul. Multumesc

AdrianZUZ

Proaspat intors   :'( cu poze in aparat si pe retina din Skiathos, Skopelos, Tsougria, Argos si alti bolovani!

AdrianZUZ

AdrianZUZ

ZGomonautica a ajuns si in Croatia ... din greseala as putea zice, ea saracuta sigur ar fi vrut tot in Grecia dar nu a fost sa fie acum  :'(
Deci sa revenim, in aceasta frumoasa colonie germanica totul este extraordinar, frumos, ieftin, oamenii sunt draguti, regulile sunt geniale ... asta cel putin imi repeta un teuton in fiecare zi.
Eu vreu in GECIAAAAAA!
First - inainte sa pui barca in apa Adriatica trebuie sa faci acte = aprox 100eur ptr 5m cu 90cp
2nd - te certi cu vorbitorul de germanoitaliana ca tu nu vrei krane (macara) ... idiotul nu cedeaza si tedai cu telefericul ... 40 eur
Apoi iti aduci aminte de reguli 3kn in rada, 5kn 150m de la mal 7kn 300m si in canale ... si te intrebi de ce nici un neamt nu le respecta ... a da, ei vin de j;de ani si au voie. A, si austriecii au voie, mi-a atras atentia azi unul cu p+2+mansarda ... cam dur a fost cand am dat cu gura de consola, astfel m-am decis brusc sa ma pis pe ei, nu mai ies din glisaj 25-30km/h all the way

Revin ca ma lasa bateria

AdrianZUZ

Poze aleatoare: inghetata la botu' calului, taxi boat, Lopar sau Mamaia 1986

AdrianZUZ

Dilema elicei  :o continua.
Am ajuns la a treia varianta Ballistic 13 1.4 x 17p  :P , o elice interesanta, frumoasa foc, dar care nu da nici dansa rezultate notabile, la turatii pana in 3000rpm are comportamentul unui 17p dupa merge ca un 18p :( si ca urmare nu trec de 4500rpm.
Centralizator:
Elice Yamaha K aluminiu 17p wot 4800 si 62km/h
Elice Ballistic inox 17p wot 4500 si 53km/h (un mers super la 3500 si 42km/h)
Elice Solas inox 19p wot 4100 si 55km/h

Maine cred ca pun la loc vechea tigaie de aluminiu!
Incep sa fiu din ce in ce mai sigur ca am montat prost motorul!!!!

AdrianZUZ

Cam asa merge cu elicea Ballistic si incarcarea normala

https://www.youtube.com/watch?v=f_LbHwjgqiM&feature=youtu.be

PS Nu radeti, este prima incercare de clip incarcat!

AdrianZUZ

Fiordul Zavratnica, sau, in vizita la epava din WWII cu epava din sec XX! ::)
Doua faze care mi-au placut - am ajuns din intamplare cand nu mai era nimeni ... da nimeni si a doua, la iesirea in mare, apare un ceafa lata dintr-o ghereta gesticuland in germana :P ...
Io - nenea zi in inglish!
El isi ia tot accentul de Sir Laurence Olivier - ok, englese klar .. viertzig kuna  ;D

AdrianZUZ

Veli Losinj si intre Veli si Mali.

PS De cand am pus tricolorul pe barca totul este in regula - A, sunteti din Belgia, cum de nu vorbiti germana?! :( ??? Sa ne fie rusine ;D

AdrianZUZ

>:( >:( Spal la dansa, adica la Gommonautica de 6h si nu am ajuns la jumatate ... prelata de mers made in Italy s-a dezintegrat partial la dus si integral la intors pe la iesirea din Croatia.

In aceasta ordine de idei am MARE NEVOIE de un sfat - unde fac o prelata profi in Bucuresti sau pe langa!
Nu as vrea PVC ptr ca am avut si are cam multe kg/mp2.

In alta ordine de idei ma bate un gand necurat sa "musc mana care m-a plimbat" si sa pun la vanzare RIB-ul. Cred ca mi-ar place un "campegio nautico" ... 2 zile pe o insula nani pe un RIB de 6.5m cu 200cp si apoi viteza spre alt loc de joaca. Tot ce imi trebuie este ceva autonomie suplimentara (un 200l benzina) un dus cu 5-60l apa si loc ptr 2+copil sub cort.

Alex1958

Salut,
Mi-am facut la cabinata prelata de mars cu top, laterale, spate si optiune laterale cu plasa de tantari cu material SUNBRELA cumparat din Galati (multam Vali!) si prelucrat (nu prea grozav) de un mester in Tulcea.
E al doilea an de exploatare si, in afara de un fermoar stricat n-am reclamatii.
Am iesit cam 30% mai ieftin decat oferta tipului din Corbeanca, care zice ca daca ai barca ai si bani multi de dat.
Prelata de stationare am facut-o din material de prelata de tir in primavara la un atelier din Mogosoaia. N-a avut barca dar a avut prelata veche si a facut-o identic. Are deja o mica crapatura si e in observatie. Am cartea de vizita pe undeva, daca vrei o caut.
Parerea mea e sa-ti faci un mic proiect sa-ti achizitionezi singur materialele si daca ai timp sa ti-o faci singur. Pentru manopera tipul din Mogosoaia e OK.
Zi-mi si mie, in Croatia gasesti o barca de inchiriat? Ma duc intr-o insula pentru 9 zile si dupa ce am renuntat sa-mi trag cabinata dupa mine ma gandesc totusi sa-mi plimb nevasta printre insule.
Bafta!